Przepis na : kolacja
Surówka, która doskonale sprawdzi się zarówno do obiadu jak i na kolację czy imprezę. Potrzebujemy główkę młodej kapusty ~1,5 kg, świeże ogórki 0,5-0,8 kg, trochę kolorowych dodatków: papryka, fasola, groszek, zielenina. Do przyprawienia przygotowujemy: 1 łyżeczkę soli , 1 łyżeczkę płaską pieprzu, łyżkę cukru, 1/3 szklanki oleju, 3 łyżki octu. Kapustę i ogórki ucieramy na grubych oczkach, paprykę, cebulę, szczypior kroimy, fasolę i groszek płuczemy i odsączamy na sitku. Wszystkie s... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...