Uwaga Babcia Gotuje" , tam też możecie zobaczyć filmik autorki przepisu, na którym podglądniecie jak taki gulasz przygotować. Polecam! Składniki: 700 g fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej); 500 g dobrej kiełbasy; około 700 g papryki (żółta, zielona, czerwona); 1 duża cebula; 300 g pomidorów; 6 łyżek oliwy z oliwek lub oleju; 5 łyżek śmietany kwaśnej; sól, pieprz, pieprz cayenne(...)smaku; Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końcówki i jeżeli ma włókna wzdłuż zrośnięcia to należy je zdjąć. Tak oczyszczoną fasolkę pokroić na kawałki o długości około 3 cm i dokładnie wypłukać pod strumieniem bieżącej wody.Fasolkę wrzucić do lekko posolonej gotującej się wody i gotować około 3 minut. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Pomidory obrać ze skórki i pokroić
In my kitchenczosnkowym pyszna sałatka. Do przygotowania dania użyłam aromatycznej przyprawy Curry Premium od firmy Sk worcu . Składniki: 400 g piersi z kurczaka 300 g fasolki szparagowej zielonej (może być mrożona) 280 g kukurydzy z puszki 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 2 torebki ryżu parabolicznego (1 szklanka) 1 łyżka Curry Premium od Skworcu koperek sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania(...)Pierś kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy curry, szczyptę soli, mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Fasolkę szparagową kroimy w nieduże kawałki ok. 2 cm, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości i odcedzamy. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy pierś, smażymy na rumiano i przekładamy na talerzyk (nadmiar
Na Ciasteczkowych Papierachdługo, aż nie będzie się kleić do rąk. Ciasto zostawić na 20 minut w misce przykrytej ścierką. Farsz: - 1 mała cukinia - 1 duża, czerwona cebula - 3 pomidory obrane ze skórki - 2 garści ugotowanej fasolki szparagowej - kilka pieczarek - 1 mozarella Sos: - jogurt naturalny - pieprz, świeża bazylia, czosnek Wszystkie składniki pokroić, cebulę szczególnie drobno. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, dodać pieczarki
Corner With Recipesczosnku 1 mały koncentrat pomidorowy ćwierć włoskiej kapusty 1 mała papryczka chilli duża garść groszku cukrowego garść fasolki szparagowej 3 ziemniaki kilka kwiatów kalafiora romanesco garść natki pietruszki garść koperku 5-6 łyżek sosu sojowego 1 grzybowa kostka rosołowa 1 łyżeczka suszonej czerwonej papryki 1 łyżka cukru 2-3 łyżki octu jabłkowego Pałki umyć i zalać zimną wodą. Gotować(...)podpiec na ogniu. Wszystkie warzywa umyć obrać i umyć. Marchew, pietruszkę , seler, buraki i ziemniaki pokroić w małą kostkę. Wrzucić do zupy ( poza ziemniakami ). Dorzucić pokrojoną kapustę, kawałki fasolki szparagowej i pokrojony w plasterki por. Dodać kostkę rosołową i podsmażoną cebulę. Jak warzywa lekko zmiękną dodać ziemniaki, groszek cukrowy i kalafior. Doprawić sosem sojowym, pieprzem, papryką, cukrem i octem
Jemy Pijemydobry sposób na "czyszczenie lodówki" z nadmiaru wędliny, boczku czy szynki. Czasem przyrządzam ją z z czerwonej fasoli , której smak bardzo lubię, a czasem po prostu z białej konserwowej. Tym razem jednak nabrałam ochoty na fasolkę po bretońsku ugotowaną na bazie suchej fasoli "Jaś" i dobrze się stało, bo okazało się, że ... na blogu nie mam przepisu
