smaczniejsza. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebować: 1 główka sałaty zielonej 500 g pomidorów 1 czerwona papryka 1 puszka 400 g kukurydzy 1 puszka 400 g fasoli czerwonej 1 cebula czerwona (około 100 g) 1 pęczek usiekanej natki pietruszki 1 pęczek usiekanego szczypiorku na sos: 2 awokado 50 ml oliwy lub oleju sok z 1 cytryny około(...)smaku: sól (około 1/2 łyżeczki) pieprz (około 1/2 łyżeczki) Link do filmu z przygotowania : Sałatka pełna witamin z awokado Przygotowanie: Do miski przekładam wypłukaną i osączoną kukurydzę oraz czerwoną fasolę, dodaję posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Umytą i osuszoną sałatkę rwę na mniejsze kawałki i dodaję do pozostałych składników. Umytą paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę, pokrojoną
Uwaga Babcia Gotujepewno przygotuję je na zbliżające się święta Bożego Narodzenia. Składniki: 5 filetów śledziowych 0,5 szklanki sosu meksykańskiego Fanex 0,5 szklanki ketchupu 2 czerwone papryki 2 cebule Puszka fasoli czerwonej Słodka i ostra papryka Sól do smaku Płatki chili Olej do smażenia Sposób przygotowania: Śledzie przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez 2 godziny, kroimy(...)paski, dodajemy do cebuli, smażymy do momentu aż zmięknie. Wlewamy sos meksykański i ketchup, lekko podgrzewamy, doprawiamy do smaku słodką i ostrą paprykę, płatkami chili oraz solą. dodajemy odsączoną fasolę, dokładnie mieszamy, pozostawiamy do ostudzenia. Przekładamy śledzie i delikatnie mieszamy, wstawiamy do lodówki, śledzie najlepiej smakują drugiego dnia
Bajeczna Kuchniakolację. Polecam ten przepis jeśli lubisz pikantne i wyraziste dania. Składniki Ilość porcji: 2 Zapiekanka meksykańska: Pierś z kurczaka – 150 g Brązowy ryż – 100 g Czerwona fasola z puszki- 80 g Kukurydza – 50 g Chorizo – 50 g Zielona i czerwona papryka – 80 g Ser mozzarella – 80 g Oliwa z oliwek Sól i pieprz(...)ognia i odstaw. Pokrój pierś z kurczaka, dopraw solą, pieprzem i usmaż. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu, a następnie wymieszaj go w misce z usmażonym kurczakiem, kukurydzą, czerwoną fasolą i sosem pomidorowym. Przenieś mieszaninę do przygotowanego naczynia, od góry ułóż pokrojoną paprykę, chorizo i posyp wszystko startym serem. Rozgrzej piekarnik do 230 stopni i piecz zapiekankę 15-20 minut
ale Pyszniełatwy sposób można dokonać zamienników znanych dań. Ja postanowiłam zmodyfikować danie z fasolą na jej zamienić - ciecierzycę! Również spaniały smak! :) Składniki: 200g suchej ciecierzycy 2 skrzydełka kurczaka włoszczyzna: marchew, pietruszka, 1/4 selera 1 szklanka sosu słodko-kwaśnego przyprawy: jarzynka Eko, przyprawa do fasoli po bretońsku, magi, suszone pomidory, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, kilka ziarenek pieprzu czarnego
Truskawkowa FiestaTroszkę inna pomidorówka, prosta i pożywna. Składniki 2 szyje indycze 2 marchewki 1 mały seler 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 190 g koncentratu pomidorowego ulubiony makaron chilli w proszku sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szyje indycze zalewamy zimną wodą(1,4 l), dodajemy ½ łyżeczki soli, gotujemy(...)momentu zawrzenia. Następnie mięso wyjmujemy, do wywaru dodajemy pokrojoną na półplasterki marchew, seler w kostkę, gotujemy do ich miękkości. Do zupy dodajemy koncentrat, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy chilli, solą oraz pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, u nas spaghetti chitarrone. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G Kitchenstołu w oka mgnieniu. Możemy ją również przygotować na kolację lub zabrać do pracy. Składniki: 250 gram makronu Fusilli Malma 300 gram piersi z indyka 0,5 puszki czerwonej fasoli Pół puszki kukurydzy konserwowej Pół puszki groszku 1 duża czerwona papryka Pęczek szczypioru 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki pikantnego ketchupu Sól, pieprz Przyprawa do indyka Olej do smażenia(...)kilka godzin do lodówki. Obsmażamy na rozgrzanym oleju, przekładamy na talerz i pozostawiamy do ostudzenia. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z niewielką ilością oleju według przepisu na opakowaniu. Kukurydzę, fasolę i groszek odcedzamy z zalewy, umytą paprykę kroimy w paski, szczypiorek drobno siekamy. Do ostudzonego makaronu dodajemy ostudzonego indyka oraz pozostałe warzywa. Dodajemy majonez, ketchup i doprawiamy do smaku solą
Bajeczna Kuchnianajcieńsze plastry, podobnie słoninę i serwujemy na brukselce. Rozmaryn dodajemy do zredukowanego soku buraczanego i skrapiamy brukselkę. Szablok z kapustą kwaśną i pulpetami królewieckimi Składniki: 0,5 kg fasoli 0,5 kg kapusty kiszonej 1 cały kurczak 0,5 kg szpondra wołowego 1 gęsia lub indycza szyja 0,25 kg podgardla wieprzowego 0,25 kg karkówki wieprzowej(...)minut, po czym formujemy małej wielkości pulpety a następnie władamy je do lodówki na około 15 minut. Kiedy gotujące się mięso będzie już miękkie, wyjmujemy je, wkładamy namoczoną fasolę i gotujemy kolejne 30 minut. Po tym czasie dodajemy posiekaną kapustę i gotujemy do jej zmiękczenia. Pulpety podsmażamy na patelni. Zupę serwujemy z pulpetami i odrobiną kwaśnej śmietany. Czarna kiszka
Wiem co jemprostoty i czasu wykonania dla fastfoodów i dań gotowych. Składniki (dla czterech osób): 1 podwójna pierś z kurczaka 1 paczka przyprawy do kurczaka „złocistej” 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 słoik marchewki konserwowej z groszkiem (0,8-1 litr) 1 szklanka śmietany trochę ketchupu Podstawową regułą jest oszczędność czasu, więc nie zdziwcie się, jeśli(...)się to wydać chore, ale ja zazwyczaj zużywam na całą potrawę prawie całą paczkę tej przyprawy. Duś całość pod przykryciem kilka minut (4-5 min). Plan jest taki, żeby fasola zmiękła, a marchewka oddała trochę wody. W międzyczasie weź szklankę, wlej do niej śmietanę. Dodaj ketchupu i zamieszaj. Całość ma mieć kolor jasnołososiowy. Gdy uznasz, że już czas, dodaj mieszankę
manslogblogjest bardzo proste, ale zapewniam, że zachwyci każdego. Potrzebujemy: 150 g ugotowanego i przestudzonego białego ryżu 1 duży ogórek szklarniowy pół puszki zielonego groszku pół puszki czerwonej fasoli 200 g pomidorków koktajlowych sos czosnkowy - przepis -> klik garść posiekanej natki pietruszki Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki.. Fasole oraz groszek dokładnie
Kolejny blog o gotowaniumakaronów Fabijańscy , ale Wy z powodzeniem możecie użyć każdego innego makaronu :) Składniki: * około 120 g makaronu z grochu * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszku groszku konserwowego * pół puszki czerwonej fasoli konserwowej * około 10 cm kawałek zielonej części pora * garść startego na tarce o dużych oczkach żółtego sera * 3 jajka ugotowane na twardo * 1 łyżka majonezu * sól i pieprz(...)smaku Wykonanie: Makaron ugotować al dente, jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Groszek, kukurydzę i fasolę odsączyć na sitku. Pora pokroić na małe kawałki. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać. Połączyć z majonezem, doprawić do smaku sola i pieprzem, ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2-3 godziny
