kurczaka 3 czubate łyżki Tandoori Masala 1 czubata łyżka siemienia lnianego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżka utartego imbiru 1 czerwona papryczka chilli 2 szklanki wody Warzywa: marchewka brokuły kalafior fasolka szparagowa szalotka PRZYGOTOWANIE: Piersi kroimy w kostkę i marynujemy na całą noc ( 3 czubate łyżki Tandoori Masala, 1 czubata łyżka siemienia lnianego
ClauditteMissCookingprzypraw smarujemy wnętrze kurczaka Resztą smarujemy na zewnątrz, i wkładamy do piekarnika na ok. godzinę, temp. 180CSAŁATKA Z FASOLI:SKŁADNIKI: pół kilo fasolki oczko, 2 małe laski kiełbasy, 2 pomidory, cebula czerwona, świeża kolendra, 2 łyżki oliwy, sól i ocet winny, 2 ząbki czosnku, 1 kostka rosołowa Gotujemy fasolę dodając czosnek i 1 kostkę rosołową. Możemy(...)bardzo) odcedzamy z wody i odstawiamy do ostudzenia.Skrojoną w kostkę kiełbasę podsmażamy na oliwie. Kroimy w kostkę pomidory i cebulę. Kiełbasę, warzywa oraz fasolkę mieszamy razem.Zmieszane składniki przyprawiamy szczyptą soli, octem winnym i oliwą. Wszystko posypujemy jeszcze skrojoną świeżą kolendrą. Sałatka gotowa i tak prezentuje się jak poniżej:SMACZNEGO
Smaki Brazyliimarchewki, papryka czerwona, puszka pomidorów, 6 różyczek kalafiora, 2 średnie cebule, 2 ząbki czosnku, pół szklanki groszku mrożonego, jak jest sezon na fasolkę szparagową, dodaję ją również) puszka cieciorki gotowanej na parze 1/4 szklanki soczewicy czerwonej, bądź żółtej 1 kopiasta łyżka przyprawy curry (bez glutaminianu sody i innych składników chemicznych ;-) u mnie PRYMAT) 1 łyżeczka pasty curry (opcjonalnie
Restauracyjka Literackapotrawy, których zapach podczas gotowania uwielbiam. Jedną z nich jest leczo. Składniki: 250g fasolki szparagowej, 300g kiełbasy, 350g pieczarek, 2 średnie cebule, 3 duże czerwone papryki, 2 duże pomidory, puszka pomidorów, pół tubki ( 100g) przecieru pomidorowego, sól, pieprz, czerwona papryka ( słodka i ostra), suszona natka pietruszki. Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić. Cebulę obrać i pokroić. Lekko posolić i popieprzyć(...)podsmażyć na osobnej patelni. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i pokroić na trzy części. Papryki umyć, przekroić i oczyścić. Pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Wszystkie składniki wrzucić do garnka, zalać wodą
W kuchni u Monikisię prezentuje na talerzu. Bardzo lubię takie warzywne dania można je przyrządzić z różnymi dodatkami. Składniki: 250 gram makaronu razowego 1 różyczka brokuła 1 papryka czerwona Pół puszki kukurydzy konserwowej 250 gram zielonej fasolki szparagowej 2-3 marchewki 1 cebula Sól himalajska Pieprz 1 łyżka oleju kokosowego Sposób przygotowania: Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, brokuła dzielimy na mniejsze różyczki
Bajeczna KuchniaSkładniki 400g wołowiny 3 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 200 g zielonej fasolki szparagowej sól, pieprz, sos sojowy łyżeczka miodu 250 g mąki 115 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli i estragonu 5 łyżek zimnej wody 1/2 szklanki śmietany 2 jajka szczypta soli, tymianku i estragonu 1/4 szklanki mleka Przygotowanie Mięso opłukać, osuszyć i zmielić w jedną
Gaździnka warzyświeżej kolendry sok z połowy limonki ewentualnie łyżka mleka kokosowego Główne składniki: 300 g różyczek brokułów 1 mała czerwona cebula, pokrojona w krążki 1 czerwona papryka, pokrojona w drobne paski 200 g fasolki szparagowej 1 łyżeczka oleju kokosowego 400 ml mleczka kokosowego 3/4 szklanki wody opcjonalnie 200 g krewetek (może być też pierś z kurczaka) 1. Zrób pastę
Powiedz dietom nieSkładniki: * 0,5 kg kiełbasy, np. śląskiej * 3 cebule * 2 czerwone papryki * 1 cukinia * 8 pomidorów * 2 garście fasolki szparagowej * 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego * 6 łyżek tartego żółtego sera * natka pietruszki * sól, pieprz, cukier * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie
Pobite gary BarbarySkładniki: - 1/2 puszki fasoli czerwonej - 1/2 puszki fasoli białej - 200-250 g fasolki szparagowej - 1 cebula - 3 filety z matiasów - 1/2 szklanki jogurtu - 2 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki tymianku,oregano - sól,pieprz Wykonania: Fasolkę szparagową ugotować w osolonym wrzątku, osączyć. Kolorowe fasole również osączyć. Cebulę pokroić w piórka. Matiasy opłukać, pokroić w kostkę
magiczna kuchnia Kasidawna robię tą smakowitą sałatkę na zimę, polecam bo jest rewelacyjna. Sałatka wielowarzywna na zimę SKŁADNIKI: kalafior - 1 szt brokuł -1 szt fasolka szparagowa - 350 g papryka żółta - 1 szt papryka czerwona - 1 szt ZALEWA 6 szkl wody 0,5 szkl octu 10% Jamar 6 łyżek cukru 1 łyżka soli 7 ziaren ziela angielskiego 0,5 opak gorczyca(...)nasienne, pokroić w paski. Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki. Z fasoli szparagowej odciąć końcówki. Wlać wodę do garnka, dodać sól i zagotować. Do wrzącej wody wrzucić fasolkę, brokuła i kalafiora, gotować przez 3 minuty, wybrać łyżką cedzakową. Następnie do tej samej wody wrzucić paprykę, sparzyć. Gorące warzywa wkładać do słoików. Do każdego słoika dodać po listku
Kuchnia Danusiznalazłam w lodówce i tak powstała pyszna i sycąca sałatka, na którą Was zapraszam. Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka.Składniki:400 g fasolki szparagowej żółtej;pierś z kurczaka,puszka kukurydzy;8 pomidorków koktajlowych,1 czerwona papryka;3 - 4 łyżki majonezu,sól, pieprzolej do smażenia.Umytą pierś kurczaka kroimy w paski, obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy aż będzie rumiana(...)Fasolkę gotujemy, ale niezadługo. Oczywiście wcześniej ją płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy na pół lub na 3 części - tak aby była "wygodna" do zjedzenia w sałatce. Przelewamy zimną wodą, aby ją zahartować. Pomidorki kroimy na pół lub na ćwiartki - zależy od wielkości i Waszych preferencji :) Wystudzoną fasolkę i kurczaka mieszamy z kukurydzą (bez wody), pomidorkami, pokrojoną w kostkę papryką. Dodajemy
Miksturownikokrą lub fasolką szparagową Składniki: *ok. 400g filetów dowolnej ryby morskiej * 2 szalotki lub średnie cebule * ok. 2cm kawałek imbiru, * 2 czerwone papryczki chili, świeże lub suszone, * 1 średnia marchewka, * 10 sztuk okry (można zastąpić fasolką szparagową), * 2 łyżeczki kurkumy, * 1 łyżeczka curry, * 1 łyżeczka garam masala, * 1 filiżanka mleczka kokosowego, * 2 łyżki przyprawy gado-gado lub zmielonych orzeszków
Kuchnia Prezydentowejtalerzu "Scania" od Porcelany Bogucice. Kotlety: 3 pojedyncze filety z kurczaka jajko 2-3 łyżki mąki 3 łyżki kukurydzy 1/2 czerwonej papryki sól pieprz ząbek czosnku Dodatkowo: 2 łyżki oleju 500 g fasolki szparagowej koperek Sos: 3 łyżki śmietany łyżka majonezu ząbek czosnku 10 dag sera żółtego startego pieprz Kotlety: Mięso umyć, osuszyć
Smakołyki AsiTajemnica jej smaku to kmin rzymski, kolendra, kardamon, czarny pieprz, liść laurowy, goździki, cynamon, chili, gałka muszkatołowa. Dodanie kukurydzy i garam masali do fasolki po bretońsku daje niesamowity smak! SKŁADNIKI 1 puszka czerwonej fasoli w sosie pomidorowym 1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym 1 puszka puszka kukurydzy 1 laska kiełbasy kilka łyżeczek garam masala pieprz oregano odrobina mleka(...)który sprawia, że sos robi się bardziej kremowy. SUGESTIA Oczywiście zdrowszą wersją będzie ta z własnoręcznie ugotowanej fasoli z dodatkiem sosu pomidorowego/przecieru. Moja wersja jest leniwców :) Spróbujecie mojej wersji fasolki po bretońsku
Zofianasmak od marynowanego. Danie posypałyśmy czarnym sezamem, którego dostałyśmy od naszego ulubionego sprzedawcy. Po tę i inne przyprawy zapraszamy do : SKWORCU.PL Składniki: 500g mieszanki fasolki szparagowej opakowanie twardego tofu (marynowanego lub wędzonego) 0,5 czerwonej papryki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny 0,5 łyżeczki kurkumy 0,5 łyżeczki mieszanki(...)przypraw (papryka, czosnek, kolendra, kmin rzymski, chili itp) , u nas przyprawa do fajity 0,5 szkl wywaru warzywnego sezam, u nas czarny Wykonanie: Fasolkę szparagową wrzucić na wrzątek i podgotować 5-7 minut. tofu pokroić w kostkę, cebulę i paprykę w piórka. Na małą patelnię wrzucić tofu i obsmażyć ze wszystkich stron, aż się zarumieni .Na głębokiej patelni
Anioły w kuchni