niebieskim zeszycie, który powstał pod koniec liceum i z którego bardzo często korzystam. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 2 duże cebule mały koncentrat pomidorowy puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej puszka soi (ja nie miałam) 3 ząbki czosnku 2 duże łyżki majeranku łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz Mięso oraz cebulę pokrojoną w kostkę obsmażyłam. W garnku zagotowałam litr wody, dodałam(...)mięso, gotowałam 30 min na wolnym ogniu. Następnie dodałam fasolę, kukurydzę, (soję), majeranek i dodałam tyle wody by przykrył a wszystkie składniki, gotowałam 20 minut.Później przyprawiłam czosnkiem, ziołami, koncentratem, solą i pieprzem. Gotowałam kolejne ok. 30 minut na wolnym ogniu. Najlepiej smakuje jak gotuje się zupę wieczorem , na noc wstawi do lodówki i następnego dnia podaje na gorąco
Na moim talerzuSałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek. Sałatka dzięki aromatycznej kolendrze jest niezwykle orzeźwiająca. Spróbujcie jej koniecznie! Artykuł Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plprzypomina. Jeżeli jesteście posiadaczami zakwasu z buraków, zróbcie ją koniecznie. Składniki: 1 l bulionu warzywnego 500 ml zakwasu z buraków 3 buraki 3 ziemniaki 1 puszka czerwonej fasoli 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka octu jabłkowego sól pieprz mały kubek jogurtu naturalnego lub śmietany (przepis na 5 porcji) Buraki myjemy, wkładamy do folii aluminiowej, pieczemy 40 minut(...)stopniach. Po tym czasie obieramy je i kroimy w większą kostkę. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie do miękkości. Następnie dodajemy do tego zakwas, buraki, odsączoną fasolę, rozdrobniony czosnek, ocet i przyprawy. Całość gotujemy jakieś 15 minut. Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień. Zabielamy ją jogurtem lub śmietaną. Jogurt polecam dodać dopiero do miski z zupą, wtedy
Kardamonovyokoło 130 kcal SKŁADNIKI (na keksówkę 14x30 cm) 5 jajek 1 łyżeczka cynamonu 240 g czerwonej fasoli z puszki (zwykle 1 puszka po odsączeniu) 3 łyżki ciemnego kakao 150 g ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki przyprawy do piernika 1 tabliczka czekolady deserowej (gorzkiej
Moje Kuchenne RewelacjeBrownie jest tylko jedno. Prawdziwe, czekoladowe i wilgotne. “Brownie” z fasoli jest smaczne, ale nawet w najmniejszym stopniu nie dorównuje temu przepisowi… Osobiście wolałbym nazywać je po prostu ciastem czekoladowym. Ale dziś nie o fasoli! Zapraszam na najlepsze, czekoladowe brownie. Może się wydawać, że brownie
Vegan Tastekości i skóry ( można zastąpić piersią ) 5- średnich ziemniaków 1 pietruszka korzeniowa , słusznej wielkości 5 ogórków konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku z marchewką 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula czerwona 3 łyżki gęstego majonezu 2 łyżka musztardy 1 łyżka , płaska czosnku granulowanego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżka suszonego majeranku 2 łyżki przyprawy grillowej sól , pieprz(...)Ziemniaki i korzeń pietruszki gotujemy , po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę . Przekładamy do miski . Dodajemy do niej także odsączone z zalewy , groszek z marchewką, kukurydzę ,przepłukaną i odsączoną fasolę . Następnie siekaną drobniutko cebulę , pokrojone ogórki . Na koniec wsypujemy przyprawy , dodajemy majonez, musztardę , sól i pieprz do smaku . Mieszamy do połączenia składników . Odstawiamy do lodówki na godzinę . Po wyjęciu
Ogrodnik w podróżyoprószamy bułką tartą,wypełniamy kółkami z wyciętego ciasta, które dociskamy do brzegów i dna foremek. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą lub kulkami cukierniczymi do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy fasolę oraz papier i podpiekamy kolejne 20-25 minut aż ciasto zrobi się rumiane
