Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny domowy sok brzoskwiniowy, który możemy przelać do butelek i za pasteryzować, lub wypić od razu po przygotowaniu. Sok jest
Uwaga Babcia GotujeTeraz nie pozostaje mi nic innego jak prośba abyście trzymali za mnie mocno kciuki! ;-))) PIKANTNE WEGE KANAPKI: - 2 kromki domowego chleba z suszonymi pomidorami - przepis - 1 dojrzałe awokado - 1/2 papryczki chili - łyżka posiekanych orzechów pekan - 1 łyżka syropu z agawy Awokado kroimy na cieniutkie plasterki, układamy na kromce chleba, posypujemy posiekanym chilli, orzechami i polewamy syropem. Efekt smakowy
SMYKWKUCHNIKolejny błyskawiczny piątek i kolejna kawa. Tym razem domowa wersja znanej kawy ze Starbucks-a. Polecam nie tylko na jesienne wieczory. Składniki : * 2-3 łyżki syropu dyniowego * podwójne espresso * pół szklani ciepłego mleka * bita śmietana * cynamon Przygotowanie : Kawę wymieszać z syropem. Uzupełnić mlekiem. Kawę udekorować bitą śmietaną i cynamonem
Magiczne Życie MartyKisiele uwielbiałam od zawsze ale odkąd zjadłam taki domowy zrobiony na prawdziwych owocach tego proszku ze sklepu nie używam. Proponuję Wam spróbować i pokochacie kisiele własnej
Moje Małe Czarowanieświeżo zebranych owoców róży daje orzeźwienie i przeciwdziała zmęczeniu. oraz: Konfitura z płatków róży Syrop z malin Firma bardzo się stara, aby ich cuda były najlepszej jakości. Cenią sobie bardzo #SLOWFOOD i domowe tradycje. Nawet pasteryzacja odbywa się w temperaturze 87*C, nie tak, jak w domowych mini-manufakturach, aby soki, warzywa
Spektrum SmakuNie lubię marnować jedzenia. Dlatego, gdy po zrobieniu syropu malinowego została mi spora ilość przetartych malin, nie chciałam ich wyrzucać. Mogłam przełożyć je do słoików i
chili & sugarsuszone liście stewii. Dużą zaletą jest brak uczucia chłodu na języku, jak np. po spożyciu ksylitolu. Ja miałam okazję próbować formy sproszkowanej, jednak bardzo łatwo można zmienić VitaFiber w syrop (który również można kupić gotowy). Czy ma jakieś minusy? Pewnie, jak każdy produkt... na pewno jest nim cena. Jednak warto zapłacić trochę więcej za zdrowy, a do tego naturalny produkt(...)jako dodatek do napoju (np. kawy!), jogurtu, a także słodkich wypieków. Często stosuje się go jako bazę do domowych batonów proteinowych. Co ciekawe, to właśnie izomaltooligosacharydy są jednym z głównych składników słynnych Questów! Można również zrobić z niego wspomniany już syrop. Wystarczy, że zmieszamy 30 ml wody ze 100 g sproszkowanego VitaFiber, a następnie mieszając, będziemy delikatnie podgrzewać. Po około
Poranek na słodkowłaśnie na te owoce to nie ryzykujmy i nie przygotowujmy go. Jednak strawberry cooler sprawdzi się idealnie na wszystkich domowych imprezach. Daje niesamowite orzeźwienie i słodycz. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na drinki . Składniki: 4 świeże truskawki 10 ml syropu cukrowego 15 ml soku z cytryny 10 ml wody gazowanej Kilka kostek lodu Opis przygotowania: Truskawki dokładnie myjemy, oczyszczamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnetańszy. Jednak ciekawość zwyciężyła, chciałam spróbować jak smakują takie lody, tym bardziej, że syrop klonowy uwielbia mój syn. Lody wyszły fajne, słodkie, miękkie, nawet bardzo, ale jak widać da się z nich uformować gałki. Na zdjęciu widać klasycznie w wafelku i w kieliszku z pokruszonymi domowymi bezami . Pysznie było, tylko dlaczego tak drogo? Źródło: Moje Wypieki . Każdy czerwony wyraz
Blondynka Gotujeprzez jego babcię. Jeśli tylko macie taką możliwość, sięgnijcie w tym przepisie po domowe owocowe wino, ale równie dobrze sprawdzi się każde inne wino słodkie, deserowe, np. Marsala, Porto, czy Vin Santo. Powstały po upieczeniu sos winno-figowy redukujemy następnie w rondelku do powstania pysznego syropu, który w moim przypadku miał dość mocno alkoholowy posmak i był umiarkowanie słodki. Możecie(...)pieczone w winie z dzikiej róży podane z lodami inspiracja Giancarlo Caldesi, Katie Caldesi "Venice" Składniki (na 4 porcje): 8 świeżych fig 200 ml wina z dzikiej róży, domowego wina owocowego lub innego słodkiego wina np. Madery, Porto, Vin Santo 200 ml wody do podania: lody waniliowe lub jogurt grecki Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Figi
