faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:76/146)

Papryczki faszerowane 133

Papryczki faszerowane to klasyczne jesienne danie. Niezwykle proste w przygotowaniu a podane z sosem pomidorowym robi dobrze kubkom smakowym. Składniki na papryczki: 7-8 średnich papryczek żółtych  250 gr mięsa mielonego 100 gr ryżu 1 jajko sól pieprz papryka słodka wędzona / opc. ostra gotowy bulion ewentualnie kostka rosołowa Przygotowanie : Papryczki płuczemy w wodzie i wycinamy z nich szypułkę razem(...)ryżem oraz jajkiem i doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Wszystko dokładnie mieszamy i przy pomocy łyżeczki nadziewamy papryczki. Robimy to dosyć dokładnie. Gotowe nadziane papryczki układamy na stojąco w niedużym wysokim garnku np. rondlu i zalewamy ciepłym bulionem. Całość stawiamy na piec i zagotowujemy. Później zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości papryki (sprawdzamy to wykałaczką). Papryczki faszerowane mięsem mielonym

Mechanik w kuchni
Jaja faszerowane hummusem 169

aromatów, czy dodatku glutaminianu sodu . P o prostu wiem co jem! :) Tym razem hummus postanowiłam wykorzystać w jajach faszerowanych, którymi uraczyłam siebie i Pana Męża na śniadanie :) Kwaskowaty i paprykowy posmak pasty idealnie mi się tu komponował z trochę nijakim smakiem jajka. Do tego garstka kiełków , kromka chleba własnoręcznie wypiekanego i zdrowe śniadanie dla dwojga gotowe! Składniki na porcje

Grunt to przepis!
Kotleciki z ryżu i cukinii 244

jest niezwykle zdrowa i super łatwa do zagospodarowania w kuchni. Przygotowując cukinię faszerowaną specjalnie ugotowałam więcej ryżu, bo wymyśłam na kolację właśnie kotleciki ryżowo-cukiniowe. Bardzo nam smakowały, dlatego polecam i zapraszam do przepisu! Składniki: 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 szklanka startej cukinii 1 jajko 2-3 łyżki tartej bułki 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz 1 cebula 1 łyżka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka ze szpinakiem z myślą o konkursie ;) 207

ząbek czosnku odrobina oleju ryżowego (lub innego typu) sól, pieprz, gałka muszkatołowa wg. smaku 1 jajko 4 łyżki serka wiejskiego Sposób przygotowania: Makaron gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu ser feta rozduszamy widelcem i mieszamy z mlekiem przy pomocy wyciskarki do kremów lub innego wynalazku faszerujemy makaron rozrzedzonym serem   4. na teflonowej patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju ryżowego, dodajemy rozduszony ząbek(...)feta to dodajemy go do szpinaku, przyprawiamy wg. smaku   8. dodajemy nafaszerowany makaron, mieszamy   9. przekładamy makaron wraz ze szpinakiem do żaroodpornego naczynia   10. jajko i serek wiejski wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę   11. tak przygotowaną mieszankę wylewamy równomiernie na makaron   12. wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 170 stopni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pieczarki faszerowane 195

smaku. Odstawiamy do ostudzenia.  Parmezan trzemy na tarce. Część sera dodajemy do farszu, dokładamy jajko imieszamy. Wypełniamy farszem pieczarki. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 175°C przez 25 minut. Na około 10 minut przed końcem posypujemy pozostałym parmezanem. Artykuł Pieczarki faszerowane pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Papryki faszerowane masą jajeczną 124

stworzyć coś pysznego? Na taki pomysł wpadł Piotrek i postanowił przygotować papryki faszerowane masą jajeczną z serem feta, cebulką oraz szynką. Jak wyszło? Przede wszystkim pysznie. Pieczona, słodka papryka, słonawy ser feta, pieczona cebulka – może być cos lepszego na leniwe, weekendowe śniadanie? Składniki: 2 papryki 4 jajka kawałek sera feta 1 mała cebulka 3 plasterki szynki sól pieprz szczypiorek

