Nasze zapasy zimowe nie jeden raz sprawiły niespodziankę :) Tak było i tym razem :) kiedy okazało się, że ... W spiżarni odkryto gruszki w syropie... :) To już jest
chleba naszegoMniszek lekarski to inna nazwa mlecza. Gdy byłam małym dzieckiem to pamiętam, że babcia przygotowywała syrop z kwiatów mniszka. Taki miód był idealny na kanapki
Ugotowaćponieważ zaspokajają ochotę na słodkie, a przy tym mają dużo lepsze wartości odżywcze. Domowe fit raffaello 100 g suchej kaszy jaglanej ((1/3 szklanki, zważona przed ugotowaniem)) 250 ml mleka zwykłego lub kokosowego, migdałowego ((1 szklanka)) 50 g wiórków kokosowych 40 g erytrytolu ((można użyć zamiennie miodu, syropu klonowego)) 1 kropla aromatu migdałowego ((opcjonalnie)) Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą, włóż(...)Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 40 | Białko: 1,1 | Węglowodany: 4,9 | Tłuszcze: 1,9 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Domowe fit raffaello pochodzi z serwisu Przepisy na widelcu
Przepisy na widelcujest zbyt długa. Do przygotowania domowego masła czekoladowego potrzebna będzie gorzka czekolada, orzechy laskowe, sól, mleko oraz miód i olej. Orzechy możemy zastąpić migdałami lub chałwą. Ogromnym plusem domowego masła czekoladowego jest to, że możemy dostosować go do własnych potrzeb i samodzielnie dobrać niezbędne dodatki. Proste przygotowanie Jeśli zdecydowaliśmy się na masło z dodatkiem orzechów, powinniśmy je wcześniej uprażyć(...)wysoką zawartością kakao. Oczywiście powinna być ona gorzka. Cukier z kolei należy zastąpić miodem, syropem klonowym lub tym z agawy. Choć wydawać by się mogło, że jakość oleju w tym przepisie nie ma dużego znaczenia, warto zadbać także o to. Najlepszy będzie słonecznikowy lub lniany. Domowe masło czekoladowe to idealna przekąska dla każdego łasucha. Co więcej, jest ona zdrowa
Kuchcik gotujesię w ustach i szybko znikają przy małej czarnej z najbliższymi. Domowy wypiek pachnący śliwkami z domowego sadu to smak dzieciństwa, którego się nie zapomina, to także przepis z zeszytu mamy przekazywany kolejnym pokoleniom naszej rodziny. Składniki: 3 słoiki (750g) śliwek w syropie Manufaktury Wielkopolskiej Ciasto: 660g mąki pszennej 300ml letniego mleka 100g masła 180g cukru 2 żółtka 3 jajka
Szalona Kuchnia Ewelinyrana częstuję pysznym sernikiem z brzoskwiniami. W podziękowaniu za upominki nie ma nic lepszego niż domowa słodycz. Składniki: ciasto: 1 kg sera - trzykrotnie mielony lub twaróg sernikowy z wiaderka 250 g sera mascarpone 3 jajka 110 g cukru puszka brzoskwiń w syropie 1/2 szkl syropu z brzoskwiń 2 opakowania budyniu śmietankowego łyżka mąki ziemniaczanej Wierzch: czekoladowe rureczki
Z Majeczką w kuchnidodający napojowi orzeźwiającego akcentu. Dzięki zawartości ogórka napój ma właściwości oczyszczające. Dla kogo: dla lubiących domowe soki i napoje dla szukających orzeźwienia dla lubiących przemycać warzywa w codziennej diecie Składniki: 2 jabłka bez pestek gruszka bez pestek 100g ogórka 2 łyżki syropu z agawy ok. 200ml wody Wykonanie tradycyjne: Gruszkę, jabłka i ogórek włożyć do blendera. Rozdrobnić
