faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:99/146)

Cukinia faszerowana mięsem, z sosem cytrynowym 122

Zrobiło się zimno. Lato minęło, pozostały tylko wspomnienia. Nasze pełne greckich smaków. Na greckiej wyspie Skopelos jedliśmy wyjątkowo dobrą, faszerowaną mięsem, cukinię. Nie do końca może udało mi się odtworzyć konsystencję farszu, ale i tak jestem z siebie zadowolona. Danie jest bardzo smaczne, sos cytrynowy pyszny. Zostało mi nieco farszu, wypełniłam nim dwie podłużne papryki i  upiekłam razem(...)cukinią. Letnie wspomnienie na jesienne dni. Bardzo polecam! składniki ok 1100 g cukinii (2 szt) 400 g baraniej łopatki 1 jajko 1 biała cebula ( ok 240 g) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz oregano sos: szklanka bulionu 2 ząbki czosnku sok z 1 cytryny 2 łyżki oliwy dodatkowo 1 łyżka masła 1 łyżeczka mąki przygotowanie Mięso zmielić w maszynce

Stare Gary
Papryka faszerowana mięsem wołowym 207

faszerowana jest bardzo aromatyczna i powinna zachwycić zarówno smakiem jak i apetycznym wyglądem. Papryki możemy faszerować dowolnie, mięsem, warzywami, ryżem lub dowolnym ich połączeniem. Zapewniam, że na jednym upieczeniu faszerowanej papryki się nie skończy. Należy korzystać z sezonu na paprykę, gdyż jest ona teraz najsmaczniejsza i przystępna cenowo. Składniki: 400 g wołowego mięsa mielonego 1/2 szklanki ryżu (u mnie basmati(...)dużych czerwonych papryk 1 pęczek natki pietruszki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku lub rozmarynu (świeżego więcej)  1 łyżeczka majeranku 2 łyżeczka pieprzu 1 jajko 1/2 bułeczki kajzerki 1/3 szklanki mleka 2 płaskie łyżeczki soli oliwa z oliwek do posmarowania papryki Przygotowanie: Bułeczkę rozdrobnić i namoczyć w mleku. Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić

Kuchcik gotuje
Cannelloni z mięsem i pieczarkami w sosie beszamelowym 136

przez 3 minuty, żeby zmiękł i dał się przekroić na pół. Można z tego zrezygnować i nafaszerować rurki w takiej długości jakie są. Wówczas nie gotujemy już makaronu. Faszerujemy makaron, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. Zalecam też zrobić podwójną porcję sosu beszamelowego, żeby rurki były całkowicie zamoczone. Moje były na wierzchu chrupkie, bo nie zostały pokryte w pełni(...)sosem. Składniki na 2 porcje: 12 rurek makaronu cannelloni 500 g mięsa z łopatki wieprzowej (zmielonego) 1 mała cebula 120 g pieczarek 70 g startego żółtego sera 1 jajko 30 g startego żółtego sera 3 łyżki oleju oregano natka pietruszki słodka papryka sól, pieprz Jeżeli chcemy rurki podać w wersji pionowej gotujemy makaron 3 minuty. Tak, aby był miękki

Moja Galeria Smaku
Kruche paszteciki z grzybami 147

Tradycyjny przysmak, zawijaniec z dowolnym nadzieniem. Ja dziś ciasto drożdżowe zastąpiłam kruchym, a nadzienie wykonałam z tegorocznych grzybków. Składniki na ciasto: 30 dag mąki 4 łyżki

Tradycyjna Kuchnia
Nadziewane patisony i kabaczki 193

cieniu i poczytać książkę. A nie stać przy kuchence i pilnować, i mieszać i smażyć i grzać się ciepłem dobiegającym czy to od palnika, czy to buchającym z gara !Faszerowane warzywa to danie szybkie i "jednoblaszkowe", że tak napiszę :) Wystarczy porcja świeżych warzyw lub lekka sałatka i cały obiad gotowy !Składniki:* około 5-6 małych patisonów i 2 kabaczki(...)jeśli są większe )* 1,5 szklanki ugotowanego pęczaku* 250-300 g mięsa mielonego ( u mnie wieprzowe )* mały koncentrat pomidorowy -  90 g* 1 cebula* 3-4 ząbki czosnku* 1 jajko* 3 łyżki sera żółtego + 2 do posypania ( u mnie Grana Padano, ale może być każdy inny )* sól, pieprz* świeże liście bazylii 5-6 szt.* oliwa Wykonanie:Na patelni rozgrzać tłuszcz

kolorowotorcikowo
Faszerowane awokado 221

Jakiś czas temu pisałam Wam o tym, że każdego dnia pracuję do późna i wracam do domu w środku nocy. Póki co nic się nie zmieniło

