drozdzowka - 3896 przepisów (strona:56/260)

Drożdżówki z budyniem agrestem i kruszonką 56

Bułki drożdżowe z budyniem i owocami Domowe drożdżowe bułeczki nadziane budyniem i agrestem z dużą ilością kruszonki. Drożdżówki są mięciutkie, puszyste i bardzo smaczne.   Ciasto drożdżowe możemy przygotować według podanego przepisu lub po wyrobieniu poczekać, aż wyrośnie i wstawić na noc do lodówki. Wystarczy wówczas na drugi dzień wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na porcje, uformować kulki i odstawić

Tajemnice Smaku
Drożdżówki z serem 237

Ciasto drożdżowe od zawsze jest jednym z moich ulubionych ciast. Kiedy chodziłam do szkoły pyszne drożdżówki można było dostać w pobliskim sklepie. Nic jednak nie pobije smaku własnych drożdżowych wypieków. Kremowy ser, kruszonka i to pyszne pulchne ciasto. Spróbujcie :)   Składniki (9 sztuk):   2 i 1/4 szklanki mąki pszennej 60g roztopionego masła szczypta soli   1całe jajko + 1 żółtko(...)pokojowa 40 g cukru żółtko Kruszonka: 30g roztopionego masła 1/3 szklanki mąki pszennej cukier waniliowy (16g)   2 łyżki cukru  + białko do posmarowania Przygotowanie:     Jak zawsze drożdżówki rozpoczynamy przygotowywać od rozczynu. Do kubeczka wsypujemy drożdże, łyżkę cukru, 2 łyżki ciepłego mleka oraz łyżkę mąki.Składniki mieszamy i pod bawełnianą ściereczką czekamy do wyrośnięcia rozczynu. Przygotowując ser pamiętajmy

ChilliJemy
Drożdżówki z twarogiem, jagodami i miętowym lukrem. 356

Dziś częstuję drożdżówkami. Bardzo lubię, takie zawijane bułeczki.  Szybki się je robi, są smaczne i ładnie wyglądają.  Akurat te drożdżówki, zrobiłam z myślą o Cookpad . To moja odpowiedź  na wyzwanie 3 składniki z tego tygodnia.  Miał być twaróg, jagody i mięta. Są drożdżówki z twarogiem i jagodami  z miętowym lukrem. Powiem Wam, że to naprawdę

Agusiowe smakołyki
Proste Ciasto Drożdżowe Z Czarną Porzeczką 109

Lubie tą drożdżówkę i naprawdę często ją przygotowuje, teraz przyszła pora na drożdżówkę z czarną porzeczką. Drożdżówka wyszła przepyszna, polecam ją wam serdecznie :* Składniki na tortownicę o śred 22 cm: 170 g przesianej, mąki pszennej, tortowej 20 g drożdży świeżych lub 10 g drożdży suchych 1/3 szkl cukru (razem z 2 łyżkami waniliowego) 125 ml ciepłego mleka 1 jajko

Gotowanie...to proste !
Jagodzianki 81

Słodkie bułeczki drożdżowe pełne świeżych jagód, posypane po wierzchu kruszonką. Pyszne, mięciutkie i pulchne drożdżówki ze słodkiego ciasta drożdżowego z kwaśnym nadzieniem jagodowym oraz chrupiącą kruszonką. Jak tylko zaczyna się sezon na jagody, jest to moja obowiązkowa pozycja w menu. Uwielbiam je!  Zazwyczaj jagodzianki spotyka się jako bułeczki drożdżowe w środku nadziane jagodami, u mnie jagodzianki wyglądają trochę inaczej(...)pudrem. Gdy bułeczki urosną, w każdej z nich robimy wgłębienie (dość głębokie), np. dnem szklanki.  Następnie do każdego wgłębienia sypiemy odrobinę kaszy manny i wykładamy jagody.  Wierzch drożdżówek posypujemy kruszonką.  Wkładamy do piekarnik nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 min. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Jagodzianki 82

Słodkie bułeczki drożdżowe pełne świeżych jagód, posypane po wierzchu kruszonką. Pyszne, mięciutkie i pulchne drożdżówki ze słodkiego ciasta drożdżowego z kwaśnym nadzieniem jagodowym oraz chrupiącą kruszonką. Jak tylko zaczyna się sezon na jagody, jest to moja obowiązkowa pozycja w menu. Uwielbiam je!  Zazwyczaj jagodzianki spotyka się jako bułeczki drożdżowe w środku nadziane jagodami, u mnie jagodzianki wyglądają trochę inaczej(...)pudrem. Gdy bułeczki urosną, w każdej z nich robimy wgłębienie (dość głębokie), np. dnem szklanki.  Następnie do każdego wgłębienia sypiemy odrobinę kaszy manny i wykładamy jagody.  Wierzch drożdżówek posypujemy kruszonką.  Wkładamy do piekarnik nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 min. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Sezon na truskawkowe wypieki 66

pachnie drożdżowym ciastem w całym domu. Truskawkowe wypieki Zazwyczaj piekę drożdżowe na blasze z kruszonką. W przypływie dodatkowej ochoty na truskawkowe wypieki zdarza się, że skuszę się na truskawkowe drożdżówki. Przepis na drożdżówki z truskawkami to jeden z popularniejszych przepisów na lato. Nic dziwnego, bo te drożdżówki są przepyszne! Poza tym można je upiec z innymi sezonowymi owocami. Mogą

