faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:73/146)

Pieczarki faszerowane mięsem krabowym 169

pieczarce okazało się strzałem w dziesiątkę! Polecam! Jeżeli lubicie faszerowane pieczarki i niekonwencjonalne smaki to polecam Wam również pieczarki faszerowane płatkami owsianymi .  Składniki :  4 duże pieczarki 2-3 szalotki 1 puszka mięsa krabowego 4-5 plastry bekonu 1 jajko szczypta płatków chilli sól, pieprz dymka masło do smażenia Przygotowanie :  Pieczarki obrać i delikatnie wyciąć nóżki. Kapelusze odłożyć

Codzienne Gotowanie
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... 217

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... Potrzebne będą: średnie pieczarki mięso mielone ser cebula bułka tarta lub zwykła namoczona w mleku majeranek jajko sól, pieprz Mięso mielone przygotowujemy jak na zwykłe mielone smażone, ja dodaję jajko, cebulę, majeranek, bułkę tartą, sól, pieprz, można dodać czosnek, paprykę, zieloną pietruszkę, co się lubi. Z pieczarek urywamy nóżki i delikatnie wydrążamy, nie za mocno

Pelusiowa Kuchnia
Pieczone ziemniaki faszerowane tuńczykiem. 154

przy skórce. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a tuńczyka odcedzamy z zalewy. W misce rozgniatamy widelcem miąższ z ziemniaków, dodajemy jajko, natkę pietruszki, szczypiorek, mozzarellę, wrzucamy cebulę oraz tuńczyka i przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Wszystko dokładnie mieszamy i faszerujemy ziemniaki. Następnie znów wkładamy do piekarnika i zapiekamy jeszcze około 15-20 minut. Proponuje podawać z jogurtem naturalnym i kiełkami

Symfonia smakowa
CHRUPIĄCE KRĄŻKI CEBULOWE - ONION RINGS 211

robię, jak Pan sobie życzy:D Cała przyjemność po mojej stronie - mam ekspresowy i przede wszystkim MEGA TANI obiad, a familia szczęśliwa i najedzona do syta (następnego dnia faszeruję ich nadprogramową ilością wszelakich surówek i jesteśmy kwita ze zdrowowym odżywianiem:D). Bardzo polecam!SKŁADNIKI:4 cebule2 jajka1/3 szklanki mleka1 szklanka bułki tartej1 łyżeczka soli1 szklanka mąki pszennej1 łyzeczka ostrej papryki(...)ząbki czosnku3/4 łyżeczki brązowego cukrusólświeżo zmielony pieprzWYKONANIE:KRAŻKI CEBULOWE:Cebule obierz z łusek, pokrój w grubsze plastry (6-7 mm) i rozłoż je na krążki.W jednej miseczce roztrzep jajka z mlekiem.W drugiej - wymieszaj mąkę z ostrą papryką.W trzeciej - wymieszaj bułkę tartą z solą.Pojedyncze krążki panieruj najpierw w mące z solą, następnie w roztrzepanym jajku z mlekiem

Słodko-Słony Świat Ilony
Skrzydełka faszerowane 165

Wymagają trochę pracy, ale są przepyszne Skrzydełka faszerowane SKŁADNIKI: skrzydełka z kurczaka - 8szt mięso mielone - 250 g szczypiorek - 1 pęczek cebula - 1 szt sól i pieprz jajko - 1 szt przyprawa do kurczaka - 0,5  opak tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Usunąć kości ze skrzydełek. W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić

Kuchnia Danusi
Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym 183

Pyszne skrzydełka faszerowane, na każdy dzień i od święta.  Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym  Składniki: Farsz skrzydełka z kurczaka - 4 szt papryka czerwona - 8 słupków ogórki korniszony - 8 słupków ser żółty - 8 słupków przyprawa do kurczaka tłuszcz do smażenia Ciasto naleśnikowe: jajko - 1 szt mąka - 50 g woda - 40 ml mleko - 50 ml sól- szczypta papryka ostra- szczypta