Zrób to smaczniedomu. Jeśli macie zaplanowaną kolację ze znajomymi i brak Wam pomysłu na danie, chili con carne nada się idealnie. Składniki: 400 g pomidorów krojonych z puszki 400 g fasoli czerwonej z puszki 400 g mięsa mielonego wołowego 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 łyżeczka wędzonej papryki mielonej 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (można dodać mniej jeśli(...)mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia i dusimy około 20 minut (od czasu do czasu mieszamy a w razie potrzeby, gdy sos będzie zbyt gęsty, podlewamy wodą). Na końcu dodajemy fasolę oraz oregano, doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy kolejne 10 minut. Podajemy z kwaśną śmietaną i ryżem lub w tortillach. Smacznego
Moje-pitraszenieząbki czosnku 2 marchwie 2-3 gałązki selera naciowego 100ml passaty pomidorowej lub przecieru pomidorowego kilka dojrzałych pomidorów lub 2 puszki pomidorów w puszce 1 puszka czerwonej fasoli 1 duża cukinia (można wziąć 1 małą zieloną i 1 żółtą) 1 łyżka przyprawy włoskiej – przepis tutaj (można zamienić na 1 łyżeczkę oregano, 1 łyżeczkę bazylii, 1 łyżeczkę natki pietruszki(...)marchew lekko zmięknie. Dodać bulion, passatę, pomidory (obrane ze skórki i pokrojone w dużą kostkę; jeśli używacie pomidorów z puszki – dodajemy je razem z sokiem), przepłukaną i odsączoną fasolę, pokrojoną w kostkę cukinię i przyprawy i kukurydzę, jeśli używacie. Dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia na dużym ogniu; natychmiast zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy 10 minut pod przykryciem. Dodajemy
Pociąg Do Kuchnifast food pasuje do tego burgera :):) Składniki : 4 duże okrągłe pełnoziarniste bułki ulubione dodatki u mnie awokado, cebula, pomidor, rukola na burgery : 400g pieczarek 2 puszki fasoli ( może być również ugotowana) 1 cebula 1-2 duże ząbki czosnku 3-4 łyżki otrębów bułka tarta sos sojowy pieprz, sól przyprawy do wyboru (u mnie papryka wędzona, czerwona czubryca(...)cebula się zeszkli, następnie dodajemy posiekane pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę i zrobią się ciemne, doprawiamy do smaku w blenderze (lub w maszynce do mielenia mięsa) miksujemy fasolę i pieczarki z cebulą i czosnkiem, do masy dodajemy otręby i taką ilość bułki tartej, aż masa będzie zwarta, formujemy burgery wielkości nieco mniejszej niż bułki, pieczemy aż zrobią się lekko
zdrowa vege kuchniapiersi kurczaka 2 cebule (białe lub czerwone) 2 ząbki czosnku 1 papryka (czerwona, zielona lub żółta) ok. 50 g konserwowych papryczek jalapeno 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli 200 ml passaty pomidorowej 2 łyżki pasty paprykowej (opcjonalnie) 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka cząbru pół łyżeczki kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry sól i pieprz 2 łyżki oleju koksowego(...)czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Paprykę myjemy, pozbywamy się gniazda nasiennego i kroimy ją w paski, a następnie w kostkę. Papryczki jalapeno kroimy na mniejsze kawałki. Kukurydzę oraz fasolę odsączamy z zalewy. Kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem, pozbywamy się tłuszczu i chrząstek i kroimy go na małą kostkę. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego, następnie dodajemy cebulę oraz czosnek
Cooking MonsterUżyłam mrożonych warzyw, mam ich zawsze w domu w nadmiarze. Zawsze się przydają do smacznego przyrządzenia dania obiadowego, kolacji, sałatki :) Smacznego:) Składniki: szklanka kaszy gryczanej niepalonej szklanka żółtej fasoli pół szklanki zielonej fasoli 4 pomidorki koktajlowe spora garść kukurydzy 4 kwiaty brokułów 2 suszone pomidory sól, pieprz, lubczyk, pół papryczki chili Sos: 4-5 dużych pomidorów 1 mała cebula
Zasmakuj Kuchni