Walijskie Pichceniewarzywa. Kotlety podane z pieczywem i dowolną sezonową surówką stanowią pełnowartościowe, smaczne danie obiadowe. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 szklanka ugotowanych na parze warzyw /użyłam mrożonej mieszanki: marchew, fasolka szparagowa, kalafior,groszek/ 1 jajko ½ szklanki zmielonych płatków owsianych 2 łyżki otrębów pszennych lub owsianych 2 łyżki skrobi kukurydzianej 2 łyżki
Zakamarki mojej kuchnipekińska, fasola szparagowa. Ale, ale...nie wrzucajmy do gara wszystkiego. Do mojej zupy dodałam kapustę pekińską, kukurydze ( z puszki ) oraz zieloną fasolkę szparagową ( mrożoną od Poltino . Składniki: 200 g krewetek mini 1 cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka czerwonej pasty curry 400 ml mleka kokosowego 400 ml bulionu ( warzywny lub drobiowy ) 200 g kukurydzy z puszki biała część kapusty pekińskiej(...)małej 150 g zielonej fasolki szparagowej ( mrożonej Poltino ) łyżeczka sosu sojowego łyżeczka sosu rybnego łyżeczka cukru trzcinowego limonka oliwa do smażenia Wykonanie: Krewetki rozmrozić, odsączyć na sicie. W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy, na rozgrzany tłuszcz wrzucić krewetki i smażyć około 3 minuty. Usmażone krewetki wyjąć z garnka. W tym samym garnku podsmażyć na łyżce oliwy drobno pokrojoną cebulę
kolorowotorcikowoosób) - 1 kg fasolki szparagowej - 50 ml oliwy z oliwek - 50 g masła - 3 ząbki czosnku - 1 czerwona papryczka chili - 5 łyżek bułki tartej - 1 pęczek natki pietruszki - 0,5 łyżeczki soli S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: fasolkę gotujemy i odcedzamy. w garnku
Gocha gotuje!szybko i jest świetna na śniadanie lub lekki lunch. Chociaż ja lubię frittatę także na kolację. ;) Składniki na 2 porcje: 100 g fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) 100 g brokułu , podzielonego na drobne różyczki 1 marchewka 1/2 czerwonej papryki 1 łyżka oleju po szczypcie suszonego tymianku i lubczyku 4 jajka 2 łyżki mleka sól i pieprz garść żółtego sera(...)mnie ementaler posiekana natka pietruszki do posypania Piekarnik rozgrzać do 200C. Fasolkę i brokuły obgotować przez kilka minut, aż trochę zmiękną. Odcedzić. Marchewkę pokroić na plasterki, paprykę w paski. Na patelni, którą można wstawić do piekarnika* rozgrzać olej. Podsmażyć na nim marchewkę i paprykę przez 2 -3 minuty. Dorzucić zielone warzywa, dodać zioła. Podsmażyć jeszcze 1 minutę. Jajka roztrzepać
Pełny talerzliści kapusty włoskiej, pokrojone 1 słoik suszonych pomidorów w zalewie (ok. 140 g) 1 pęczek dymki, pokrojony 1 duża czerwona papryka, pokrojona 1 duża żółta papryka, pokrojona sos: kilka łyżek oliwy + sok z cytryny + sól + pieprz (+sos sojowy) Fasolkę i kapustę ugotuj oddzielnie na parze (kilka minut, mają być lekko chrupiące, ale nie rozgotowane). Pomidory odsącz z zalewy
Qlinarnie i Qlinarnieklasyczne danie. Czasami przychodzą takie dni, że ma się ochotę na tradycyjną potrawę. Tym razem zagościła na naszym stole fasolka po bretońsku. Składniki: - 500g fasolki "Piękny Jaś" - 300g boczku wędzonego - 350g kiełbasy - 1 duża czerwona cebula - 800 ml przecieru pomidorowego - 3 ząbki czosnku - liść laurowy - 4 ziela angielskie - sól, pieprz - 2 łyżki suszonego majeranku Sposób przygotowania: Fasolę zalewamy zimna
