BARDZO SZYBKA W PRZYGOTOWANIU SAŁATKA I BARDZO SMACZNA Składniki 4 - 5 MATIASÓW PUSZKA KUKURYDZY PUSZKA FASOLI CZERWONEJ PUSZKA GROSZKU KONSERWOWEGO PÓŁ PORY PIEPRZ MAJONEZ Sposób przygotowania FASOLĘ ODSĄCZYĆ I WYPŁUKAĆ GROSZEK KONSERWOWY ODSĄCZYĆ KUKURYDZĘ ODSĄCZYĆ PORĘ PRZEKROIĆ NA PÓŁ UMYĆ POKROIĆ W PÓŁKSIĘŻYCE MATIASY POKROIĆ W KOSTKĘ DODAĆ PIEPRZ I MAJONEZ, WYMIESZAĆ, ODSTAWIĆ NA GODZINĘ DO LODÓWKI
Darcia w kuchninaleśników, ale tylko delikatnie, do lekkiego zarumienienia. Teraz czas na farsz! Składniki na farsz: 3 cebule 450 g szpinaku mrożonego w liściach 1 papryka 1 puszka czerwonej fasoli 2 piersi z kurczaka 6 ząbków czosnku 300 g sera żółtego jogurt naturalny (duży) przyprawy: sól himalajska, pieprz, kurkuma, curry, imbir, papryka słodka - po jednej łyżeczce Rozpoczynamy od posiekania cebuli(...)osobnego garnka, do gotującej się i posolonej wody, wrzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę. Gotujemy około 5-10 minut. Cedzimy. Wracamy do patelni ze szpinakiem :) Czas dodać do niej przepłukaną fasolę, 3 zgniecione ząbki czosnku oraz ugotowanego już kurczaka. Przyprawiam solą himalajską, pieprzem, kurkumą, curry, imbirem oraz słodką papryką. Całość gotuję około 25 minut. Pod koniec gotowania dodaję garść startego sera
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!pieprz do smaku · 100 g pędów bambusa · 200 g kiełków fasoli mung · 1 mała marchewka · garść dowolnych kiełków · pierś(...)pieczarki kroimy na ćwiartki, większe na 6 części i podsmażamy na tłuszczu do miękkości, doprawiając sola i pieprzem, wrzucamy do zupy. Do zupy dodajemy też pędy bambusa i kiełki fasoli mung . Dolewamy mleczko kokosowe . Kilka papryczek siekamy drobniuteńko i dodajemy po trochu, próbując, by nie była dla nas za ostra. Gdybyśmy jednak przesadzili zawsze można złagodzić smak dolewając nieco mleczka
Bazując na smakuWłaściwości : bierze udział w przemianie węglowodanów,białek i tłuszczów w energię, wspomaga działanie układu nerwowego Dzienne zapotrzebowanie: 0.9-1.2 mg Źródło występowania: nasiona słonecznika,orzechy pistacjowe, migdały, fasola, groch, kasza jaglana i gryczana, szynka, chleb żytni, ryba, ryż brązowy. Witamina B2 Właściwości:bierze udział w przemianie w przemianie węglowodanów, tłuszczów i białek w energię. Dzienne zapotrzebowanie(...)kefiry. Witamina B6 Właściwości:bierze udział w przemianie aminokwasów oraz wytwarzaniu enzymów i hormonów, wspomaga działanie ukł. nerwowego Dzienne zapotrzebowanie: 1.3- 1.7 mg Źródło występowania:drożdże, banany, drób,groszek, fasola, kalafior, szpinak, pestki dyni i orzechy włoskie Witamina B9/ B11 Właściwości: wpływa dodatnio na system nerwowy i mózg, decyduje o dobrym samopoczuciu, zapewnia sprawne działanie wątroby,żołądka i jelit Dzienne
Fit & Healthy Lifepikantną pastę. która przygotował w całości mój mąż ja jedynie zrobiłam zdjęcia :) Pasta jest genialna no i oczywiście super alternatywą dla wędliny czy sera. Składniki: puszka fasoli pinto (Dawtona) 2 papryczki piri-piri (z zalewy octowej, Helcom) 2 słodkie cebul ząbek czosnku 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy z miodem sól, pieprz do smaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku(...)łyżka oliwy Cebulę kroimy w piórka, wrzucamy na patelnie z podgrzana oliwą i podsmażamy 2-3 minuty. Po chwili dodajemy odsączoną fasolę, posiekany czosnek i papryczki. Podsmażamy na małej mocy palnika ok.10 minut. Całość ma się lekko uprażyć. Następnie studzimy. Wkładamy do blendera, dodajemy majonez, musztardę i blendujemy. Na koniec dodajemy łyżkę posiekanego szczypiorku
Delicious Titbitsdawno takich nie zrobiłam :) żytnie pierogi z nadzieniem ziemniaki curry, z mleczkiem kokosowym cukiniowe gofry z burakiem smażonym w miodzie z tymiankiem pieczone kotlety z tofu, fasoli i dyni z masłem orzechowym pieczone kotlety fasola-dynia z suszonymi pomidorami i słonecznikiem, sos (chyba czosnkowy) jaglane kluski marchewkowe z serem feta
