fasolka czerwona - 1050 przepisów (strona:33/70)

Zupa z botwinki z fasolką 141

o Zupa z botwinki z fasolką  Składniki: garstka drobnej fasolki  3-4 ziemniaki  pęczek botwinki  1 marchewka łyżeczka octu skrzydełko z indyka

Aromatyczne Podróże
Kilka najlepszych sałatek 169

Dzisiaj, jako pierwsze, polecę Wam niektóre moje ulubione sałatki. Na pewno przydadzą się nie tylko przy okazji imprez domowych. Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletką, z dodatkiem pieczonego kurczaka Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą, ogórkiem kiszonym i porem Letnia sałatka "zielony dobieraniec" Ziemniaczana sałatka z czosnkiem i szczypiorkiem Sałatki błyskawiczne ze szklanki Brokułowa sałatka z grillowanym kurczakiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
SCHAB Z MAKARONEM TAGIATELLE - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 177

OBIAD ma 510 kcal. 1 szkl.ugotowanego makaronu 130 g  sól morska pieprz 12 dag.schabu wieprzowego 1 łyżka musztardy 10 g. 1 strąk papryki czerwonej 120 g. mała cebula 20 g. 1 szkl.ugotowane fasolki szparagowce zielonej 60 g. 1 łyżeczka oleju sezamowego lub slonecznikowego 5 g. 1 szkl.wyciśniętego soku pomaranczowego 200 ml. ********************************************************* Makaron ugotować w osolonej wodzie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Fasolka po diabelsku. 211

niebie ;-). Póki co mamy jeszcze piękną i słoneczną pogodę, więc korzystajmy z tego jak najwięcej. Polecam i życzę słonecznego dnia.   FASOLKA PO DIABELSKU.           Składniki na 4 porcje: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 duża cebula 2 puszki pokrojonych pomidorów 2 papryki czerwone 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 mała papryczka

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Faszerowane pieczarki 140

Składniki: 4 duże pieczarki pół małej czerwonej papryki serek szczypiorkowy "Włoszczowa" kilka suszonych pomidorków szczypiorek fasolka szparagowa  sól, pieprz, tymianek, zioła prowansalskie Przygotowanie:  Pieczarki obrać i usunąć nóżki. Serek wymieszać z drobno pokrojoną papryką, pomidorami i ugotowaną - ostudzoną fasolką.  Przyprawić, dodać posiekany szczypiorek i nadziać pieczarki.  Grillować w 180st C ok 10 min. Ja podałam

Gaździnka warzy
Makaron z tuńczykiem z "gotowca" 111

bardzo przepadam. Ale trzeba przyznać, faktycznie przygotowuje się je bardzo szybko.    składniki puszka tuńczyka w sosie własnym 1 papryka czerwona 1 średnia cebula opakowanie " szybkie z patelni" Lubella fasolka szparagowa 150g ( ja nie miałam , więc pominęłam ten składnik ) Postępowałam według instrukcji Zagotuj wodę w czajniku. Cebulę i paprykę pokrój w paski , podsmaż na niewielkiej ilości oleju

Cukier&Puder
Warzywne chili 196

soczewicy z karmelizowaną cebulą ,  zupy z zielonej soczewicy  czy  grochowej w nowym wydaniu . Warzywne chili Składniki: 1 puszka 400 g fasolki czarne oczko 200 g suchej fasoli Jaś 1 czerwona papryka 500 ml przecieru pomidorowego z kartonu 1 mała papryczka chili 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej

Kulinarne przygody Gatity
Letnia zupa z odrobiną pikanterii 160

dzięki papryczce chili wyrazista i delikatnie pikantna.  Składniki: 4 marchewki, 4 pietruszki korzeń, 3 gałązki selera naciowego, 10 ziaren obranego bobu, 1 duża czerwona cebula, 1 garść ziaren zielonego groszku, 10 zielonej fasolki szparagowej, ½ papryczki chili, 5 młodych ziemniaków, liście selera, zielona pietruszka, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, 3 ziarna ziela angielskiego

Moniki Smakołyki
Danie meksykańskie 193

mięsa mielonego 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki zielonego groszku 100 g żółtej fasolki szparagowej 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz, czerwona papryka Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy mięso i smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Wrzucamy żółtą i zieloną fasolkę

magiczna kuchnia Kasi
Lekkie curry z bakłażanem i krewetkami 164

naturalnym, który nadał potrawie lekkości i kremowej konsystencji. Zaprawdę, połączenie tych wszystkich składników w jednym daniu jest niezwykłe i pozwala zaspokoić kulinarne żądze na pyszności! :D Delikatny bakłażan, chrupiąca fasolka, miękkie krewetki w kremowym sosie o cytrusowej nucie pomarańczy i cały zestaw pikanterii w podstawie curry przenoszą nas do dalekich krajów, w których słońce świeci jaśniej, a bryza morska delikatnie(...)curry z bakłażanem i krewetkami Potrzebujesz: 4 łyżki oleju 1 bakłażan 1 cebulę żółtą 1 cebulę czerwoną 3cm świeżego imbiru 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku 1 łyżeczkę curry w proszku 1 łyżeczkę słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki garam masala 100g fasolki mutant lub groszku cukrowego 1 opakowanie kremowego serka Apetina Naturalny sok z 1/2 pomarańczy 1/3 szklanki wody

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Wielkie lenistwo i szparagówka 188

powoli z tego wychodzę. Trzymajcie za mnie kciuki   SZPARAGÓWKA PO CHIŃSKU Łatwe dla 2-3 osób ok 1h Składniki 0,5 kg fasolki szparagowej (może być mrożona, zielona, żółta, maślana - KAŻDA) 2 świeże czerwone papryczki chili (że nie chciałam aby wyszło bardzo ostre dodałam pół chili i 1 całą żółtą paprykę) 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki przyprawy(...)smaków 1 ząbek czosnku 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki miodu (ja dałam 1) 1/2 łyżeczki oleju sezamowego (nie dałam bo nie miałam - dałam słonecznikowy) Do dzieła!!! Fasolkę umyć obciąć końcówki i ugotować al dente. Odcedzić. Pokroić paprykę w paseczki, czosnek w drobną kosteczkę. Sos sojowy, miód i olej wymieszać. Na patelni (woku) rozgrzać olej i wrzucić fasolkę - smażyć

sierotka maRysia w kuchni
Fasolka szparagowa z młodymi ziemniaczkami 169

świeżych warzyw takie dania powinny często gościć na naszych stołach. ok 10-15 dag fasolki szparagowej żółtej ok 10-15 dag fasolki szparagowej zielonej 6 małych młodych i ugotowanych ziemniaczków 1/3 kostki fety 1/2 czerwonej cebulki ząbek czosnku 2 łyżki ziaren prażonych do sałatek (dynia, słonecznik, pini) łyżeczka kolorowych ziół do sałatek ewentualnie sól, pieprz do smaku kilka gałązek(...)natki pietruszki łyżka oleju łyżka masła Fasolkę umyć i odciąć końce. Pociąć na pół i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Ziemniaczki przekroić na pół lub na grubsze plastry. Na dużej patelni rozgrzać olej z masłem, usmażyć ziemniaczki na rumiano. Dodać posiekany czosnek i fasolkę i smażyć jeszcze ok 2 minut. Fasolkę z ziemniaczkami przełożyć na talerze, posypać

Smakołyki Asi
Gulasz z fasolki szparagowej 136

Uwaga Babcia Gotuje" , tam też możecie zobaczyć filmik autorki przepisu, na którym podglądniecie jak taki gulasz przygotować. Polecam! Składniki: 700 g fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej); 500 g dobrej kiełbasy; około 700 g papryki (żółta, zielona, czerwona); 1 duża cebula; 300 g pomidorów; 6 łyżek oliwy z oliwek lub oleju; 5 łyżek śmietany kwaśnej; sól, pieprz, pieprz cayenne(...)smaku; Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końcówki i jeżeli ma włókna wzdłuż zrośnięcia to należy je zdjąć. Tak oczyszczoną fasolkę pokroić na kawałki o długości około 3 cm i dokładnie wypłukać pod strumieniem bieżącej wody.Fasolkę wrzucić do lekko posolonej gotującej się wody i gotować około 3 minut. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Pomidory obrać ze skórki i pokroić

In my kitchen