faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:93/146)

Pyzy z pasztetową 124

Pamiętam jaką pasztetową faszerowała pyzy mama. Takiej niestety już nigdzie nie mogę kupić. Wybieram zawsze tę, która chociaż odrobinę ją przypomina. Nie kupuję tej w folii, tylko taką w materiałowej powłoczce, no chyba że nie ma już innej. Składniki: Na ciasto: * 1 kg ugotowanych ziemniaków * 0,25 dkg mąki ziemniaczanej * 1 jajko Farsz: * 30 - 40 dkg pasztetowej * 1 cebulka

Pieprzyć z Fantazją
Pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką 192

Sylwestra powstały pieczarki faszerowane cebulką w chrupiącej panierce :) Mam nadzieję, że zasmakują Wam równie bardzo, jak te poprzednie :) A dla fanów przetworów w occie polecam: pieczarki panierowane w zalewie octowej . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiące pieczarki panierowane – Składniki: 9 dużych pieczarek – ok. 400 g 1 mała cebula – ok. 70 g 3 średnie jajka 3 czubate łyżki mąki pszennej

Kulinarne Przeboje
ZUPA KREM Z CUKINII (keto, LCHF, paleo, bez laktozy i glutenu) 225

Zupa krem z cukinii to jedno z moich ulubionych dań z użyciem tego niskowęglowodanowego warzywa, które bardzo często gości w mojej kuchni w postaci duszonej, grillowanej

Ola la LCHF
Naleśniki z jabłkami i karmelem – przepis 171

słodko czy słono, przez faszerowane, zapiekane po wyszukane kompozycje. Dziś przedstawiam wam mój ulubiony przepis na naleśniki z jabłkami i karmelem, jest naprawdę smaczny i przy tym prosty i na pewno przypadnie do gustu niejednemu amatorowi słodkości.   Naleśniki z jabłkami i karmelem Składniki na 2-3 porcje: 250ml mleka 130g mąki 1 jajko Szczypta soli 2 jabłka Masło Cukier

Księga-Smaku
Pieczarki faszerowane 378

tego przepisu i przygotowałam pieczarki faszerowane jako przystawkę podczas karnawałowego spotkania z bliskimi. Przygotowanie nie jest trudne, ale wymaga wybrania w sklepie, czy na bazarku dużych, ładnych pieczarek. Nadziewane grzyby można traktować jako finger food , albo zaserwować do stołu - w obu przypadkach sprawdzą się znakomicie. Składniki: 16 dużych, ładnych pieczarek+3 dodatkowe 2 jajka łyżka posiekanej natki pietruszki

Kulinarne Inspiracje
Naleśniki ryżowo-kasztanowe z wędzonym łososiem i twarożkiem 176

mąki kasztanowej SYMBIO - 2 jajka - szczypta soli Dodatkowo: - rukola - wędzony łosoś - twaróg + jogurt + koperek (twaróg i jogurt razem zmiksowane i na końcu wymieszane z posiekanym koperkiem) - minimum oleju do smażenia Wszystkie składniki na ciasto dokładnie mieszamy/miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Smażymy na jak najmniejszej ilości oleju, nakładając ciasto za pomocą chochli. Faszerujemy lub nakładamy twarożek z łososiem

Be Fit Be Strong
Ryżowe placuszki z cukinią 355

Były już mielone, cukinia faszerowana, kurczak z cukinią i surówka. Teraz kolej na placki, z duuuuużą ilością cukinii. Bardzo pyszne, chrupiące i delikatne. Idealne na przekąskę,   kolację a nawet obiad. Ja je podaję z sosem jogurtowo-koperkowym, który według mnie pasuje idealnie. Zapraszam!!!!     Składniki: 1 cukinia ( większa), 1 woreczek ryżu, 1 jajko, sól, pieprz, olej lub oliwa

Passion of Cooking
Pyzy faszerowane kapustą kiszoną z kiełbaską 159

Czasem u mnie brak pomysłu na obiad..ale zawsze coś tam się upitrasi..zostały ugotowane ziemniaki z obiadu...troszkę kapusty kiszonej też zostało...do tego kawałek

Moje domowe kucharzenie
Cukinia zapiekana z grzybami 205

zaproponować cukinię faszerowaną, taką w wersji jesiennej, czyli z grzybami.  Cukinia zapiekana z grzybami Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 70 minut Składniki: 2 średnie okrągłe zielone cukinie 250 g świeżych grzybów, u mnie podgrzybki 1 cebula 100 g mascarpone 3 łyżki serka śmietankowego Almette 50 g startego parmezanu 2 jajka 1 łyżeczka gałki