Mania Wypiekaniarazem odtworzyłam oryginalną wersję na wodzie kokosowej i z limonką. Fakt, finansowo nie jest to tani domowy napój, ale naprawdę warto choć raz spróbować wersji oryginalnej. Przepyszne! Sama woda kokosowa nie urzekła mnie smakiem, ale w połączeniu z sokiem z limonki i syropem, bajka! Składniki: 500 ml wody kokosowej 1 łyżka syropu z agawy sok z połowy limonki plasterki
Blondynka Gotujemuszę go zrobić. Smak powala...rewelacja . Składniki; Dżem wiśniowy własnej roboty lub wiśnie w syropie, bądź inne owoce, 250 g sera z wiaderka, szczypta soli, 1/2 szklanki cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego / u nas domowej roboty cukier waniliowy/, Wykonanie; Ser miksujemy ze składnikami, dodając na końcu sól i wanilie.Dokładnie miksujemy
Anioły w kuchnisię domyślić, że to właśnie jego jest najwięcej w tym wyrobie. Dalej mamy mleko w proszku, syrop glukozowy, skrobię i kilka nieciekawie brzmiących E składników. Nadal macie na nią ochotę? Mam nadzieję, że nie :) Miałam dziś troszkę czasu wolnego i postanowiłam przygotować domową wersję takiej babeczki. Może nie jest ona najbardziej dietetycznym wypiekiem, ale z pewnością nie zawiera żadnych sztucznych
Chocolate Muffin BlogPomysł zaczerpnięty z blogu Kuchnia Agaty. Bardzo polecamy...Składniki;Dżem wiśniowy własnej roboty lub wiśnie w syropie, bądź inne owoce,250 g sera z wiaderka,szczypta soli,1/2 szklanki cukru,3 jajka,1/2 szklanki kwaśnej śmietany,1/2 łyżeczki aromatu waniliowego / u nas domowej roboty cukier waniliowy/, Wykonanie;Ser miksujemy ze składnikami, dodając na końcu sól i wanilie.Dokładnie miksujemy
Anioły w kuchnizaszaleć. Dokonałam modyfikacji w stosunku do oryginalnego deseru Zamiast gotować brzoskwinie w syropie, skarmelizowałam je na patelni. Wyszło wspaniale. Polecam taką modyfikację. Składniki: 4 naleśniki (np z tego przepisu ) 1 brzoskwinia 2 łyżki masła 1 łyżka cukru waniliowego (domowego lub z prawdziwą wanilią) 2 - 3 garście malin 2 łyżeczki cukru waniliowego (domowego
Sto kolorów kuchniszklanki mrożonych truskawek (w sezonie mrożonych) podłużne biszkopty (około 12 sztuk) lub DOMOWE 60 g cukru pudru skórka otarta z jednej cytryny 3 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru waniliowego 100 ml owocowej nalewki, np. z wiśni, truskawek, porzeczek etc. ( wersja 18+ ) lub syropu owocowego (wersja uwzględniająca młodszych) 100 ml wody kilka listków mięty do dekoracji Czas przygotowania(...)całości sprawdzamy smak i ewentualnie dosładzamy, jeśli lubimy bardziej słodkie desery. Krem odstawiamy na kilka minut do lodówki. Do miseczki wlewamy nalewkę/syrop (świetnie sprawdzi się również do tego domowy sok z owoców lub czerwone wino), dodajemy wodę z truskawek oraz 100 ml czystej wody. Biszkopty przełamujemy na pół. Na dno pucharków/szklanek/słoiczków kładziemy po 2 łyżki zmiksowanych truskawek
Analiza Smakuponiższego przepisu lub użyć gotowej masy z puszki. Do domowej masy najlepiej użyć mielonego maku co zaoszczędza nam czasu, bo nie trzeba będzie go mielić! Następnego dnia wystarczy wyjąć ciasto z lodówki rozwałkować, rozsmarować masę makową zwinąć, ponacinać, upiec i prawie gotowe. Po upieczeniu pozostaje nam nasączyć makowiec syropem cukrowym! W tym przepisie nie musicie obawiać się, że makowiec popęka
SprawdzonaKuchnia.pl