Kuchnia Danusi
PIEROGI Z PŁUCKAMI Z MĄKI ŻYTNIEJ PEŁNOZIARNISTEJ 158

łej wody (dodajemy jej tyle ile wejdzie w ciasto ) Farsz: *********************** Płucka wieprzowe Jajko Sól i pieprz Odrobina przyprawy uniwersalnej Kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego Pieprz cajenne Majeranek 2 ząbki duże czosnku ************************************ Robimy ciasto.Wszystkie składniki zagniatamy z wodą.Wałkujemy na cienki placek ,wykrawamy szklanką krążki i faszerujemy nadzieniem z płucek pierogi.Zlepiamy , gotujemy w osolonej wodzie.Cedzimy i okraszamy podsmażoną cebulką

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jajka – co wiesz o nich? Ciekawostki i fakty 80

Stanowią niezbędny składnik wielu potraw i wypieków. Przygotowuje się z nich omlety, jajecznicę, faszeruje się je, smaży z nich naleśniki, gotuje makarony, robi pasty do chleba, farsze i sałatki. Żółtka jaj są podstawowym składnikiem majonezów, kremów, ciast i deserów. W kuchni można również korzystać z jajek przepiórczych (w sprzedaży dostępne są jaja świeże i marynowane), kaczych, gęsich oraz strusich. Wartości

codojedzenia
Cukinia faszerowana ricottą i suszonymi pomidorami 91

serka ricotta, kilka suszonych pomidorów z oliwy (5-8), 50g startego żółtego sera, 2 łyżki startego parmezanu, sól i pieprz do smaku, pół pęczka natki pietruszki, Sposób przygotowania cukinii faszerowanej ricottą i suszonymi pomidorami: Cukinie myję, osuszam i przekrawam wzdłuż. Ostrożnie wydrążam łyżką miękkie wnętrze tak żeby nie uszkodzić skórki (pozostawiam około 0,5cm miąższu przy skórce(...)pietruszki. Połowę miąższu cukinii siekam drobno i wrzucam do miski, dodaję ricottę, jajko, suszone pomidory oba rodzaje serów i natkę pietruszki, całość mieszam dokładnie i doprawiam solą oraz pieprzem do smaku. Cukinie nadziewam gotowym farszem, układam w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Cukinia faszerowana ricottą i suszonymi pomidorami i zapiekam w rozgrzanym do temperatury

Gotuj Się Kto Może
Wegetariańskie pierożki à la coxinhas 125

Coxinhas to brazylijskie pierożki (ze względu na panierkę niektórzy nazywają je krokietami) przyrządzanie na bazie bulionu z farszem z kurczaka i serka oraz wyglądem przypominające łezkę

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotlety z serem i bazylią pieczone w piekarniku 155

pajdą chleba jak wędlinę i pokrojone w plastry jeść na kanapkach. Tym razem upiekłam 6 dużych kotletów wieprzowych faszerowanych serem topionym i świeżą bazylią . Polecam pyszne Pieczone kotlety z serem i bazylią. Składniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej 1 jajko, sól i pieprz młotkowany z kolendrą i gorczycą do smaku, 100 g serka topionego ok. 2 łyżki majeranku, ok. 6 łyżek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wielkanocne jajka faszerowane z pieczarkami babci Basi 106

Studzimy, Ugotowane jajka przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy ze skorupek, żeby ich nie uszkodzić za bardzo . Wydrążone jajka rozgniatamy ( lub blendujemy ) i dodajemy wraz ze szczypiorkiem do pieczarek. Całość doprawiamy jeszcze raz do smaku solą i pieprzem . Faszerujemy nimi pozostałe skorupki – połówki jaj, obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na gorącym tłuszczu. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
wspaniałe kotlety z kaszy jaglanej z jajkami 142

domowego menu i nie mam zamiaru się z nią rozstawać :-) Z kaszy jaglanej można zrobić wiele pysznych dań, np. faszerowane warzywa, knedle,placuszki, potrawki i inne.  Ja dziś zapraszam Was na wspaniałe kotlety zrobione na bazie kaszy jaglanej i jajek ugotowanych na twardo. Są wspaniałe jako dodatek do obiadu, i są też zdrową alternatywą kotletów mielonych czy tym podobnych

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Gęś pieczona faszerowana kaszą gryczaną 166

m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ GRYCZANĄ Składniki: - 1 gęś (około 4 kilogramów) z podrobami - 1,5 litra wody - 300 gram kaszy gryczanej - 1 jajko - 50 gram masła - 60 gram grzybów suszonych - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1 mały por - kawałek selera - 1 średnia cebula

Życie zamknięte w smaku
40 pomysłów na letnie obiady 167

zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Pierożki

Moja smaczna kuchnia