Kulinarne przygody Gatity
Wytrawna Dziesiątka z Sosem Tysiąca Wysp 199

majonez, ketchup, dodałam ogórka, jajko, przyprawiłam papryką i solą. Na koniec wymieszałam (można także zmiksować dla uzyskania drobniejszej konsystencji). Pozostawiłam do zawiązania smaku. naleśniki  400g mięsa mielonego ser żółty kukurydza zioła (oregano, bazylia, czosnek) sos tysiąca wysp Usmażyłam naleśniki. Mięso mielone podsmażyłam z dodatkiem ziół. Pod koniec smażenia dorzuciłam kukurydzę. Każdy naleśnik faszerowała mięsem i posypałam sporą ilością

bastalena
Kalafiorowe placki z piekarnika 157

roku nas nie rozpieszcza i gdy patrzę przez okno to chętnie ugotowałabym zupę. Postanowiłam jednak nie poddać się jesiennej aurze i zamiast zupy poczyniłam placuszki. Lekkie sałatki, faszerowane warzywa i placuszki to dla mnie typowo letnie potrawy. Ale... tradycyjne placki są jak dla mnie opite olejem przez co stają się ciężkostrawne i niezdrowe. Ponieważ wyznaję zasadę, że jedzenie powinno być(...)proponuję zapakować je do piekarnika. I gotowe. Smacznego zatem Wam życzę i niech w końcu lato do nas powróci.   Kalafiorowe placki z piekarnika składniki: kalafior średniej wielkości 2 jajka 3/4 szklanki tartego parmezanu 1 cebula 2 łyżki mąki owsianej 1 czubata łyżka oregano 2 czubate łyżki koperku szczypta kurkumy i chilli sól, pieprz łyżeczka masła klarowanego do smażenia wykonanie

Przysmaki Karolki
Przepisy na święta: Pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami 191

przez większość czasu w ogóle nie musicie do niej zaglądać (choć pewnie będziecie chcieli, bo niesamowity aromat rozchodzący się po domu sprawi, że będziecie krążyć wokół piekarnika ;-)). Pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami, przyrządzona według tego przepisu, to idealne danie na świąteczny obiad. Będzie złota, pachnąca, upieczona na chrupko. Czas : 5 i pół godziny w tym 5 godzin pieczenia Poziom(...)łyżki pieprzu Farsz 200 g kaszy gryczanej niepalonej Garść suszonych grzybów 2 szalotki 20 g wątróbki gęsiej, z indyka lub kury Łyżka tymianku 3 łyżki koperku lub pietruszki Jajko Szklanka bulionu Przygotowanie: Krok 1 Grzyby zalewamy ciepłą wodą, odstawiamy na pół godziny. Krok 2 Gęś myjemy, osuszamy. Czosnek drobno siekamy, wysypujemy na niego sól i rozcieramy o deskę do krojenia

Niedzielny kucharz
Kotlety ziemniaczane z pietruszką 66

dnia. 2. Dodajemy jajka, mąkę, posiekaną pietruszkę i przyprawy. Wszystko mieszamy najlepiej ręcznie. 3. Lepimy kotleciki i smażymy z obu stron na odrobinie tłuszczu. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Zachęcam również do skorzystania z przepisu na   RUSKIE KOTLETY,   w których również wykorzystujemy ziemniaki i łączymy z twarogiem. Oraz  FASZEROWANE ZIEMNIAKI , które można podać

zdrowo i aktywnie
PIEROGI NA WIGILIĘ?? IT'S POSSIBLE!!! :)) 135

solą oraz pieprzem. Porządnie wymierzać. Można "faszerować" nasze cisto pierogowe!! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 BEZGLUTENOWE CIASTO PIEROGOWE - z mixu mąki bezglutenowej. Ja używam uniwersalnego mixu Schar. Można z niego robić pierogi, naleśniki a nawet makaron. 500 g mixu uniewrsalnego mąki bezglutenowej 250 ml wody 1 jajko sól do smaku (szczypta) Normal

BezglutenowaIzabela
Placki z cukinii 217

potraw. Ostatnio polecałam Wam schab faszerowany cukinią. Postanowiłam przygotować teraz z cukinii pyszne chrupiące placuszki. Polecam też inne przepisy na placki: Placki ziemniaczane z żółtym serem Placki ziemniaczane na drożdżach Cukiniowe placki (pikantne placki z cukinii) Prosty przepis na placki z cukinii : Składniki na 8 placków: 1 młoda cukinia ok. 25 cm długości 1 jajko 1/3 szklani mąki pszennej ½ łyżeczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię