najlepiej z kawałkami warzyw), 500- 600 g mielonego mięsa, ok. 12 średniej wielkości ziemniaków, 4 cebule, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 1 słoiczek koncentratu pomidorowego, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, kawałek żółtego sera, sól, pieprz, 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku, garść świeżej kolendry, olej/oliwa do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obieramy(...)ziemniaków. Cebulę kroimy w pióra, podsmażamy na złoty kolor a następnie przekładamy do bulionu. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę i razem z odcedzoną z zalewy kukurydzą i fasolą dodajemy do zupy. Dodajemy również koncentrat pomidorowy. Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie. Jeżeli potrzeba doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy posypaną startym żółtym serem i świeżą kolendrą. Smacznego
Passion of Cookingboki. Nakłuć ciasto widelcem w kilku miejscach. Ponownie włożyć formę wraz z ciastem na 30 minut do lodówki. Na schłodzone ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a następnie obciążyć, np. fasolą lub kulkami ceramicznymi. Piekarnik nagrzać do 220 st.C. Obniżyć temperaturę piekarnika do 200 st.C i podpiec ciasto przez ok. 15 minut, następnie usunąć obciążenie (u mnie w postaci fasoli
Kulinarne Przebojemój dzisiejszy debiut i powiem, że jak na pierwszy raz to wyszło genialnie :) Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty. Są bardzo zdrowe i szybkie w przyrządzaniu :) Składniki: puszka czerwonej fasoli 4 suszone pomidory 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki sól i pieprz Przygotowanie Przecedziłam i opłukałam fasolę. Włożyłam wszystkie składniki do kielicha i zblendowałam. Masa okazał
KukuleczkiPrzepyszne smarowidło z pieczonego buraka i białej fasoli. Podawać można je można jako surówka lub pasta do chleba. Składniki: 1 średni burak 2 łyżeczki chrzanu puszka białej fasoli 1 łyżka soku z cytryny 2- 3 łyżki oliwy świeży pieprz Przygotowanie: Do rozgrzanego piekarnika w 200 stopniach włożyłam wyszorowanego buraka zawiniętego w folię aluminiową. Piekłam około 45 minut
KukuleczkiPotrzebujesz puszka białej fasoli 1 główka czosnku 2 łyżeczki suszonego rozmarynu oliwa 2 łyżeczki soku z cytryny sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik ustaw na 180 stopni. Obetnij główkę czosnku, nasmaruj oliwą i włóż do piekarnika na około 20 minut ( tak aby czosnek zmiękł) Upieczony czosnek przestudź obierz i połącz z białą fasolą. Dodaj wszystkie
KukuleczkiPasta idealna. Szybka i prosta w wykonaniu. Ma delikatny smak, jest bardzo sycąca. Idealna do pieczywa. Potrzebujesz puszka czerwonej fasoli 2 kiszone ogórki garść ziaren słonecznika natka pietruszki świeżo mielony pieprz Wykonanie Fasolę, ogórki wrzuć do kielicha, dodaj uprażony słonecznik, kilka listków pietruszki. Całość zblenduj. Dopraw do smaku
Kukuleczkisztuk: 5 jajek 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 mały brokuł 12 pomidorków koktajlowych 150 g pieczarek 1/2 małej cukinii 1 mała papryka czerwona kilka sztuk szerokiej zielonej fasoli szparagowej sól, pieprz, gałka muszkatołowa świeża bazylia Sposób przygotowania: Warzywa umyć i osuszyć.Pieczarki pokroić w plasterki, posolić i przez kilka minut poddusić na patelni. Zieloną fasolę i brokuła pokroić
Ze smakiem i z pasjąpracy bardzo. Powstała też maślana drożdżówka z rabarbarem, klopsiki a dzisiaj bajecznie pyszna wege fasolka. Pożarłam ją w towarzystwie ryżu i młodej kapusty z nutką curry i pikanterii. Fasola w pomidorowym sosie, z ryżem i jajkiem 1 szkl. ryżu basmati (2 torebki) 2 szkl. wody sól 1 czerwona cebula, posiekana 2 ząbki czosnku, posiekany 1 łyżeczka wędzonej papryki szczypta płatków(...)Dodajemy pomidory z puszki, przecier i pomidory suszone. Mieszamy i dusimy ok 10 minut. W tym samym czasie gotujmy ryż wg przepisu na opakowaniu. Do sosu pomidorowego dorzucamy odsączona fasolę i dusimy dalsze 5 minut. W tym czasie roztrzepujemy jajko z wodą. Smażymy na patelni z odrobina tłuszczu na płaski placek. Placek po usmażeniu z obu stron rolujemy i kroimy