Zawsze głodna!
KIESZONKI SCHABOWE 292

Chciałabym Wam polecić danie z mięsa wieprzowego ,który jest faszerowany  pysznym farszem szpinakowym,mięciutki,pachnący ziołami i panierowany w cieście ,podany na kaszy kuskus i  z serem cheddar oraz z sałatą.Pycha.Bardzo eleganckie i efektowne danie.     7 kotletów schabowych kasza kuskus + kawałki sera cheddar sałata musztarda rosyjska świeży szpinak(garść na jednego kotleta) suszone oregano majeranek(...)sól morska   pfeffer gold - albo pieprz prawdziwy jak nie ma 7 ząbków czosnku 2 jajka 1 szkl. mąki 1 szkl.mleka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotlety rozbijamy cienko.Oprószamy solą morską i pieprzem.Listki szpinaku zgniatamy w dłoniach i drobno siekamy.Czosnek kroimy w cienkie plasterki.Rozbite tłuczkiem kotlety z jednej strony smarujemy cienką warstwą musztardy,na niej układamy plasterki czosnku.Posypujemy  posiekanym szpinakiem,bazylią i majerankiem.Kotlety

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sezamowe kąski na brukselkowym sosie 66

Chrupiące mięso z kurczaka z dodatkiem kremowych warzyw były smacznym obiadem dla całej rodziny. Sos sojowy wzmocnił smak warzyw. Brukselki to kolejny smak jesiennych dań. 500

VioletoweKucharzenie
Cukinia nadziewana ricottą i tuńczykiem 123

Szybkie zapiekane danie, które fajnie rozgrzewa, więc przyrządzam je w chłodniejsze dni. A, że takich w maju nie brakowało, to piekłam warzywa na okrągło ;) 3 małe

Mienta blog
21 przepisów na kolację, na ciepło! 23388

Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano

Moja smaczna kuchnia
Nadziany schab z kluseczkami śląskimi 135

szynką serrano otulony.  Z kluskami śląskimi podany i np. z buraczkami czerwonymi zjadany.  Soli do mięsa nie dodajemy, bo w serze i szynce ją znajdujemy.  Składniki: faszerowany schab: ok. 1700 g schabu, 1   opakowanie serka śmietankowo kanapkowego półtłustego (270 g), ok. 6 duże garście świeżego szpinaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku  A ppetita(...)ppetita , 4 garście świeżego szpinaku, ok. 200 g – 250 g szynki serrano w plasterkach, 2 łyżki majeranku, kluski śląskie: 500 g ugotowanych, ugniecionych, zimnych ziemniaków mączystych, 1 małe jajko, ok. 100 g mąki ziemniaczanej, sól do smaku, ponadto: masło, pieprz czarny świeżo mielony do smaku Appetita , np. buraczki czerwone. Przygotowanie: schab: Mięso oczyszczamy z błon, myjemy i osuszamy papierowym

Moniki Smakołyki
Szybki makaron z suszonymi pomidorami 154

Makaron z suszonymi pomidorami to bardzo proste i szybkie danie, które możemy przygotować w kilka minut i mieć pyszny obiad. Oczywiście musimy choć trochę lubić suszone

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba faszerowana 177

ryby faszerowanej już dawno się przymierzałam, ale ciągle jakoś nie po drodze, no bo to tyyyyleee roboty. W tym roku zostałam wytypowana do zrobienia na Wigilię ryby w galarecie. Ponieważ nie lubię wyjmować ości i sobie i dzieciom zdecydowałam się na podjecie wyzwania i zrobienie tej rybki. Składniki: 1,5 - 2 kg ryby bez skóry (ja wzięłam mirunę), 3 łyżeczki(...)bułki tartej, 4 jajka, 3 łyżeczki soku z cytryny, 2-3 łyżeczki cukru, 1łyżeczka soli, pieprz. Galareta: 3 litry wody, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach, liść laurowy, sól, cukier, żelatyna. Przygotowanie: rybę odmrażamy, kroimy na kawałki i mielimy w maszynce do mięsa. Następnie dodajemy całe jajka, sok z cytryny, solimy, pieprzymy, cukrzymy i dodajemy bułkę tartą tak, aby była konsystencja

