domowy syrop - 2953 przepisów (strona:60/197)

Domowe płatki drożdżowe 250

czekać na paczkę ze sklepu internetowego możesz je zrobić w domu! Domowe płatki drożdżowe Przepis  pochodzi z serwisu puszka.pl i jest autorstwa Martiny.  Składniki:  2 kostki drożdży ( 200 g) ok. 1/3 szkl ciepłej przegotowanej wody  5 g syropu z agawy/melasy/cukru  15 g cukru  Potrzebny będzie także litrowy słoik, papier do pieczenia(...)zająć nawet godzinę). Wyłączyć piekarnik,uchylić drzwiczki i pozostawić formę w środku, aż do całkowitego wystygnięcia. Wysuszona i popękaną masę zdjąć z papieru i zmiksować na proszek. Domowe płatki drożdżowe mają intensywniejszy smak, dlatego trzeba ich używać trochę mniej niż jest napisane w przepisach. Z takiej ilości drożdży wychodzi ok 50 g płatków drożdżowych.  Smacznego

wegujemy
Z serii do poczytania : Testowanie formy silikonowej Tupperware - Czekoladki miętowe 209

przyszło na myśl żeby w niej zrobić to domowe czekoladki z nadzieniem miętowym. A dlaczego? Bo będą duże :) A jak każdy wie czekolada i mięta pasują do siebie idealnie.  Składniki :* 2 tabliczki mlecznej czekolady* 180g białych pianek marshmallow* 200 ml kremówki 36%* pół szklanki mleka* 60ml syropu miętowego do drinków i deserów Przygotowanie :Mleko z piankami rozpuścić, wystudzić. Dodać(...)syrop miętowy. Ubić kremówkę. Dodać masę z pianek i wymieszać delikatnie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Foremkę silikonową lekko zwilżyć zimną wodą. Wysmarować czekoladą dwie cienkie warstwy. Przelać masę z pianek. Odstawić do stężenia. Przykryć rozpuszczoną czekoladą wierzch naszych czekoladek. Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia czekolady.Z formy silikonowej czekoladki wyskakują bez problemu. Dlatego polecam je do przygotowywania takich domowych

Magiczne Życie Marty
Orzechowe pierniki z mąki orkiszowej 270

niesamowitego...Składniki:100 gram miodu100 gram syropu klonowego (lub miodu)2 łyżki stewii (lub 4-5 łyżek cukru trzcinowego nierafinowanego, najlepiej zmielonego na cukier puder)100 gram zmielonych migdałów100 gram zmielonych orzechów włoskich100 gram mąki orkiszowej typ 2000100 gram posiekanych orzechów włoskich i migdałów1 jajko15 gram przyprawy korzennej (jutro dodam przepis na domową :))3/4 łyżeczki sodyOrzechowe pierniczki najlepiej smakują ozdobione

Mango Papaja
Sernik waniliowo- pomarańczowy 232

Sernik! Nareszcie moje ulubione ciasto : ) Kolejny wariant tradycyjnego wypieku , ale ze zmianami. Dodatek owocowego syropu sprawia, że sernik jest wyjątkowy: zarówno smak, jak i jego zapach

Domowe ciasta
Jaglanka z sosem Tahini i granatem 212

100 g kaszy jaglanej, 250 ml mleka (krowiego lub kokosowego), 250 ml mleka kokosowego, 1 łyżka cukru trzcinowego. Sos Tahini: 1 łyżka pasty tahini, 2 łyżki

Świat Domowej Kuchni
ciasto "Gargamel" 215

To ciasto Siostry Anastazji to wysoki piernik z wkładką jabłkowo-bakaliową, przekładany masą z kwaśnej śmietany. Blaty ciasta są bardzo miękkie, ale dodatkowo nasączyłam je herbatą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kaszka manna z gruszkami,śliwkami,galaretką na spodzie z płatków owsianych czyli pyszne ciasto bez pieczenia... 232

Składniki: 1/2 litra mleko 3.2%, cukier 1/2 szklanki,cukier waniliowy 1 łyżeczka, masło 2 łyżki, płatki owsiane błyskawiczne 2 szklanki, gruszki w syropie 12 łyżek, śliwki