Pan i Pani Smith w kuchnipożywnie. Polecam! :) Składniki: 500 g udek kurczaka 1l wody 1 listek laurowy kilka ziaren pieprzu bulionetka drobiowa (opcjonalnie) 1 ząbek czosnku 1 mała czerwona lub zielona papryka 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka fasolki (czarnej lub pinto) 1 puszka kukurydzy (lub mieszanki meksykańskiej) 2 łyżki pasty paprykowej (lub 2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku) 1/2 łyżeczki kuminu
zadanie-gotowanieryżem - innym razem z makaronem. .. Wszystko zależy od preferencji w danej chwili. 500g mięsa gulaszowego z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka (lub zielona w przypadku żółtej fasolki) 1/3 papryczki chili 200g fasolki szparagowej 300-500 ml bulionu 150g koncentratu pomidorowego słodka mielona papryka sól, pieprz Dodatkowo: olej Mięso pokroić
Di gotujesię na bazie buraczków i kapusty. Jeśli brakuje Wam pomysłów na zupę, koniecznie wypróbujcie ten wyjątkowy barszcz :) Składniki na duży garnek: 3 średnie buraczki czerwone, ugotowane ½ główki kapusty (włoskiej lub białej) 1 puszka białej fasolki lub 1 szklanka ugotowanej białej fasoli 3 marchewki ½ średniego selera 5 ziemniaków 2 łyżki przecieru pomidorowego 6 ząbków czosnku 1,5 litra bulionu (może
Trzeci talerzpokarmowego ,to ta zupka jest właśnie dla Was. Szczególnie dla mnie! Składniki 2 duże marchewki kawałek selera pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 mała czerwona cebula 1 ząbek czosnku natka pietruszki pół szklanki ekologicznej fasolki adzuki SYMBIO pół łyżeczki nasion kopru włoskiego szczypta curry szczypta kurkumy 2 daktyle 100 % organic SYMBIO siemię lniane sól himalajska lub morska
Z Kuchni Do Kuchnirosołu 4 średnie ziemniaki pół małej główki kapusty włoskiej 4 średnie marchewki mały por 2 pietruszki koperek pół małego selera garść żółtej fasolki szparagowej słoik domowego przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz 4 nieduże czerwone buraki śmietana do zup listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego sok z cytryny Przygotowanie Rosół przecedziłem. Wszystkie warzywa obrałem i umyłem(...)Buraki pokroiłem w kostkę. Kapustę poszatkowałem na duże kawałki. Marchewkę w duże słupki. Fasolkę szparagową na połówki. Pozostałe warzywa również pokroiłem ( seler, pietruszkę, por ). Do rosołu dodałem najpierw buraki, marchewkę i pokrojone w dużą kostkę ziemniakami. Podgotowałem, następnie dodałem fasolę, przecier z pomidorów malinowych razem z przyprawami oraz łyżkę koncentratu pomidorowego. Śmietanę zahartowałem zupą. Wlałem do zupy. Całość doprawiłem
R'n'G Kitchenjajka na miekko, 1/2 grejfruta, owsianka marchewkowa z maslem orzechowym🍯 🍶 2. Wafle z tunczykiem, kapusta kiszona 😊 3. Krewetki w ciescie ryżowym🍤 fasolka szparagowa 4. Owsianka z maslem orzechowym 5. Burgery z czerwonej fasoli 7 A czasem mój dzień wygląda tak...: 1. Ciasto z ciecierzycy 2 posilek: ryż, kurczak, warzywa, olej sezamowy 3 posilek
Czarnawisienkamięsie, który można podać na wiele różnych sposobów. Składniki: 1/3 szyi indyczej ok 3/4 litra wody 1/2 papryki żołtej 1/2 papryki czerwonej kilka plasterków pora łyżka cebuli siekanej kilka strąków zielonej fasolki łyżeczka szczypioru świeżego łyżeczka koperku siekanego 1 łyżka serka topionego 1 łyżka śmietany listek laurowy sól, pieprz gałka muszkatołowa mielona - szczypta Przygotowanie: Gotujemy szyję indyczą
Kuchnia po mojemu