More food, love and dreamschyba na dobre. Liczne badania naukowców dowodzą, że składniki użyte do ich wyrobów mogą przyczynić się do rozwoju nowotworów. A kanapki można pysznie zjeść z pastą. Choćby z białej fasoli ze skórką cytrynową. 100 gram ( suchego produktu) ugotowanej do miękkości fasoli 2 ząbki czosnku skórka z cytryny 1 łyżka soku cytrynowego łyżka oliwy z oliwek fileciki anchois
AZgotuj!zrobiłam) upiec babeczki Formę wykładamy rozwałkowanym ciastem i delikatnie je nakłuwamy. Ciasto przykrywamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia (papier śniadaniowy itp) wysypujemy na nie np fasole i pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach. Następnie zdejmujemy papier z fasolą i podpiekamy jeszcze kilka minut (ok 5) Na patelni dusimy drobno posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę
sierotka maRysia w kuchniwałkujemy na grubość ok 1 mm i wykładamy nim foremki to tartaletek (razem z brzegami). Ciasto nakłuwamy widelcem przykrywamy folia aluminiowa lub papierem do pieczenia i wysypujemy po brzegi fasolą. Pieczemy w 200 stopniach ok 5 minut po czym zdejmujemy papier z fasolą i podpiekamy aż spód delikatnie się zarumieni. Pierś z kurczaka drobno kroimy, oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem
sierotka maRysia w kuchnidzięki temu ciasto nie skurczy się podczas pieczenia). W tym czasie rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Pieczenie kruchego ciasta Ciasto wyłożyć folią aluminiową i posypać suszoną fasolą, przyciskając ją do brzegów. Piec przez 10 min. Następnie wyjąć z piekarnika i usunąć folię wraz z fasolą. Wstawić z powrotem i piec przez 20 minut. Posmarować żółtkiem i piec jeszcze przez
Right Behind The KitchenSkładniki : * 4 duże ziemniaki * 300g mięsa wieprzowego z kością np. żeberek * duża marchewka * liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego * pół papryczki chili * korzeń pietruszki * puszka białej fasoli * majeranek * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Mięso zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, pół papryczki chili i pokrojoną marchewkę wraz z pietruszką. Gotować wywar około 40 minut(...)Dodać ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Dołożyć odsączoną fasolę i majeranek. Zagotować, przyprawić do smaku. Podawać na ciepło z pieczywem
Magiczne Życie Martybardzo smaczna pasta, idealna do pieczywa :) Składniki: -1 puszka czerwonej fasoli -2 małe cebulki dymki (biała i zielona część) lub pęczek szczypiorku -3 łyżeczki przecieru pomidorowego -sól i pieprz Wykonanie: Odcedzoną i opłukaną fasolę przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekaną cebulkę (szczypiorek), przecier pomidorowy i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego! inspiracja od: erVegan
KasiekGotujePlasterki kiełbasy chorizo pokroiłam na małe kawałki i podsmażyłam na patelni. Następnie dodałam pokrojone pomidory. i na koniec czerwoną fasolę z puszki. Dodałam pokrojoną drobno świeżą ostrą paprykę,starty czosnek, bazylię, oregano,pieprz i sól. Podlałam wszystko wodą i smażyłam około 10 minut. Zamiast czerwonej fasoli można dodać np.ciecierzycy. Sos wymieszałam z makaronem. Danie to jest bardzo szybkie
potrawyregionalnekurkumy. Składniki mięso: piersi z indyka/kurczaka curry kurkuma imbir czosnek ostra czerwona papryka pieprz,sól oregano oliwa Salsa z bakłażana: 1 szt.bakłażanu 1/2 małej cukini puszka czerwonej fasoli czerwona świeża papryka 1 szt.cebuli pasta pomidorowa czosnek sól,pieprz oliwa Składniki sos: jogurt grecki 2-3 szt.ogórka kiszonego 2-3 ząbki czosnku świeży koperek kawałek sera feta Pokroiłam drobno(...)cebulę,paprykę,bakłażana i cukinię. Warzywa podsmażyłam na patelni. Przełożyłam je do garnka,dodałam fasolę i sos pomidorowy. Doprawiłam solą,czosnkiem i pieprzem. Dusiłam aż warzywa zmiękną. Piersi z indyka pokroiłam na cienkie paseczki. Doprawiłam przyprawami,polałam oliwą i odstawiłam na około godzinę do lodówki. Podsmażyłam je na oliwie na patelni. Ugotowałam ryż z dodatkiem kurkumy. Gdy ryż się gotował
potrawyregionalne