Jaja faszerowane w skorupkach podsmażane na maśle

Jaja faszerowane w skorupkach podsmażane na maśle

Jaja faszerowane w skorupkach podsmażane na maśle

Jaja faszerowane w skorupkach Nie jest to żadna nowość, bo przepis jest stary jak polska kuchnia, ale to przecież tylko zaleta. Sprawdzony klasyk, który nie może się nie udać. Jest to również sposób na ukrycie fioletowej obwódki, gdy w ferworze przygotowań do śniadania wielkanocnego zdarzy się przegotować jajka ;) Składniki na 6 porcji: 6 jaj ugotowanych na twardo 2 łyżeczki posiekanego koperku 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku 2 łyżki masła 1 łyżeczka śmietany sól i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.