Państwo Wojtczuk gotują
Krokiety z pieczarkami 184

bardzo popularne u nas w domu i strasznie lubiane. Najczęściej pochłaniamy je z dżemem lub twarogiem. Muszę kiedyś Wam pokazać mój sposób przygotowania tradycyjnych naleśników. Oprócz takich uwielbiamy również faszerowane naleśniki, czyli krokiety. Staram się przygotowywać różne farsze, a że akurat kupiłam pieczarki, które miałam wykorzystać do innego dania, ale później uznałam, że tam nie pasują. Tak zostałam z pieczarkami(...)szybkim obiedzie, a przygotowanie krokietów według mnie do takich właśnie należy i tak się zaczęło. Składniki na 8 dużych krokietów: Naleśniki: - szklanka mleka; - szklanka wody gazowanej; - 2 jajka; - 250 g mąki pszennej; - duża szczypta soli, pół łyżeczki cukru; - łyżka oleju do ciasta; Farsz: - 40 dag pieczarek; - 1 duża cebula; - 15 dag żółtego sera; - sól, pieprz; - olej do smażenia - jajko

dom-agi.pl
Schab w cieście musztardowym 328

roku na Święta przygotowywałam schab faszerowany suszonymi śliwkami lub morelami. Tym razem znalazłam inny przepis, schab na zdjęciu prezentował się bardzo ładnie. Efekt? Idealnie wilgotny, pachnący i pyszny. Polecam - zwłaszcza na szczególne okazje. Na świątecznym stole prezentował się znakomicie. Źródło przepisu: TU.Składniki:1,2 kg schabu bez kości 4 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku3 łyżki olejumały(...)piec przez 15 min. w temp. 200 st.C, a następnie zmniejszyć temperaturę do 180 st.C. i piec jeszcze 30 minut. Wyjąć mięso z piekarnika. Z bułki tartej, jajka i pozostałej musztardy wymieszać ciasto. Obłożyć nim schab, wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia w temp. 200 st.C. do momentu zrumienienia ciasta

Pasja Smaku
Włoskie ravioli z ricottą i szpinakiem z sosem z pancettą i mascarpone 192

faszerowane serem ricotta i szpinakiem, ponieważ jest to jedna z moich ulubionych potraw włoskich. Gotowe ravioli można oczywiście kupić w sklepie, ale przygotowanie ich samodzielnie, to dla mnie niezwykła frajda. Ich smak jest wyborny. Uwierzcie. Albo lepiej, spróbujcie zrobić je sami. Satysfakcja gwarantowana!Składniki:Ciasto na makaron:szczypta nitek szafranu1 łyżka stołowa wrzącej wody550g mąki pszennej1/4 łyżeczki soli4 jajka, dodatkowo

Smakowity Blog Kulinarny
Gęsie szyjki faszerowane 165

Smaczne! Farsz jest wynikiem porad znajomych, przepisów w internecie i mojej miłości do czosnku. Podobno, tak mówi moja koleżanka Ewa, bardzo dobry jest farsz z

Stare Gary
Kotlety z karkówki , nadziewane po białorusku 166

Kotlety z karkówki , nadziewane po białorusku Kotlety po białorusku , są po prostu pyszne . Proste do wykonania , a zarazem naprawdę ciekawe . Farsz niewątpliwie wyróżnia tą potrawę . Jednym