W Mojej Kuchni Lubię
Królewski deser, pieczone jabłka w cieście francuskim z syropem jabłkowym 161

Przepyszny deser, a jak by tego było mało, to jego przygotowanie sprawić może dużo przyjemności i  pomysłów. W trakcie jego przygotowania wpadać można na różne

Leśny Zakątek
Ice tea – cytrynowa mrożona herbata 119

Ice tea to idealny napój na orzeźwienie w upalne dni. Domowa mrożona herbata jest bardzo prosta w przygotowaniu i znacznie zdrowsza niż kupna wersja. Herbaciane orzeźwienie

Na-talerzu.pl
Domowa nutella 356

naleśniki z taką domową nutellą są obłędne! I co najważniejsze – wiemy co jemy! Jeśli lubicie zdrowe desery przypominam, że krem czekoladowy można zrobić także z kaszy jaglanej . Domowa nutella – krem czekoladowy: 100 g orzechów laskowych 100 g gorzkiej czekolady 70% 150 g mleka zagęszczonego słodzonego (1 tubka) 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego 2 łyżki oleju(...)mniej), aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Zmiksowany krem jest słodki, ale jeśli chcemy możemy dosłodzić go np. syropem klonowym czy miodem. Gotowy krem przekładamy do małych słoiczków lub jednego półlitrowego słoika i przechowujemy w lodówce do 2 tygodni. Podajemy w temperaturze pokojowej. Post Domowa nutella pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Jeszcze trochę dyni nie zaszkodzi, zwłaszcza jeśli to gofry! 103

Coś na poprawę humoru w jesienny dzień? Gofry dyniowe podane z waniliowym twarożkiem, domowym karmelem i orzechami pekan to strzał w dziesiątkę! Aromatyczna dynia i kremowy

codojedzenia
Trylogia pierogowa: pierogi z serem na słodko 238

mama w dzieciństwie ;) ). Ja swojej córze zaserwowałam je z odrobiną śmietany i domowym dżemem truskawkowym. Oczywiście zjadła tylko dżem i zlizała śmietanę, zostawiając pieroga dla "ał ał". Cynamon był w siódmym niebie... Pierogi z serem na słodko 1kg białego twarogu 2 żółtka miód/cukier/ syrop klonowy do smaku cynamon 1kg mąki ~600ml letniej wody 1 jajko 100g roztopionego masła

Przepysznik - BLW i nie tylko
Makaronowa sałatka ze świeżymi pomidorami i awokado 212

szkl. ugotowanej ciecierzycy ½ szkl. liści świeżej bazylii 2 awokado 1 ½ szkl. kukurydzy z puszki ¼ szkl. domowego wegańskiego majonezu sól morska Majonez: 1 kostka naturalnego tofu ¼ szkl. nerkowców 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka octu ryżowego 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka syropu klonowego ¼ łyżeczki soli morskiej ½ łyżeczki musztardy dijon 1 łyżeczka płatków drożdżowych (opcjonalnie) Za pomocą blendera miksuj wszystkie

Roślinna - blog wegański
Miodek majowy czyli syrop z mniszka lekarskiego 107

Miodek majowy to syrop z mniszka lekarskiego, który robiłem po raz pierwszy w zeszłym sezonie. Miodek znakomicie nadaje się do słodzenie herbaty w okresie zimowym lub

KuchniaWeDwoje.pl
Miodek majowy czyli syrop z mniszka lekarskiego 282

Miodek majowy to syrop z mniszka lekarskiego, który robiłem po raz pierwszy w zeszłym sezonie. Miodek znakomicie nadaje się do słodzenie herbaty w okresie zimowym lub jako substytut miodu do domowych wypieków. Maj kojarzy mi się z tysiącami kwiatów mniszka lekarskiego potocznie nazywanego „mleczem”. Pomimo(...)bardziej gęsty. Jeszcze gorący, ale nie wrzący miodek majowy przelać do wcześniej wyparzonych słoiczków (5x150ml). Słoiki powinny być ciepłe aby różnica temperatur był jak najmniejsza. Syrop szczelnie zakręcić i odstawić słoiczki na pokrywkach do ostygnięcia. Gorący miodek będzie miał kolor i konsystencje herbaty, ale po wystudzeniu do złudzenia będzie przypominał

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania