Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Składniki: * 0,5 kg mięsa mielonego * 750 ml wody * puszka kukurydzy * puszka czerwonej fasoli * 2 puszki pomidorów krojonych * duża cebula * 2 ząbki czosnku * 2 papryki ( u mnie zielona i czerwona) * sól * pieprz * kolendra 1/2 łyżeczki * Chili pieprz cayenne 1/3 łyżeczki * słodka papryka łyżeczka * koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka ( opcjonalnie) Przygotowanie: Paprykę i cebulę i czosnek kroimy w kostkę. W garnku Podsmażam cebulę i czosnek do miękkości. następnie dodaje mięso mielone i smażę przez chwilę, a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.