zrobić u siebie, zwłaszcza że pomidorów ci u mnie dostatek :) Przepis trochę zmieniłam, dopasowując go do swoich kubków smakowych. Składniki : ok. 700 g fasolki szparagowej 2,5 kg pomidorów najlepiej mięsistych (u mnie mieszanka czerwonych, pomarańczowych, żółtych, zielonych i czarnych) 200 g pomidorków koktajlowych (ewentualnie; ja je dodałam dla podkręcenia smaku) płaska łyżka cukru łyżeczka soli do każdego(...)koktajlowe. Pomidory rozgotować (najpierw zagotować pod przykryciem, potem zdjąć pokrywkę i gotować na palniku o mniejszej mocy). Gotowałam przez 2 dni po 20 minut, bo użyłam pomidorów dość soczystych. Fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki zblanszować (wrzucić na osolony wrzątek i pogotować ok. dwóch minut od momentu ponownego zawrzenia wody) w osolonej wodzie. Gdy pomidory ciut ostygną, przetrzeć je przez niezbyt
Weekendy w domu i ogrodzieciekawy, lekki przepis. Składniki (na około 4 porcje): 2 ząbki czosnku 1 szalotka 1 łyżka oliwy z oliwek 1 litr bulionu 1 lampka czerwonego wina 1 duży ziemniak 1 średnia cukinia (około 300 gram) garść żółtej fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) garść zielonej fasolki szparagowej (mrożona) 2 łyżki mrożonej kukurydzy 5-6 pomidorów malinowych 6-7 łyżek drobnego makaronu szczypta chili
Mango Papajanajlepszy obiad na lato bo jest lekki, szybki w przygotowaniu i z wykorzystaniem sezonowych produktów. Składniki: 250 g makaronu pełnoziarnistego 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 1 średnia cukinia 2 pomidory 1 miseczka fasolki szparagowej sól, pieprz, tymianek, bazylia Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka. Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Cebulę siekamy w grubą kostkę
My simple kitchenmięsa od łopatki 500 g fasolki szparagowej 1 cebula 150 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 papryka czerwona 3 pomidory 2 szkl rosołu lub wywaru warzywnego sól pieprz zioła do smaku (oregano, bazylia,majeranek, lubczyk, hyzop, chili, słoda papryka) tłuszcz do smażenia łyżka mąki Mięso kroimy w drobną kostkę , wszystkie warzywa i pieczarki kroimy w kostkę(...)plasterki (wedle uznania) , fasolkę na mniejsze kawałki ok 2-3 cm. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, i wrzucamy kolejno, cebulę, czosnek, marchewkę i mięso, teraz smażymy aż mięso odparuje i zacznie się przyrumieniać, podlewamy rosołem i dodajemy paprykę, pokrojone pomidory bez skórki, pieczarki i fasolkę oraz przyprawy i dusimy aż wszystko będzie miękkie, w razie potrzeby podlewamy wodą. Na koniec mąkę
Gotowanie jest łatwenudne. Dzisiaj przedstawiam Wam Strąkowe z karkówką. Pyszny i łatwy w przygotowaniu obiad.Składniki:100 g fasoli100 g zielonego groszku100 g fasolki szparagowej300 g karkówki1 duża cebula1 puszka pomidorów w puszcze bez skórki szklanka czerwonego wina wytrawnego kilka kropli tabascoliść laurowy2 ziela angielskiesól, pieprz2 łyżki oliwyPrzygotowanie:Fasolę moczymy całą noc aby zmiękła. Karkówkę(...)szklankę wody i wina. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu ok 40 minut. Dodajemy odrobinę soli, pieprzu i tabasco, następnie dodajemy pomidory, fasolkę szparagową i groszek gotujemy jeszcze 30 minut. 10 minut przed końcem możemy doprawić do smaku.Smacznego
Niezły MłynekKolejna wersja pieczonych żeberek. Tym razem z kolorową fasolką i dużą ilością warzyw. Składniki: -ok. 1,5 kg żeberek -puszka czerwonej i puszka białej fasoli -puszka krojonych pomidorów -10 pomidorów suszonych -3 marchewki -czerwona papryka -2 ząbki czosnku -olej i 2 dkg masła -czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz, słodka papryka oraz składniki do peklowania mięsa ( patrz(...)strony. Zdejmujemy z patelni do naczynia żaroodpornego. Posypujemy czosnkiem niedźwiedzim. Na patelnię wrzucamy marchew, paprykę i czosnek i przez chwilę podsmażamy. Dodajemy suszone pomidory i podsmażamy. Dodajemy pomidory, fasolkę, mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można dodać chili. Chwilę gotujemy i przekładamy do naczynia z żeberkami. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury
Maminek kulinarnykiedy znam ten przepis u mnie w domu można zawsze znaleźć puszkę fasoli w zapasie Składniki - 1 puszka fasoli czerwonej - 1 ząbek czosnku średni - sos sałatkowy koperkowo - ziołowy - 2- 3 łyżki oleju Sposób przygotowania 1. - Fasolkę z puszki dać na sito i odcedzić z zalewy fasolkę przełożyć do miski - Na drobnej tarce zetrzeć ząbek czosnku posypać