Ogrodnik w podróży
SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ W GALARECIE ŻURAWINOWEJ 176

można ją także podać w galarecie jako przystawkę.  I ten trzeci sposób właśnie wybrałam 😉 Moja propozycja to faszerowany schab w galarecie w wersji świątecznej... z akcentem żurawiny. Schab faszerowany jest mięsem mielonym z indyka oraz suszoną żurawiną, a galaretka została przygotowana na bazie bulionu drobiowego z dodatkiem soku z żurawiny (sok 100%, bez dodatku cukru). Całość komponuje się naprawdę(...)idealną przystawkę na świąteczny stół... P.S. Bez galarety również świetnie prezentuje się na stole! Składniki: 1 -1,2 kg schabu bez kości 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko ok. 30-40 g suszonej żurawiny 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka suszonego koperku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz Galareta: 1 udko z kurczaka 2 marchewki

Kuchnia MagdaLeny
SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ W GALARECIE ŻURAWINOWEJ 189

można ją także podać w galarecie jako przystawkę.  I ten trzeci sposób właśnie wybrałam 😉 Moja propozycja to faszerowany schab w galarecie w wersji świątecznej... z akcentem żurawiny. Schab faszerowany jest mięsem mielonym z indyka oraz suszoną żurawiną, a galaretka została przygotowana na bazie bulionu drobiowego z dodatkiem soku z żurawiny (sok 100%, bez dodatku cukru). Całość komponuje się naprawdę(...)idealną przystawkę na świąteczny stół... P.S. Bez galarety również świetnie prezentuje się na stole! Składniki: 1 -1,2 kg schabu bez kości 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko ok. 30-40 g suszonej żurawiny 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka suszonego koperku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz Galareta: 1 udko z kurczaka 2 marchewki

Kuchnia MagdaLeny
Makaronowe muszle z tuńczykiem 2628

osolonym wrzątku. Odcedzamy, przelewamy 1 łyżką oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobniuteńką kosteczkę. Cebulę i korniszony również kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, po czym drobno siekamy. Łączymy w misce z resztą składników. Do miski dodajemy też odsączoną kukurydzę oraz tuńczyka lekko rozdrobnionego widelcem. Ser przeciskamy przez praskę(...)dwukrotnie), dodajemy do reszty składników. Na końcu całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie faszerujemy nim muszle makaronowe. Źródło

Smaki Na Talerzu
Faszerowany schab pieczony w boczku 262

Schab faszerowany mięsem mielonym o paprykowym smaku. Całość otulona wędzonym boczkiem, który dodaje aromat i zachowuje soczystość schabu. Pieczony jest w niskiej temperaturze, co sprawia, że wszystkie soki pozostają w środku mięsa. 2 kg schabu w kawałku ok 300 g wędzonego boczku najlepiej w plasterkach goździki całe sól pieprz ziołowy papryka słodka mielona NADZIENIE: 300 g mięsa mielonego z łopatki(...)mała cebula 1 jajko 4 łyżki sosu z pieczonej papryki ajvar 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki płatków owsianych sól pieprz kolorowy papryka słodka mielona Mięso mielone połączyć z drobno posiekaną cebulą i pozostałymi składnikami nadzienia. Dobrze doprawić i wyrobić mięso. Schab naciąć w środku długim i ostrym nożem. Wypełnić środek przygotowanym nadzieniem. Wierzch schabu natrzeć dokładnie solą, pieprzem

https:KKuchniaMniam
Pieczarki zapiekane z mięsem 128

Dzisiaj mam dla Was taką pyszną przystawkę Pieczarki faszerowane i zapiekane z mięsem mielonym. Ja wykorzystałam mięso mielone wieprzowe, ale również sprawdzi się tutaj mięso drobiowe. Będą bardziej delikatne. Pomysł na zrobienie takich pieczarek zrodził się podczas moich  zakupów, kiedy ujrzałam piękne dorodne pieczarki. Już w tym momencie wiedziałam jak je wykorzystam. I zrobiłam, a przepis Wam podsyłam. Składniki(...)mięsa mielonego wieprzowego 7 dużych pieczarek 2 małe cebule 1 jajko 1 czerwona papryka 2 łyżki oleju 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki 50 g startego żółtego sera ostra papryka sól pieprz Pieczarki oczyścić, usunąć korzonki.  Na patelni rozgrzać olej  i zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę, a następnie dodać mięso mielone wraz z pokrojonym drobno

O kuchni z uczuciem
Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim 259935

Idealne danie aby zaskoczyć gości. Robi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać

IMPRESJA SMAKU