fasolka czerwona - 1050 przepisów (strona:36/70)

Curry z kurczaka z warzywami 376

Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 mała papryka 200 ml mleka kokosowego ½ papryczki chili (opcjonalnie) 1 mała czerwona cebula 150 ml przecieru pomidorowego 1 pomidor 2 garści zielonej fasolki ½ cukinii lub bakłażana 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki pasty curry (w zależności od tego jak ostre i intensywne danie chcemy uzyskać) łyżka mąki kukurydzianej (opcjonalnie jeśli sos wyjdzie

Mania Gotowania
Faszerowane udka kurczaka na fasoli szparagowej z sezamem 130

udka wyszły mega i przyprawę mogę polecić z czystym sumieniem. 3 podudzia z kurczaka 30 g suszonych grzybów 1 mała czerwona cebula pęczek pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz przyprawa Knorr "Do złotego kurczaka" fasolka szparagowa sezam Grzyby całą noc moczymy w wodzie. Mięso z podudzia delikatnie i ostrożnie wycinamy nożem. Chodzi o to, żeby zdjąć skórę(...)skóry, czyli samo mięso na kości. Tasakiem odcinamy mięso z kością, pozostawiając tę końcówkę kości, na której przymocowana jest skóra - tak jak to widać na zdjęciu. Farsz: Jedną małą czerwoną cebulę siekamy w kostkę. Grzyby również siekamy w kostkę. Podsmażamy całość na oliwie z oliwek i czekamy aż wystygnie. Mięso z podudzia: potrzebna będzie tylko połowa tego mięsa. Drugą

Marder&Marder Manufacture
40 pomysłów na letnie obiady 163

przygotowaniu obiady. Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Gulasz warzywny z cukinią Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi(...)serem feta Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki

Moja smaczna kuchnia
pieczarkowo-warzywna zupa na maśle z serkiem topionym... 100

Składniki: woda 3 litry, fasolka szparagowa 1/2 kg, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, masło 1/4 kostki, cebula 1 sztuka, pieczarki 1/2 kg, papryka czerwona 2 sztuki, cukinia 1 większa, serek topiony 200 gram, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, natka pietruszki 1 pęczek w garnku gotować fasolkę szparagową żółtą i zieloną z ziemniakami

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z soczewicą i fasolką szparagową 169

pysznych i zdrowych przekąsek. Najprościej wymieszać ją z sezonowymi warzywami i mnóstwem ziół. Składniki: 1/2 szklanki zielonej soczewicy 2 szklanki zielonej fasolki szparagowej, pokrojonej na 2 cm kawałki 1 szklanka pomidorków koktajlowych 6 rzodkiewek 1 cebula czerwona pęczek koperku listki świeżej bazylii 4 łyżki oliwy sok wyciśnięty z 1/2 cytryny sól świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki(...)miodu Przygotowanie: Soczewicę zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Następnie ją płuczemy, zalewamy osolonym wrzątkiem i gotujemy 10 minut. Odcedzamy. Fasolkę szparagową pokrojoną w 2 cm kawałki gotujemy w osolonym wrzątku 5 minut, następnie przekładamy do miski z bardzo zimną wodą, żeby ją zahartować (dzięki temu zachowa intensywnie zielony kolor). Odcedzamy fasolkę i dodajemy

Smakowity Blog Kulinarny
Wiosenny obiad w 20 minut. 1452

robiący się posiłek dla całej rodziny :)   Czas przygotowania: 20 minut Porcje: 3 Składniki: 400 g Fasolki Szparagowej Zielonej już przygotowanej na parze Bonduelle, 3 jajka, 1,5 szklanki ajwaru ( najlepiej domowego ),  1 szklanka ugotowanej czerwonej komosy ryżowej, 1/2 szklanki startego sera cheddar , skórka otarta z połowy cytryny, sól i pieprz do smaku, czarny(...)sezam do posypania, kilka pomidorków koktajlowych, kilka łyżek szczypiorku. Przygotowanie: Zamrożoną fasolkę wymieszać z ajwarem, komosą, serem i skórką cytryny, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wyrównać. Na wierzchu zrobić trzy niewielkie wgłębienia i wylać do nich surowe jajka. Przybrać połówkami pomidorków i posypać sezamem. Piec w 190 stopniach ok. 15 minut, aż zetną się białka

SzczyptaSmaQ
Barszcz ukraiński. Smaczna, pożywna buraczkowa zupa. 203

kawałek boczku wędzonego - buraki 4 -5 dużych sztuk - marchewka, seler, kawałek białej kapusty - garść fasolki szparagowej - puszka białej fasolki - pomidory 2 duże sztuki - cebula, czosnek 1 ząbek - ziele angielskie, listek laurowy, majeranek, kminek mielony, czerwona mielona papryka, sól, pieprz - natka pietruszki Wykonanie Umyte żeberka dzielę na mniejsze kawałki i wraz z boczkiem przekładam do większego garnka, zalewam wodą, dodaje(...)sól, ziele angielskie i listek laurowy. Gotuję na wolnym ogniu. Buraczki, marchewkę, seler kroję w kostkę, kapustę szatkuję, fasolkę szparagową w paseczki. Warzywa dodaję do zupy wraz z cebulą ( w całości ) i drobniutko posiekanym czosnkiem. Kiedy mięso i warzywa są już prawie miękkie dodaję fasolkę z puszki i pokrojone w kostkę, obrane ze skórki pomidory. Doprawiam majerankiem, mielonym kminkiem