W królestwie smaków Beatyoczywiscie mozecie przygotowac je sami. Składniki: 12 gotowych pulpecików 1 czerwona papryczka chili kawalek startego imbiru 1-2 lyzki tajskiej czerwonej pasty curry 400ml mleka kokosowego 200g pedow bambusa 150g swiezej fasolki szparagowej (mozna uzyc mrozonej, lecz najpierw trzeba ja obgotowac) sok z 1 limonki olej do smazenia Przygotowanie: Na patelni rozgrzac olej i usmazyc pulpeciki (okolo
Codzienne GotowanieSkładniki: 180 g fasolki szparagowej 850 g cukinia (żółta, zielona) 290 g pieczarek 2 czerwone papryki 2 czerwone cebule 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta imbiru puszka pomidorów bez skórki sos sojowy ciemny - do smaku 2 listki laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego 4 kostki bulionu rosołowego Gaździnka warzy papryka słodka i ostra 2 łyżeczki cukru
Gaździnka warzySkładniki: 2 piersi z kurczaka 1 mała papryka 200 ml mleka kokosowego ½ papryczki chili (opcjonalnie) 1 mała czerwona cebula 150 ml przecieru pomidorowego 1 pomidor 2 garści zielonej fasolki ½ cukinii lub bakłażana 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki pasty curry (w zależności od tego jak ostre i intensywne danie chcemy uzyskać) łyżka mąki kukurydzianej (opcjonalnie jeśli sos wyjdzie
Mania Gotowaniaudka wyszły mega i przyprawę mogę polecić z czystym sumieniem. 3 podudzia z kurczaka 30 g suszonych grzybów 1 mała czerwona cebula pęczek pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz przyprawa Knorr "Do złotego kurczaka" fasolka szparagowa sezam Grzyby całą noc moczymy w wodzie. Mięso z podudzia delikatnie i ostrożnie wycinamy nożem. Chodzi o to, żeby zdjąć skórę(...)skóry, czyli samo mięso na kości. Tasakiem odcinamy mięso z kością, pozostawiając tę końcówkę kości, na której przymocowana jest skóra - tak jak to widać na zdjęciu. Farsz: Jedną małą czerwoną cebulę siekamy w kostkę. Grzyby również siekamy w kostkę. Podsmażamy całość na oliwie z oliwek i czekamy aż wystygnie. Mięso z podudzia: potrzebna będzie tylko połowa tego mięsa. Drugą
Marder&Marder Manufactureprzygotowaniu obiady. Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Gulasz warzywny z cukinią Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi(...)serem feta Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki
Moja smaczna kuchniaSkładniki: woda 3 litry, fasolka szparagowa 1/2 kg, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, masło 1/4 kostki, cebula 1 sztuka, pieczarki 1/2 kg, papryka czerwona 2 sztuki, cukinia 1 większa, serek topiony 200 gram, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, natka pietruszki 1 pęczek w garnku gotować fasolkę szparagową żółtą i zieloną z ziemniakami
W Mojej Kuchni Lubiępysznych i zdrowych przekąsek. Najprościej wymieszać ją z sezonowymi warzywami i mnóstwem ziół. Składniki: 1/2 szklanki zielonej soczewicy 2 szklanki zielonej fasolki szparagowej, pokrojonej na 2 cm kawałki 1 szklanka pomidorków koktajlowych 6 rzodkiewek 1 cebula czerwona pęczek koperku listki świeżej bazylii 4 łyżki oliwy sok wyciśnięty z 1/2 cytryny sól świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki(...)miodu Przygotowanie: Soczewicę zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Następnie ją płuczemy, zalewamy osolonym wrzątkiem i gotujemy 10 minut. Odcedzamy. Fasolkę szparagową pokrojoną w 2 cm kawałki gotujemy w osolonym wrzątku 5 minut, następnie przekładamy do miski z bardzo zimną wodą, żeby ją zahartować (dzięki temu zachowa intensywnie zielony kolor). Odcedzamy fasolkę i dodajemy
Smakowity Blog Kulinarnyrobiący się posiłek dla całej rodziny :) Czas przygotowania: 20 minut Porcje: 3 Składniki: 400 g Fasolki Szparagowej Zielonej już przygotowanej na parze Bonduelle, 3 jajka, 1,5 szklanki ajwaru ( najlepiej domowego ), 1 szklanka ugotowanej czerwonej komosy ryżowej, 1/2 szklanki startego sera cheddar , skórka otarta z połowy cytryny, sól i pieprz do smaku, czarny(...)sezam do posypania, kilka pomidorków koktajlowych, kilka łyżek szczypiorku. Przygotowanie: Zamrożoną fasolkę wymieszać z ajwarem, komosą, serem i skórką cytryny, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wyrównać. Na wierzchu zrobić trzy niewielkie wgłębienia i wylać do nich surowe jajka. Przybrać połówkami pomidorków i posypać sezamem. Piec w 190 stopniach ok. 15 minut, aż zetną się białka
SzczyptaSmaQ