faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:107/146)

Bułgarski obiadek – czuszka biurek- papryka faszerowana serem 138

Córka przepis przywiozła z Bułgarii, gdzie była na wakacjach i jadła właśnie tą paprykę, zasmakowała jej i odtworzyła smak w domu. składniki 4 sztuki papryki podłużne

Moje Wyroby
Zielone gołąbki z grzybową nutą 177

Często kupując kapustę z bocznymi liśćmi wyrzucamy je , a okazuje sie ze te liście również można wykorzystać i zrobić oryginalne zielone gołąbki :P  12-14

Gotowanie jest łatwe
KWIATY CUKINII W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM 130

stanowić świetną przekąskę na mundialowy wieczór przed telewizorem lub na letnie przyjęcie. Serdecznie zachęcam do ich spróbowania! Dla 4 osób Przygotowanie : 20 min. Składniki : ● 12 kwiatów cuknii ● 1 białko jajka ● 75 g mąki pszennej ● 2 szczypty proszku do pieczenia ● ok.120 ml wody gazowanej ● Oliwa z oliwek (lub inna, do smażenia) Przygotowanie : Kwiaty cukinii delikatnie oczyść. W misce wymieszaj mąkę(...)cieście pojedyncze kwiaty cukinii. Smaż na rozgrzanym oleju, po czym osącz na  ręczniku papierowym. Dopraw do smaku solą, pieprzem lub przyprawami np curry czy pieprzem Cayenne. Możesz również faszerować kwiaty cukini ricottą wymieszaną ze startym parmezanem (ok. 180 g ricotty i 30 g parmezanu

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
CUKINIA FASZEROWANA TUŃCZYKIEM, SZAŁWIĄ I MAKARONEM 141

Cukinia to jedno ze smaczniejszych warzyw na polskim stole. W wersji faszerowanej to hit ponieważ jest to danie smaczne, łatwe i lekkie. Cukinia jest dostępna w sklepach cały rok więc bez problemu możemy przygotować ją nie tylko latem. Cukinia okrągła Tondo Chiaro di Nizza wyróżnia się pięknym kulistym kształtem. Nafaszerowałam ją tuńczykiem, makaronem łezki Arc Pol i szałwią. Całe danie(...)puszka tuńczyka w sosie własnym pól op. ricotty 1/2 pęczka szałwii 3-4 cukinie kuliste 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 jajko sól pieprz garść sera żółtego startego Makaron łezki Arc Pol gotujemy. Z cukinii ściąć kapelusze i wydrążyć środek.  Na oliwie z oliwek podsmażamy pokrojoną szalotkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy tuńczyk

Kuchnia w oparach
Bułeczki z brązowymi pieczarkami 149

Mam dla Was bułeczki z brązowymi pieczarkami. Aromatyczne, proste do zrobienia, idealne na imprezki. Smakują na ciepło i na zimno. Dacie się namówić? Może zrobicie

Smak mojego domu
ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE PIECZARKAMI 3275

Mając w lodówce ciasto francuskie i pieczarki  pomyślałam o przyrządzeniu szybkiej przekąski. Powstały rożki nadziewane pieczarkami. Chrupiące, złociste i pieczarkowe. Błyskawiczne w przygotowaniu. Idealne do

potrawyregionalne
Pieczarki faszerowane mięsem i natką 167

zostały szybko spałaszowane ;) Składniki (na 6 pieczarek): pół czerstwej bułki (u mnie jedno ciastko-bułka na maślance ) 100 g mięsa mielonego z indyka pół pęczka natki pietruszki małe jajko jalapeno sól pieprz olej Oderwać nóżki pieczarek. Wrzucić do malaksera. Pokroić natkę na kawałki. Wrzucić do malaksera. Z jalapeno usunąć gniazda nasienne. Papryczkę w kawałkach wrzucić do malaksera. Ciastko pokroić(...)włożyć łyżeczką farsz. Ułożyć papryki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia polanym łyżką oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 20 minut. Podawać gorące. ------------ Podobne: Pomidory faszerowane ryżem Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Faszerowana cukinia

Weekendy w domu i ogrodzie
Szyjki gęsie faszerowane ziemniakami – gęsie pipki 185

płyn odstawić na parę minut. Zlać wodę a pozostałą na dnie skrobię dodać do ziemniaków. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na wytopionym gęsim tłuszczu. Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, sól, pieprz, przyprawy. Dokładnie wymieszać. Farszem wypełnić (niezbyt ściśle) skórę z gęsich szyjek, zaszyć z obu stron. Obsmażyć na gęsim tłuszczu, na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć na blachę wysmarowaną(...)podrobów, z mięsa wołowego, drobiowego lub cielęcego. Gęsi pipek to również gulasz z gęsich żołądków. Oba rodzaje potrawy wywodzą z kuchni żydowskiej. W dawnej Kongresówce Gęsi Pipek jest faszerowaną podrobami gęsią szyją , natomiast na terenach niegdysiejszej Galicji – jest to gulasz z gęsich żołądków . W jidysz słowo pipek, pochodzące od niemieckiego Pfeifen, oznacza rurkę – wskazywałaby