Życie ze smakiem
PIECZARKI FASZEROWANE 174

komunii, także powoli zbieram, wymyślam i redaguje przepisy. Dziś zrobiłam pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i żółtym wędzonym serem. Wyszły rewelacyjnie także na pewno będą na stole jako przystawka. Jeżeli macie ciekawe pomysły na komunijne menu chętnie przygarnę sugestie.  Składniki: 10 dużych pieczarek  1 cebula 1 jajko  pieprz ziołowy  sól 1 pomidor  50 g ugotowanej kaszy(...)dodać kaszę jaglaną i pokrojonego w kostkę pomidora - wcześniej sparzonego i obranego. Wszystko dokładnie wymieszać doprawiając do smaku przyprawami. Poczekać aż przestygnie, dodać jako i starty ser. Ponownie wymieszać. Faszerować pieczarki układać w naczyniu żaroodpornym. Posypać delikatnie solą. Zapiekać 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni

pieprzny smaczek
Sosy do jaj oraz wędlin wielkanocnych 102

Obowiązkowym elementem Wielkanocy jest jajko, dlatego robi się je i podaje na różne sposoby. Najczęściej są gotowane na twardo i podawane z majonezem i szczypiorkiem albo faszerowane różnymi pastami. Dobrze jest mieć oprócz ciekawego farszu coś jeszcze, co je lekko urozmaici, dlatego proponuję 3 proste sosy, które sprawdzą się także jako dodatek do świątecznych wędlin.  1) Sos chrzanowy Składniki

Bon appetit mon amie
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 139

już biorę się za pierogi, to w mega ilościach. Ciasto zwykle robię z  1 kg mąki, faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Tom niestety nie lubi takich wegetariańskich, ja wręcz odwrotnie ... Ciasto:   0,5kg mąki,  jajko,   szklanka wody,  sól,  Zagnieść wszystkie składniki. Farsz:  2 szklanka kaszy, ugotować na pół

Anioły w kuchni
Naleśniki 124

Niebywałe i niewątpliwie wspomnienie mojego dzieciństwa! Delikatne, koronkowe brzegi, mięciutkie, cienkie i gorące ciasto, faszerowane najczęściej słodkim serem lub dżemem. Idealne na śniadanie, ale ja mogłabym je jeść całe dnie! Można z nich przygotować wspaniały deser, tort naleśnikowy przełożony kremem i konfiturami, udekorować bitą śmietaną i owocami, gorącą czekoladą. Smakują obłędnie w każdej wersji, zarówno wytrawnej jak i słodkiej, uwielbiam(...)przygotowaniu ciasto. W zależności ile potrzebujecie naleśników zwiększcie proporcje ciasta. Dziś u mnie na śniadanie naleśniki podane na słodko. Mąż był zachwycony! Takie śniadania i chwile uwielbiam Składniki: 2 jajka szklanka mleka szklanka mąki szczypta soli olej Przygotowanie: Patelnię smaruję lekko olejem, najlepiej użyć pędzelka lub wlać trochę oleju i zetrzeć delikatnie papierowym ręcznikiem. W misce mieszam trzepaczką suche składniki

Zasmakuj Kuchni
Kurczak z porami zapiekany w cieście 1184

smaczne.Polecam też:Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek,Smażone kotleciki z kurczakaĆwiartki kurczaka faszerowane mięsemKrucha sałatka z panierowanym kurczakiemZapiekanka jest przeznaczona dla dwóch osób, jest smaczna i sycąca.  Bardzo niewiele potrzeba aby to danie przygotować, wystarczy 1 ćwiartka kurczaka wyluzowana z kości, bez skóry, kawałek pora, jajka, mleko, mąka, natka pietruszki.Kurczak z porami zapiekany w cieście1 ćwiartka kurczaka1 por1 łyżeczka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowana zapiekana papryka 115

Składniki: 800 g mięsa mielonego z wieprzowiny 5 dużych ząbków czosnku polskiego 3 czubate łyżki płatków owsianych 2 jajka szczypta soli świeżo zmielony pieprz 2 łyżki

ClauditteMissCooking
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 152

Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku 0,5 niedużej cukinii 0,5 papryki czerwonej 1 niewielka cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka

Krokusowy Dom