Dzieje kuchennej Wiewiórydzikie wino, takie pnącze, które na jesień wybarwia liście we wszystkich kolorach tęczy zanim opadną. Tunel z trejaży pełni nie tylko funkcję ozdobną, ale będzie przede wszystkim podporą dla fasoli tycznych (5 gatunków) i dyni piżmowej. Nawet sobie sprawy nie zdajecie jak mnie wkur… ten niebieski wąż. A ile ja musiałam się doprosić, żeby coś zrobił, żeby ten wąż(...)nóżki, przez co można wcześniej wysiewać oszczędza się plecy! To jest widok z mojego „biura”. Jak widać jest w nim wszystko, aktualnie rosną pomidory, papryki, dynie, fasole, melony itd. Czekają do 15 czerwca. ps. Dziś mój komputer nie chce współpracować i nie zrzuca zdjęć na bloga. Od 8 rano tyle udało mi się zrobić. Masakra jakaś, więc teraz
greenscarfdowolnego drobnego makaronu. Ja miałam malutkie kolanka. Jeśli chcecie inne pomysły na sałatkę to zapraszam tutaj Składniki 300 g makaronu drobne kolanka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 2 wędzone udka z kurczaka 4 jajka ugotowane na twardo szczypiorek 6 łyżek majonezu oregano sól pieprz ziołowy Makaron ugotować i odcedzić na sicie. Kukurydzę i fasolę odcedzić na sicie
O kuchni z uczuciemdrugi dzień wymieszać składniki i obiad mamy gotowy w 15 minut!!! SKŁADNIKI 2 woreczki kaszy jaglanej Cenos , marchewka z groszkiem Dagoma , 150 g sera feta, ½ puszki fasoli czerwonej, 2 udka z kurczaka upieczone, szczypiorek, pieprz, 3 łyżki oliwy z oliwek, ¼ łyżeczki przyprawy curry WYKONANIE Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Udka obieramy z kości i skóry, dzielimy(...)mniejsze kawałki. Marchewkę, groszek oraz fasolę osączamy z zalewy. Kaszę mieszamy z przyprawą curry, polewamy oliwą, dodajemy kurczaka i warzywa, mieszamy, doprawiamy pieprzem do smaku. Na wierzchu układamy kawałki fety. Całość przekładamy do foremek do zapiekania wysmarowanych wcześniej oliwą, zapiekamy ok. 10 min. Podajemy z ulubionym sosem, np. czosnkowym
słodki bratekSzybkie danie z Woka to coś co lubię przygotowywać. Dziś proponuję kurczaka słodkowkaśnego z pędami fasoli i pysznym makaronem. SKŁADNIKI: 1 Papryka 2 Średnie Marchewki 10 dag Pędów Fasoli 1 Opakowanie Makaronu do Woka 1 słoik dowolnedo sosu słodkokwaśnego sól i pieprz 1 Filet z kurczaka sos sojowy ciemny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron zalewam wrzątkiem
Gotowanie Patkiręką i gdy chcę zjeść coś dobrego i pożywnego, robię tą sałatkę. SKŁADNIKI ½ czerwonej papryki (można użyć konserwowej), 20 dag szynki konserwowej, ¾ puszki kukurydzy konserwowej Orzech , ¾ puszki fasoli czerwonej, 4-5 ogórków konserwowych, 3 jajka ugotowane na twardo, ½ cebuli sól, pieprz, 2 łyżki majonezu WYKONANIE Paprykę, ogórki i jajka kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy
słodki bratekSkład: fasola adzuki 100%. Firma: Bio Planet Sp. z o.o. Cena: ok. 8 zł. Masa netto: 400 g. Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą). Fasola adzuki jest bardzo popularna w Azji. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Ma delikatny słodko-orzechowy smak. Dobrze smakuje w połączeniu z ryżem
Qlinarnie i Qlinarnieoliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 2 pory - tylko jasne części, pokrojone w księżyce 1 batat - obrany i pokrojony w kostkę 3 szklanki bulionu z warzyw 100 g białej fasoli ugotowanej 150 g świeżego szpinaku pół pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego oregano szczypta soli Szczypiorek i rzodkiewka, do przybrania 1. Czosnek i pora podsmaż chwilę na oliwie. 2. Dodaj(...)pokrojone ziemniaki i smaż jeszcze przez ok. 2 minuty. 3. Dodaj bulion i fasolę. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 10-15 minut, aż warzywa będą miękkie (ale nie rozgotowane). 4. Około dwie minuty przed końcem gotowania dodaj szpinak i pietruszkę, dopraw solą, oregano i ewentualnie pieprzem. Przykryj i duś aż szpinak zwiędnie
Powiedz dietom nie