fasolka czerwona - 1050 przepisów (strona:24/70)

Roladki z warzywami w sezamie 172

Uwielbiam roladki w panierce sezamowej Roladki z warzywami w sezamie SKŁADNIKI: piersi z kurczaka - 1 podwójna kalafior - 8 różyczek brokuł - 4 różyczki fasolka szparagowa - 16 strąków papryka czerwona - 4 paski papryka żółta - 4 paski ser żółty - 12 pasków sól i pieprz tłuszcz sezam do obtoczenia jajka -2 szt mąka PRZYGOTOWANIE: Zagotować wodę z solą, wrzucić warzywa, gotować 3 minuty(...)Warzywa odsączyć na sicie. Piersi podzielić na 4 szt, cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Następnie na każdym kawałku mięsa, układamy różyczki kalafiora, brokuła, fasolkę , paprykę i żółty ser. Zwinąć mięso w roladkę. Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Roladki obtaczać w mące, jajku i sezamie. Smażyć roladki na złoty kolor, w głębokim tłuszczu. (function

Kuchnia Danusi
Kurczak w warzywach 132

mrożona ) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 3 cebule 3 łyżki oliwy sól pieprz 100 ml wytrawnego białego wina puszka pomidorów (400 g) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka estragonu 1 świeży czerwony strąk chili   Przygotowanie   Udka kurczaka umyłem, osuszyłem, natarłem sola i pieprzem. Marchewki i kalarepę obrałem, pokroiłem w słupki. Strąki fasolki po umyciu

R'n'G Kitchen
Poniedziałkowy "fit" - sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów 326

fasolki szparagowej i pomidorów SKŁADNIKI: 300 g fasolki szparagowej  2 pomidory malinowe  2 ogórki kiszone lub korniszony  1 cebula czerwona  sól ,  pieprz  1 łyżeczka oliwy z oliwek  PRZYGOTOWANIE: Z fasolki usuwamy końce i przekładamy do garnka.  Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy a następnie kroimy na mniejsze kawałki.  Pomidory

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Lazania z pomidorami i soczewicą 180

kilka dni.  Składniki na formę 20x30cm: 2 czerwone papryki 5 dojrzałych pomidorów 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 łyżki słodkiej papryki garść fasolki szparagowej 2 łyżki oliwy 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 szklanka warzywnego bulionu 1/3 szklanki śmietanki ryżowej lub sojowej sól, pieprz do smaku 12 płatów lazanii  1 średnia cukinia pokrojona w plastry kilka(...)skórka łatwo odejdzie. Obrane papryki pokrój w drobną kosteczkę. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę i pokrój w drobną kostkę. Czosnek oraz cebulę pokrój w kostkę, a fasolkę szparagową w 1 cm kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek oraz cebulę i lekko podduś. Dodaj fasolkę i słodką paprykę, a całość podsmaż jeszcze 3 minuty. Dorzuć pokrojone pomidory oraz

Roślinna - blog wegański
Gulasz z warzywami 133

indyjskimi chlebkami roti, ale równie smacznie smakuje z kaszą, ryżem, czy ziemniakami. SKŁADNIKI 600-700 g mięsa wieprzowego 3 łyżki margaryny 3 papryki (u mnie zielona, czerwona i żółta) 350 g fasolki szparagowej (u mnie żółta) 100 g pieczarek 4 ziarna ziela angielskiego 4 liście laurowe przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka 2 kopiaste łyżki mąki pszennej (np. Wrocławskiej) WYKONANIE

Passions hobbies life
Rozgrzewające curry z kurczakiem i dynią 167

bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 300g dyni 300g fileta z piersi kurczaka 0,5 szklanki czerwonej soczewicy 1 mała cukinia 1 duża czerwona papryka 2 pomidory 1 szklanka zielonej fasolki szparagowej 1 szklanka mleka kokosowego 2 ząbki czosnku 1-2 łyżeczki cukru 1 cebula 1 łyżeczka czerwonej pasty curry lub pieprz cayenne do smaku(...)paru minutach dodać suchą soczewicę, kurkumę, curry oraz cukier do smaku oraz pieprz cayenne. Cukinię i dynię pokroić w większą kostkę, paprykę drobniej- dodać do potrawy. Dodać również fasolkę szparagową ( u mnie mrożona). Całość zalać bulionem oraz mlekiem kokosowym. Gotować pod przykryciem do miękkości warzyw około 20 minut, do zgęstnienia sosu. Pod koniec gotowania dodać pokrojonego w kostkę pomidora

W garach u Gosi
Stir-fry z kaszą jaglaną, zieloną fasolką i serem feta 235

dzień wcześniej, następnego wystarczy podsmażyć z ulubionymi dodatkami i cieszyć się smakiem pysznej potrawy. Składniki (na 2 porcje): - 100 g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem) - 450 g fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) - papryka czerwona - pomidorki koktajlowe - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - opakowanie sera typu feta (ok. 180 g) - sól, pieprz, chilli, papryka ostra w proszku, szczypta(...)niepełną szklanką wody, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować ok. 5 minut, wyłączyć gaz ; odstawić kaszę by wchłonęła cały płyn i stała się sypka. Dosolić do smaku.  Fasolkę ugotować al dente.  Czosnek drobno posiekać/przecisnąć przez praskę, pokroić paprykę.  Na patelni rozgrzać oliwę z czosnkiem i papryką. Następnie dodać fasolkę, kaszę i koncentrat. Doprawić całość

Kuchnia Ellie
Barszcz czerwony z botwiną i fasolką "Piękny Jaś" 197

Składniki: 1 pęczek botwiny (z większymi burakami) 1 pęczek młodej włoszczyzny 1 puszka fasolki piękny Jaś (400 g) 1 ćwiartka kurczaka 6 szt. ziemniaków 200 g