Bon appetit mon amieNIESTANDARDOWY RYŻ Z KURCZAKIEM NA OSTRO Składniki (na 2 porcje): - filet z piersi kurczaka (270 g) - ryż basmati (50 g) - 5 łyżek, sypki - fasola czerwona (80 g) - 5 łyżek - kukurydza (100 g) - 5 łyżek - papryka czerwona (120 g) - 1/2 szt. - woda - ok. 1 i 1/2 szklanki - przyprawy wedle uznania (proponuje: sól 1/2 łyżeczki, pieprz czarny/ zielony, cytrynowy - 2 szczypty, tabasco(...)drobną kosteczkę. Pokrojoną paprykę dodać do ryżu i kurczaka, podlać wodą i dalej dusić pod przykryciem, około 6 min. Kiedy ryż wchłonie nadmiar wody dodać odsączoną kukurydzę i fasolę, wymieszać, pozostawić na małym ogniu. Na sam koniec dodać pieprz i tabasco, poddusić jeszcze chwilę. W razie potrzeby podlewać wodą. makroskładniki posiłku z podanych wyżej składników: całość: 674 Kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasmielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 łyżka smalcu wieprzowego 3 ziemniaki 3 ząbki czosnku 3 pomidory malinowe 1,5 l bulionu wołowego 3 strąki czerwonej papryki 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym smalcu razem z mięsem mielonym. Przy pomocy(...)pokrojone pomidory. Chwilę smażymy, żeby smaki przeszły, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na małym ogniu pół godziny. Po 15 minutach dodajemy pokrojone w paski papryki, osączoną z zalewy fasolę, kminek, ostrą i słodką paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki
R'n'G KitchenSkładniki: 3-4 młode cukinie średniej wielkości 300g mięsa mielonego – wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki 1 pomidor pół szklanki kukurydzy konserwowej pół szklanki czerwonej fasoli z puszki 50g ryżu (ważony przed ugotowaniem) przyprawy: sól, pieprz, oregano, papryka chilli – 1 łyżeczka, zmielony kminek rzymski – 1 łyżeczka, 1 łyżeczka cukru, 10 dkg żółtego sera pół szklanki płynnego przecieru(...)doprawić cukrem oraz pieprzem i solą do smaku *** *** Całość dusimy pod przykryciem przez około 10 minut na niedużym ogniu, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy, fasolę oraz kukurydzę, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 2 minuty. Potrawa powinna być dość gęsta *** *** Ryż gotujemy na pół miękko i mieszamy z mięsnym farszem. Wydrążone cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym
Blog z Apetytemokoło 30 minut, a nawet dłużej. Wyciągamy ciasto z lodówki, rozwałkujemy na formę do tarty o śr. 23 cm. Nakłuwamy ciasto widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia, na który wysypujemy fasolę aby ciasto nam się nie podniosło. Tak przygotowane ciasto podpiekamy przez 15 minut w temp. 180*C Po tym czasie wyciągamy ciasto, ściągamy fasolę wraz z papierem do pieczenia
W Moim Magicznym Domujesteś w stanie wytrzymać przygotuj się wcześniej na to spotkanie. Możesz przygotować i zaplanować w ramach swojego zapotrzebowania kalorycznego (np. zamiast kolacji) zdrowe przekąski: pasty (HUMMUS, PASTA Z BIAŁEJ FASOLI, PASTA Z CZERWONEJ FASOLI, PESTO) sałatkę (Z GRUSZKĄ I BAKŁAŻANEM, ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI) warzywa pokrojone w słupki Gdy nie masz czasu wyjściem z sytuacji mogą być orzeszki arachidowe
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyjednak można je zrobić także w wersji bezglutenowej. Farsz ma bardzo wyrazisty i lekko osty smak. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego:) Składniki Farsz - puszka czerwonej fasoli - puszka kukurydzy - pół fileta z piersi z kurczaka - pół czerwonej papryki - pół czerwonej cebuli - 2- 3 łyżki passaty pomidorowej - 1 łyżka oleju - sól, pieprz, wędzona słodka papryka, czosnek, - przyprawa(...)Farsz Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Paprykę oraz pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki i dodajemy do cebuli. Delikatnie przyprawiamy. Całość smażymy. Dodajemy odcedzoną fasolę oraz kukurydzę. Dokładamy passatę pomidorową i dokładnie mieszamy. Na koniec przyprawiamy do smaku. Naleśniki Do miseczki wsypujemy mąkę. Wlewamy wodę i wbijamy jajko. Dodajemy sól. Całość bardzo dokładnie mieszamy
Health-Fit-Life