codojedzenia
Drożdżówki z malinami i kruszonką 67

Dzisiejsze drożdżówki wyszły z piekarnika pod wpływem potrzeby opróżnienia zamrażarki z mrożonych owoców. Maliny są tak wdzięcznym owocem, które przełamuje słodkość kruszonki i ciasta i nadaje mu charakteru kwaskowości. Lubię takie smakowe kontrasty. Plusem jest również to, że nie trzeba go rozmrażać, jeżeli macie świeże owoce to tym lepiej dla Was :) Spróbujcie :) Składniki (16 sztuk):  4 i 1/2 szklanki(...)mleka 8 łyżek cukru Kruszonka: 60g roztopionego masła 1/2 szklanki mąki pszennej cukier waniliowy (16g) 4 łyżki cukru Dodatkowo 2 szklanki mrożonych lub świeżych malin Przygotowanie: Pracę przy wyrabianiu drożdżówek rozpoczynamy od rozczynu. Do kubeczka wsypujemy drożdże, łyżkę cukru, 2 łyżki ciepłego mleka oraz łyżkę mąki. Wszystkie składniki mieszamy i pozostawiamy pod czysta ściereczka do wyrośnięcia (około 2 minut

ChilliJemy
Najprostsze drożdżówki z rabarbarem 86

Najprostsze drożdżówki z rabarbarem (łabałbałem) 💗 pyszne i proste. A z ogonków i brzydkich końcówek możecie zrobić kompot/lemoniadę 🤗 Składniki na 8 duuużych drożdżówek lub 12 mniejszych: 400 g mąki pszennej + 2 łyżeczki 40 g drożdży 2 łodygi rabarbaru 1 szkl. ciepłego/letniego (nie gorącego) mleka 1 jajko 50 g masła 1/2 szkl. erytrolu/cukru (minimum 1 łyżeczka cukru) 1 jajko/białko(...)rękach formujemy kulki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wbijamy w ciasto kawałki rabarbaru. Smarujemy białkiem. Odkładamy na 20 minut w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Drożdżówki pieczemy ok. 40 minut

Czarnawisienka
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 55

opis Drukuj Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką Przygotowanie: 2 hrs Wielkość: 8 sztuk Kalorie (porcja/sztuka): 313 kcal Składniki ciasto 360 g mąki pszennej (2 1/3 szklanki) 7 g drożdży suchych lub 25 g świeżych (1 opakowanie) 150 ml mleka (2/3 szklanki) 50 g masła (1/5 kostki) 50 g cukru pudru (5 łyżek) 1 jajko kruszonka 30 g mąki pszennej(...)środek pokrojony rabarbar i posyp kruszonką. Tak przygotowane bułki włóż do nagrzanego piekarnika i piecz je 30 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Gotowe drożdżówki studź na kratce. Drożdżówki możesz dodatkowo polać lukrem (wymieszaj 3 duże łyżki cukru pudru z dwiema łyżeczkami wody do uzyskania gęstego lukru). kruszonka Mąkę, cukier i masło posiekaj. Rozetrzyj widelcem

Przepisy na widelcu
Puszyste drożdżówki 97

Uwielbiam zapach domowych drożdżówek w domu. Zawsze kiedy mam na nie ochotę piekę własne - są dużo lepsze od tych, które można kupić w sklepie. JEŻELI WOLISZ PRZEPISY W WERSJI KRÓTKICH FILMÓW - ZAPRASZAM CIĘ NA MÓJ KANAŁ YOU TUBE. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 0.5 kg mąki pszennej 25 g drożdży 1/4 szklanki roztopionego masła (ok. 2 łyżki) 1/4 szklanki cukru

Prosty przepis na
Drożdżówki z nadzieniem (na kefirze) 73

nadzienie nie wyciekło podczas pieczenia. Uformowane bułeczki odstawić na kolejne 20 minut. Następnie posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 15-18 minut. Smacznego Drożdżówki z nadzieniem (na kefirze) Drożdżówki z nadzieniem (na kefirze) Artykuł Drożdżówki z nadzieniem (na kefirze) pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami 104

mojprzepisna.pl | Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami Naszło mnie na drożdżówki z makiem, a że czasu mam ostatnio trochę mniej, to zrobiłam szybszą wersję, czyli nie paręnaście drożdżóweczek, tylko jedną mega wielką drożdżówkę z makiem i orzechami. Ciekawa jestem czy moim chłopakom posmakuje, bo dla mnie jest świetna. Mak jest mięciutki i jest go dużo. Drożdżówka jest wilgotna, mięciutka, naładowana

moj przepis na
Bułeczki cynamonowe z jabłkami 89

Bułeczki cynamonowe z jabłkami najlepsze drożdżówki z jabłkami. Bułeczki cynamonowe z jabłkami - prosty przepis na słodką przekąskę dla dziecka lub drugie śniadanie do pracy. Drożdżówki z cynamonem i jabłka to połączenie, któremu nikt się nie oprze, sprawdzone od lat i wprost uzależniające. Uwielbiam zapach prażonych  na patelni jabłek, zwłaszcza jeśli mam akurat Jabłka Grójeckie. Prawdziwy, najprawdziwszy smak z najlepszych(...)porcję i przynajmniej kilka pozostaje na następny dzień. Do nadzienia często dodaję cukier Muscovado, który nadaje cudownie karmelowy posmak, ale nie jest to konieczne - wystarczy też zwykły cukier trzcinowy. Drożdżówki z jabłkami i cynamonem Bułeczki cynamonowe z jabłkami proporcje na 12-15 bułeczek 300 g mąki pszennej tortowej 50 g drobnego białego cukru 25 g świeżych drożdży lub 1 opakowanie

Cztery Fajery