Qchnia po prostu
Potrawka z fasolki konserwowej 158

serce. Ta wersja potrawki jest równie smaczna. Można ją podawać jako samodzielne danie, lub z ryżem. Gęsta, sycąca i bardzo aromatyczna. Polecam. Składniki: 2 puszki białej fasolki konserwowej 3 marchewki 2 czerwone cebule 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku 2 puszki mleka kokosowego 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 20 dag kiełbasy chorizo (można zastąpić salami albo kabanosami(...)smażymy przez ok. 10 minut. Dosypujemy przyprawy: chilli, imbir, cynamon, kurkumę i kmin. Wlewamy mleko kokosowe. Solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy pod przykryciem przez 15 minut. Dodajemy fasolkę, koncentrat pomidorowy. Dusimy przez kolejne 10 minut. Podajemy na ciepło. Przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki. źródło: przepis własny Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 1 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Kaszotto z fasolką szparagową, papryką i bobem 187

jego wykonania potrzebujemy tylko jednego garnka lub głębszej patelni. Składniki: 1 torebka kaszy owsianej pęczak 1 cebula ½ kg podudzi kurczaka bez skóry i kości garść świeżej fasolki szparagowej 1 młoda cukinia ½ czerwonej papryki 30 dag świeżego bobu 100 ml wytrawnego białego wina 350 ml bulionu warzywnego lub rosołu 50 g  kremowego serka topionego 1 łyżka klarowanego masła(...)smażyć około 6 minut,   po czym wsypać  kaszę, podlać  winem i dusić  aż wino odparuje-kilka minut. Zalać gorącym  bulionem, dodać pokrojoną paprykę i fasolkę gotować  pod przykryciem, około 25 minut- aż kasza będzie miękka, od czasu do czasu zamieszać, gdyby kasza szybko chłonęła dolać więcej bulionu, po tym czasie dodać  pokrojoną

Wanilia i Kardamon
Pappardelle z pesto i rozmarynowym kurczakiem 183

smażonych piersi z kurczaka . Niedzielny obiad przygotowany. Pappardelle z pesto i rozmarynowym kurczakiem Składniki: na 4 porcje 350 g pappardelle, użyłam świeżego makaronu 4 łyżki pesto z jarmużu 1 czerwona chili 180 g szparagowej fasoli garść rukoli garść liści bazylii 2 piersi z kurczaka 1 gałązka świeżego rozmarynu 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki utartego(...)Smaż po obu stronach po 2-3 minuty w zależności od grubości filetów. Usmażone mięso pokrój pod skosem na kawałki. Na tą samą patelnię wrzuć szparagową fasolkę i oczyszczone z ziaren czerwone chili. Smaż aż fasola będzie gotowa ale wciąż al dente. Na talerzu ułóż makaron wymieszany z warzywami, świeżą rukolą i bazylią. Na wierzchu ułóż porcje kurczaka. Całość

codojedzenia
Papryka faszerowana kuskusem 80

Bardzo smaczne pieczone papryki z nadzieniem z kaszy kuskus, fasolki szparagowej i sera tofu. Danie to poznałam na warsztatach z Polska Gotuje – Warzywa i Dania Fit. Składniki na 4 porcje: • 2 duże papryki czerwone • 1 szklanka kaszy kuskus • 200g fasolki szparagowej lub 1/2 opakowania mrożonej • 1 cebula

To co kocham
Eintopf warzywny z kurczakiem 140

ryżu to zawsze dobry pomysł. Składniki : 500g piersi z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do obsmażenia 2 marchewki korzeń pietruszki 2 kalarepy 2 garście fasolki szparagowej 1/ puszki kukurydzy ½ puszki czerwonej fasoli 4 pomidory lub puszka pelatti sos sojowy sos słodko-kwaśny czarny pieprz, zioła prowansalskie, tymianek Sposób przygotowania : W dość dużym garnku rozgrzewamy odrobinę oleju(...)obieramy i kroimy w grube plasterki. Kalarepę myjemy i kroimy w dużą kostkę. Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa dodajemy do mięsa i doprawiamy sosem sojowym oraz słodko-kwaśnym. Całość dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę i czerwoną fasolę. Doprawiamy do smaku sosem sojowym i słodko-kwaśnym oraz używanymi wcześniej przyprawami. Serwujemy

Pyry na Gaz
Sałatka z fasolki szparagowej i tofu 296

częściej i z większą ochotą. Sałatka z fasolki szparagowej i tofu Wydrukuj przepis Porcji: 2 Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 2 kostki tofu 500g fasolki szparagowej 3-4 garści młodego szpinaku 1 duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki sok z połówki limonki lub cytryny 4-5 łyżek oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku(...)pokrój go i przełóż do miski. 4 Tofu pokrój w kostkę i dodaj do szpinaku. 5 Cebulkę czerwoną pokrój w bardzo drobną kostkę, czosnek posiekaj i dodaj do miski. 6 Sok z limonki (lub cytryny), oliwę z oliwek, przyprawy oraz ugotowaną fasolkę również dodaj do miski i porządnie wymieszaj. 7 Polecam podawanie z posiekaną dymką. Artykuł Sałatka z fasolki

Blendman
Sałatka z tuńczykiem i fasolką 250

chciałam ją wykorzystać do kolacji. Połączenie jej z tuńczykiem okazało się bardzo trafne i smaczne. Sałatka z tuńczykiem i fasolką SKŁADNIKI: 250 g fasolki szparagowej (mrożona) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona cebula kolorowy pieprz sól łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka majonezu  Przygotowanie:   Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzamy i studzimy. Wystudzoną fasolkę kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki