Przepis na : śniadanie
Frittata z warzywami Znacie to uczucie, gdy wydaje się, że za chwilę coś rozsadzi Wam głowę? Jeżeli nie, to jesteście szczęściarzami. Mnie ostatnio unieruchomił silny ból zatok. Fatalne uczucie. Nigdzie nie mogłam się ruszyć. Na szczęście mamy XXI wiek i możliwość zrobienia zakupów przez internet, nawet spożywczych. W oczekiwaniu na dostawę wykorzystałam resztki warzyw, które znalazły się jeszcze w lodówce i przygotowałam frittatę. Należy ona do mojej ulubionej kategorii - "robi się samo". Do frittaty można w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...