królestwo garów
Pieczarki w zalewie pomidorowo-octowej 145

laurowe Przygotowanie Pieczarki oczyszczamy ręcznikiem papierowym lub szybko płuczemy pod wodą. Jeśli mamy większe egzemplarze, kroimy je w ćwiartki. Małe pieczarki pozostawiamy w całości. Obtaczamy je najpierw w roztrzepanych jajkach, potem w bułce tartej. Pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Do rondelka wlewamy passatę, wodę, ocet; dodajemy cukier(...)godziny. [caption id="attachment_8821" align="aligncenter" width="685"] Pieczarki w zalewie pomidorowo-octowej[/caption] Zobacz inne przepisy na przekąski z pieczarkami: Ziołowe Pieczarki Panierowane – Szybka Przekąska Pieczarki Faszerowane Mięsem I Serem Żółtym Krokiety Z Pieczarkami I Serem Żółtym Bigos Z Pieczarek Schab Zapiekany Pod Pierzynką Z Pieczarek I Sera Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Artykuł Pieczarki w zalewie

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki Bolognese 156

Bolognese: Naleśniki Bolognese to niebanalny pomysł na pożywny obiad. Danie jest bardzo proste do przygotowania, świetnie wygląda i znakomicie smakuje. Naleśniki Bolognese to świetna propozycja na spotkania ze znajomymi. Faszerowane naleśniki przełamują nudę w kuchni. Dzięki nim i kilku znanym składnikom możemy nadać nowego życia daniom, które już robiliśmy wcześniej, a które podawaliśmy zupełnie w innej odsłonie, np. z makaronem(...)przepisie zapraszam na naleśniki bez zapiekania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz przepisy na naleśniki . Składniki na ciasto: 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka wody gazowanej Szczypta soli Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego 300 ml pasaty pomidorowej/ ewentualnie przecieru pomidorowego 1 cebula 150 g mozzarelli 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Gołąbki z młodej kapusty i kurczaka w sosie maślanym 126

Gołąbki z młodej kapusty i kurczaka w sosie maślanym Pyszne gołąbki z młodej kapusty , faszerowane delikatnym mięsem drobiowym . Do tego wszystkiego ekstrawagancki sos o delikatnym smaku z nutką masła i śmietany . Bardzo nie typowe danie ale niezwykle smaczne . Polecam , jest to lekka wersja . Jeśli jeszcze sami zmielicie kurczaka , na pewno będzie to też zdrowa potrawa Polecam szczególnie dla dzieci , moim(...)zupełności go zadowoliła składniki : 2 pojedyńcze filety z piersi kurczaka 2 udka bez skóry 1 główka kapusty 1,5 szklanki ugotowanego na rosole ryżu 2 – 3 szalotki 1 jajko 1 łyżka ketchupu 2 kostki bulionowe , drobiowe 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku dodatkowo: 2 łyżki masła 3 – 4 łyżki słodkiej śmietany 2 szklanki bulionu

Ogrodnik w podróży
Cukinia faszerowana pieczarkami i mięsem z kruszonką 145

Sezon na cukinię w pełni. Faszerowana pieczarkami i mielonym mięsem z chrupiącą parmezanową kruszonką to propozycja na smaczny letni obiad, lub opcja na pozbycie się nadmiaru cukinii z ogródka. W tej wersji jest bardzo smaczna i łatwa do przygotowania. Jedna tylko uwaga-gdy mamy małą cukinię omijamy etep podpieczenia w piekarniku, w tym przypadku nadziewamy surową i zapiekamy, starsze sztuki(...)mięsa od szynki 2 cebule 30 dag pieczarek 1 łyżka masła Jarzynka do smaku lub sól Pieprz świeżo mielony gruboziarnisty do smaku 1 łyżka przyprawy do mięsa Kruszonka: 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 6 łyżek startego parmezanu Sposób przygotowania: Cukinię umyć przekroić wzdłuż na połowę, miąższ z nasionkami wydrążyć, odrzucić,  środek cukinii obsypać jarzynką lub solą oraz pieprzem

Wanilia i Kardamon
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 170

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegetariańskie penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i oliwkami 259

Dania ze szpinaku nie cieszą się dużym zainteresowaniem, często kojarzone są przez dzieci ale i dorosłych jako zieloną maź, która nie ma smaku. Nic nie smakuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 184

Paprykę można faszerować dowolnie. Jest idealnym daniem na przyjęcia i obiadokolacje. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje.  Można podawać ją w wersji bezmięsnej. Ja z racji ,że miałam boczniaki - wykorzystałam je w przepisie. Można zamiast nich użyć pieczarek, bądź pominąć grzyby. Pasują też świeże kurki a zamiast ryżu - kasza kuskus lub inna ulubiona. Kombinacja składników zależy od smaków(...)wyboru) 70 g ryżu ( niecała torebka ) 250 g mielonego mięsa 5 szt. boczniaków 3-4 łyżki posiekanych i obranych ze skórki pomidorów (ja użyłam z puszki)  1 jajko 1/2 dużej cebuli 2 ząbki czosnku świeże listki oregano garść zielonej pietruszki 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki sól świeżo zmielony czarny pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek

potrawyregionalne