Pyszna propozycja na wielkanocny stół. Pieczona zielona i czerwona papryka pozbawiona skórki, drobno posiekana, wymieszana z kremowym serkiem i żółtkami. Będzie Wam smakowało! Składniki (na 5 jaj): 5 jaj 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta papryki wędzonej 2-3 łyżki kremowego serka naturalnego lub ziołowego 1 łodyga selera naciowego szczypta soli i pieprz świeża bazylia Papryki układam na blaszce do pieczen... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...