Obserwuj mojego Instagrama , dołącz do mnie na Facebooku i przypnij pina na Pintereście ! Domowa granola dyniowa Drukuj Porcje: ok. 500g (blacha ok. 25x40cm) Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny Składniki: 200g płatków owsianych bezglutenowych 100g migdałów 80g orzechów pekan 20g oleju kokosowego 40g ksylitolu 2 łyżki syropu klonowego 100g puree z dyni 1 łyzka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej(...)dokładnie mieszam. 3 W kąpieli wodnej lub w rondelku na niewielkim ogniu rozpuszczam olej kokosowy. 4 Dodaję ksylitol i mieszam aż się trochę rozpuści. 5 Cały czas mieszając dodaję syrop klonowy, puree z dyni, cynamon, gałkę muszkatołową, goździki i kardamon. 6 Mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji. 7 Piekarnik rozgrzewam do 150st.C. 8 Do suchych składników dodaję powoli mokre i mieszam
Book of spells29 września - Światowy Dzień Kawy Składniki: (na 1 porcję kawy) 100 ml mleka espresso lub kawa rozpuszczalna 1 - 2 łyżeczki syropu barmańskiego o smaku orzechowym bita
Ciastka - domowe słodkościłyżeczka cynamonu ½ cytryny skórka ciasto na wypełnienie foremek 500-600 gr. ciasta francuskiego domowej roboty lub gotowe ze sklepu ciasto francuskie 500 g mąki pszennej 500 g bardzo zimnego masła, pokrojonego w małą kostkę 1 łyżeczka soli 250 ml lodowatej wody Wykonanie kremu i syropu Trzy łyżki mąki rozrobić w małej ilości zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cynamonem
w mojej kuchnipojawić się w kupnych produktach. Gotowe przetwory Niekiedy nie mamy czasu na przygotowanie domowego dżemu owocowego . Możemy znaleźć je w każdym sklepie. Należy jednak dobrze zastanowić się nad wyborem. Niektóre zawierają mnóstwo niezdrowych dodatków. Analizujmy skład na opakowaniu i unikajmy konserwantów i słodzików. Unikajmy szczególnie syropu glukozowo – fruktozowego, który może negatywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Wybierajmy te produkty, które
Drinkologiawielkości apetytu) 2 łyżki mąki ( na każde jajko 1 łyżka) 2-3 łyżki mleka pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masło do smażenia ulubiona konfitura/ cukier puder/ owoce sezonowe syrop klonowy Oddzieliłam żółtka od białek. Białka ubiłam na puszystą pianę z dodatkiem szczypty soli. Żółtka roztrzepałam widelcem. Wsypałam mąkę i proszek do pieczenia. Dodałam mleko. Wymieszałam(...)Gotowe.Prawda,że szybko i łatwo? Cudownie smakuje z powidłami śliwkowymi własnej roboty - (klik) z domowym dżemem truskawkowym (klik) lub z dżemem rabarbarowym z imbirem (klik) Smacznego śniadanka życzę! A gdy sezon na truskawki, to można je polać syropem klonowym. Polecam inne omlety OMLET ZE SZPARAGAMI OMLET PARYSKI
potrawyregionalneMiod z cytryna i imbirem to świetny, domowy sposób na bolace gardlo lub podniesienie odpornosci. Można używać go z dodatkiem zimnej lub gorącej wody lub jako dodatek do herbaty. Tak wiem, miód traci swoje właściwości pod wpływem wysokiej temperatury, jednak wypicie gorącej wody lub herbaty z tym syropem, przynosi ogromna ulge na zapchane sluzem, obolale gardlo. Tego sposobu nauczyłam się(...)sposób na „zawalone” i bolące gardło i świetnie działa wykrztuśnie. Hot lemon and honey, lub hot toddy, do ktorego rowniez dodaje się miodu, to jedne z pierwszych domowych „wspomagaczy”, po ktore siegaja wyspiarze, przy pierwszych objawach przeziębienia. Już od lat, również wspomagam się w ten sposób i dla mnie jest on rewelacyjny. Ten ciepły napój cudownie
Pani M - kuchnia smakowitablendera. Przestudzoną masę przełóż do foremki do kostek i włóż do zamrażalnika. Domowe kostki rosołowe możesz wykorzystać do przygotowania różnego rodzaju zup i sosów. Możesz używać ich dokładnie tak, jak ich sklepowego odpowiednika. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron
okolicepalnika.plwody – taka masa nosi nazwę Khoya. Przygotowane kulki maczane są w syropie cukrowym z charakterystycznymi dla tego regionu przyprawami – kardamonem, wodą różaną, kewrą albo szafranem. Deser ten jest bardzo często jedzony na wszelkiego rodzaju imprezach – weselach, festiwalach i w trakcie muzułmańskich świąt. W domowych warunkach przygotowujemy go z mleka w proszku z dodatkami – smakuje obłędnie! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkośniadanie w wersji słodkiej. Chrupiące i bez dodatku cukru... Coś przychodzi Wam do głowy? ...Może domowa granola bez cukru? :) Na pewno wiecie co skrywa się w wielu gotowych, kupnych granolach. Cukier, do tego trochę cukru i... jeszcze odrobina cukru. Może zdarzyć się też syrop glukozowo - fruktozowy, zagęszczone soki i kilka słodzików... Ktoś ma ochotę? No to teraz przejdźmy
HealthyCreationsWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny domowy sok brzoskwiniowy, który możemy przelać do butelek i za pasteryzować, lub wypić od razu po przygotowaniu. Sok jest
Uwaga Babcia GotujeTeraz nie pozostaje mi nic innego jak prośba abyście trzymali za mnie mocno kciuki! ;-))) PIKANTNE WEGE KANAPKI: - 2 kromki domowego chleba z suszonymi pomidorami - przepis - 1 dojrzałe awokado - 1/2 papryczki chili - łyżka posiekanych orzechów pekan - 1 łyżka syropu z agawy Awokado kroimy na cieniutkie plasterki, układamy na kromce chleba, posypujemy posiekanym chilli, orzechami i polewamy syropem. Efekt smakowy
SMYKWKUCHNIKolejny błyskawiczny piątek i kolejna kawa. Tym razem domowa wersja znanej kawy ze Starbucks-a. Polecam nie tylko na jesienne wieczory. Składniki : * 2-3 łyżki syropu dyniowego * podwójne espresso * pół szklani ciepłego mleka * bita śmietana * cynamon Przygotowanie : Kawę wymieszać z syropem. Uzupełnić mlekiem. Kawę udekorować bitą śmietaną i cynamonem
Magiczne Życie MartyKisiele uwielbiałam od zawsze ale odkąd zjadłam taki domowy zrobiony na prawdziwych owocach tego proszku ze sklepu nie używam. Proponuję Wam spróbować i pokochacie kisiele własnej
Moje Małe Czarowanieświeżo zebranych owoców róży daje orzeźwienie i przeciwdziała zmęczeniu. oraz: Konfitura z płatków róży Syrop z malin Firma bardzo się stara, aby ich cuda były najlepszej jakości. Cenią sobie bardzo #SLOWFOOD i domowe tradycje. Nawet pasteryzacja odbywa się w temperaturze 87*C, nie tak, jak w domowych mini-manufakturach, aby soki, warzywa
Spektrum SmakuNie lubię marnować jedzenia. Dlatego, gdy po zrobieniu syropu malinowego została mi spora ilość przetartych malin, nie chciałam ich wyrzucać. Mogłam przełożyć je do słoików i
chili & sugar