Kuchnia z widokiem na ogród
SALATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ I POMIDOROW 174

Przepis bardzo banalny, jednak za sprawa sosu i sera zyskuje bardzo wiele. To lekka, zielono-czerwona salatka, ktora goraco polecam.Przepis pochodzi z ksiazki "Kuchnia francusko-polska i polsko-francuska dla poczatkujacych" autorstwa Aliny Stradeckiej.skladniki:500 g fasolki szparagowej, moze byc mrozona4 pomidoryduza cebula100 g sera beaufortsos:3 lyzki majonezu2 lyzki oliwy1 lyzka octu winnegosol, bialy pieprzwykonanie:Fasolke gotujemy w osolonej

Przysmaki Karolki
Sałatka z groszku i zielonej fasolki z parmezanem 140

porcje czas przygotowania: 20 min. Składniki: 150 g zielonej fasolki 150 g fasolki Mamut (lub groszku cukrowego, bobu, fasolki szparagowej) 200 g groszku (waga przed łuskaniem, jeżeli chcecie użyć groszku mrożonego, weźcie ze 100 g) 1 czerwona cebula, pokrojona w drobną kostkę 80-100 g parmezanu, startego na wiórki obieraczką do warzyw sos: ząbek czosnku, 3 łyżki octu(...)białego wina, 6 łyżek oliwy, sól, pieprz Przygotowanie: Odetnij końcówki z zielonej fasolki. Fasolkę Mamut pokrój skośnie na mniejsze części. Wyłuskaj świeży groszek. Gotuj warzywa przez 3-5 minut we wrzątku, zacznij od fasolki Mamut, gdyż ona gotuje się najdłużej, a na końcu dodaj zielony groszek. Warzywa odcedź i przelej zimną wodą, aby zahamować proces gotowania i zatrzymać ich żywy

Chilli Czosnek i Oliwa
Leczo warzywne z kiełbasą i boczkiem 165

dobrej jakościowo kiełbasy 180 g boczku pokrojonego w kostkę puszka 400 g zielonego groszku konserwowego - użyłam firmy Jamar puszka 400 g białej fasolki konserwowej - także Jamar 2 cebule 2 cukinie 1 żółtka papryka 1 czerwona papryka 3 średnie pomidory ząbek czosnku 2 suszone pomidory garść czarnych oliwek (opcjonalnie) sól, pieprz, zioła prowansalskie, majeranek, lubczyk, bazylia, papryka

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka ziemniaczano-makaronowa z kiełbasą i warzywami 145

trzymam :) Składniki: 4 ziemniaki 2 garście makaronu kolanka 2 kiełbasy śląskie opakowanie warzyw mrożonych (u mnie mieszanka marchewka, groszek, fasolka szparagowa, kalafior, brukselka) w sezonie oczywiście używamy świeżych warzyw 1/4 papryki czerwonej 5 dag sera żółtego Sos: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, bazylia, papryka słodka Sposób przygotowania: Ziemniaki kroimy w półplasterki, gotujemy

Na Ciasteczkowych Papierach
Wegański obiad zimowy VII 198

zdjęciu: pieczone ziemniaki z rozmarynem, kuskus z oliwkami i kurkumą, biała fasolka w pomidorach, kotlety sojowe inaczej (bardzo dietetyczne i smaczne), surówka z czerwonej kapusty z żurawiną , posypana płatkami migdałowymi.  Przepis bierze udział w akcji: Kobiety na skraju załamania nerwowego (1988, Almodóvar) przedstawiają prawdziwą galerię ekscentrycznych postaci. Mamy tutaj zdradzoną przez kochanka Pepę, policjantów, dozorczynię, modelkę szaleńczo

Qlinarnie i Qlinarnie
Curry z warzywami i ryżowe kotlety :) 158

Czyż nie robi się cieplej :) Słoneczne curry z warzywami, a na dodatek kotlety ryżowe z jajkiem (4 osoby) Składniki do curry: 2 duże czerwone papryki 1 średniej wielkości młoda cukinia 1 duża cebula 2 garści fasolki szparagowej, zielonej 3 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku 2 duże łyżki słonecznika łuskanego 2 łyżeczki wiórków kokosowych 1 duża łyżka jogurtu naturalnego

vegetanie
L... Lecho! [Eintopf part. 1] 263

francuskim, prowansalskim ratatouille . Moje leczo jest dość zmodyfikowane i przywodzi mi na myśl dzieciństwo :) Składniki (2 porcje): 1 cukinia 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki groszku z marchewką  1 cebula 5 pieczarek zielona fasolka (miałam dosłownie resztki) 4 parówki* 1 x pomidory z puszki 1 łyżka oleju 1 łyżka pikantnego ketchupu przyprawy (sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie

Kitchens Alphabet
Polędwiczki w sosie śmietankowo- musztardowym 179

Dodać mieszając śmietanę i musztardę, rozmieszać razem i doprawić ewentualnie solą i pieprzem. Danie niewyszukane, a szybkie i smaczne :) Podane z młodą kapustą , fasolką szparagową czy gotowanym groszkiem jest naprawdę świetne. Proponuje też wypróbować z czerwoną kapustą . Przepis pochodzi stąd . mojeGotowanie.pl

Proste Potrawy