Chilli Czosnek i Oliwaskładniki: 100 g płatków róży 200 g cukru sok z 1/4 cytryny 250 ml wody wykonanie: Wodę zagotowujemy z cukrem, dodajemy sok z cytryny. Płatki róży
Domowy Smak JedzeniaPizzę robię dość często..ale po raz pierwszy robiłam na słodko....zawsze to jakaś odmiana...warto spróbować..do tej pizzy można użyć dowolnych miękkich owoców..u
Moje domowe kucharzenieprzypalić całości, bo syrop dość szybko może zmienić kolor. Ściągnąć z palnika i ostrożnie wlać kremówkę - może pryskać więc należy zachować dużą ostrożność. Dodać masło i sól. Wymieszać do połączenia. Odstawić do lekkiego przestudzenia (sos zgęstnieje, ale powinien pozostać płynny). Sosem polać wystudzony sernik i posypać go orzeszkami ziemnymi. Zamiast domowego sosu można ewentualnie wykorzystać masę kajmakową z puszki(...)przypalić całości, bo syrop dość szybko może zmienić kolor. Ściągnąć z palnika i ostrożnie wlać kremówkę - może pryskać więc należy zachować dużą ostrożność. Dodać masło i sól. Wymieszać do połączenia. Odstawić do lekkiego przestudzenia (sos zgęstnieje, ale powinien pozostać płynny). Sosem polać wystudzony sernik i posypać go orzeszkami ziemnymi. Zamiast domowego sosu można ewentualnie wykorzystać masę kajmakową z puszki
Mania Wypiekaniasię 2-3 razy, dzięki czemu owoce powoli nasiąkają syropem i nie rozpadają się. Jak przygotować idealne konfitury? Do przygotowania konfitur nie używa się żadnych środków konserwujących czy żelujących, bo sam cukier wystarczy. Syrop najlepiej robić w szerokich, płaskich garnkach, a w trakcie usuwać pojawiającą się pianę. Do gotowego syropu należy powoli dodawać wybrane, umyte i osuszone owoce w całości(...)również wyjadać bezpośrednio ze słoiczka. W okresie jesienno-zimowym konfitury będą pysznym wspomnieniem lata za sprawą całych owoców otoczonych słodkim syropem. W zależności od wybranych owoców będą również solidną dawką witamin, która w tym okresie jest szczególnie potrzebna. Słoiczek domowych konfitur będzie również doskonałym prezentem dla bliskich. Konfitury można przygotować samodzielnie, ale również kupić w wielu miejscach zarówno stacjonarnie
Pasja Smakuprosty, czytelny. Warto z nich korzystać i przygotować coś co nie ocieka chemią, co jest pozbawiona konserwantów, barwników itd. Domowe znaczy zdrowe A co ciekawego znajdziecie w książce? Przepisy na pyszne dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, przeciery, frużeliny, syropy, kompoty, ale też i owoce w alkoholu czy nalewki. Nie zabrakło również pomysłów na solonki, sosy i przeciery warzywne, octy
Słodkie okruszkijego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka z orkiszem 60 ml wody mleko 3,2% 15 ml syropu imbirowego 10 ml syropu czekoladowego cukier czekolada (do dekoracji) Kawę rozpuścić w 60 ml gorącej wody, odłożyć. Obydwa syropy przelać
Domowa cukiernia EwyBardzo prosta w wykonaniu domowa chałwa. Wersja Rosyjsko-Ukraińska bo to własnie tam ten rodzaj słodyczy wykonują z ziaren słonecznika. Z użyciem syropu np. z agawy lub klonowego otrzymamy wersję wegańską. Warto poeksperymentować z dodatkami, które urozmaicą naszą przekąskę : bakalie, kakao, czekolada, ekstrakty, olejki... SŁONECZNIK i kilka jego zbawiennych właściwości - pomaga walczyć ze stresem i likwidować jego objawy
Pora na pora i pomidorajestem zaś fanką espresso, czy słodkiej cappucinno. Ale w lecie uwielbiam chłodzić się mrożoną kawą w wysokiej szklance. Często piję domowe Frappé lub najprostszą jej wersję: mrożone kostki kawy zalane zimnym mlekiem. Nie lubię słodkiej kawy z dodatkiem słodkich syropów, bitej śmietany i posypek. Ewentualnie może w kawie być gałka lodów śmietankowych, czy waniliowych. Ta dzisiejsza mrożona kawa jest delikatnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrozgrzaną patelnię ciasto, smażymy z obu stron. Przed każdym smażeniem przecieramy patelnię pędzelkiem z odrobiną oleju. Moje pancakes polałam syropem trzcinowym i podałam z konfiturą poziomkową i chipsami kokosowymi. Razem ze mną pancakes smażyli: Dorota z bloga Moje domowe kucharzenie
Aga w kuchni