dzisiaj przepis na pyszny tort. Tort ten idealnie nadaje się na urodziny czy też inną uroczystość. Jego przygotowanie w gruncie rzeczy nie jest trudne, wymaga tylko troszkę czasu i dobrych chęci. Połączenie serka mascarpone z bitą śmietaną, czekoladą i owocami jest idealną kompozycją na przepyszną słodkość. Tort brzoskwiniowy z mascarpone i czekoladą SKŁADNIKI: na biszkopt: 7 jajek
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipudrem. Do przygotowania magdalenek użyłam przyprawy - mielonych migdałów , które otrzymałyśmy od firmy Skworcu w ramach współpracy. Migdały świetnie skomponowały się z babeczkami i wzbogaciły ich smak. Uważam, że są dobrej jakości, jak zresztą wszystkie przyprawy tej firmy, które miałam okazję do tej pory wypróbować. Migdały mielone jak i wszystkie inne przyprawy otrzymałyśmy w przezroczystych opakowaniach, na których znajduje się tylko
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkioknami rozgościła się już na dobre jesień, kiedy taka ponura aura często na deser podaję owoce na ciepło. Świetnym dodatkiem do owoców jest miód i czekolada, jak również bakalie. Dzisiaj jeden z takich smacznych deserków na ciepło. Przygotowanie to kilka chwil, a rodzinka uszczęśliwiona. Brzoskwinie pieczone z miodem, czekoladą i migdałami SKŁADNIKI: 2 duże brzoskwinie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijest suchy. Ostudzone ciasto dekorujemy roztopioną czekoladą i posypka czekoladową. Do przygotowania ciasta użyłam makaronu krajanka 5 jajeczny, który otrzymałyśmy do przetestowania od firmy Czaniecki . Makaron jest dobry w smaku, a kształt chyba wszystkim znany bo to jeden z popularniejszych na rynku. Ja wykorzystałam go dość nietypowo bo do przygotowania ciasta i sprawdził się tutaj dobrze
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiotrzymałyśmy do przetestowania od firmy GRAAL . Jak zapewnia producent konserwę wyprodukowano bez dodatku cukru, a w jej składzie filet z makreli stanowi 50 procent. Smak całości jest bardzo dobry, świetnie komponuje się w różnych pastach, a ja najbardziej lubię makrelę w sosie pomidorowym w paście jajecznej, lub po prostu jeść prosto z puszki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwykończenia składników. Z wierzchu dekorujemy wiórkami kokosowymi i bakaliami. Do przygotowania moich makówek na szybko wykorzystałam gotową masę makową z firmy Helio . Masa ta jest dobra w smaku i już niejednokrotnie wykorzystywałam ją w wypiekach, szczególnie wtedy gdy nie ma czasu na mielenie maku i dłuższe przygotowywanie masy. U mnie w kuchni się sprawdza, więc polecam
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiazjatyckie przyprawy i wschodnie połączenia smakowe to zapraszam na prosty, odżywczy i smaczny obiad :). Znajdziemy w nim imbir, liść kolendry, pieprz syczuański czy sos sojowy. Zaopatrzcie się w dobrej jakości udka z kurczaka bez skóry i kości, kapustę pekińską, orzeszki, ogórka, czosnek i cebulkę szalotkę :). Polecam na fajną kolację we dwoje :) Dla 2 osób Czas przygotowania: 15-20minut Składniki
Kuchnia PROzdrowotnasmakowe na pewno Wam się spodoba, już teraz możecie zakupić produkty potrzebne do zrobienia jej. Zrobienie takiej czekolady zajmie wam niecałe 10 minut! Robiąc gorącą czekoladę pamiętajcie o zakupie dobrej czekolady, nie mogą się w czekoladzie znajdować żadne tłuszcze roślinne!. Wszystkim zakochanym życzę miłego i przyjemnego wieczorku przy filiżance gorącej czekolady! Porcja dla 2 osób Czas przygotowania: Niecałe 10 minut
Kuchnia PROzdrowotnatakich w których jest czekolada, po takie, w których jest samo kakao. Ja przedstawiam Wam swoją wersję Devil’s Food Cake, które podbiło nasze podniebienia, jest diabelnie dobre:) Składniki: - 55 g czekolady gorzkiej; - 55 g czekolady mlecznej; - 1/2 szklanki śmietany 18%; - 100 g cukru trzcinowego; - 300 g mąki pszennej tortowej; - 3 łyżki kakao; - szczypta soli; - 1 łyżeczka sody
dom-agi.plwsypać do garnka.Dodać pozostałe składniki chrzan,cukier,sól,pieprz,kwasek oraz olej,wymieszać to wszystko dokładnie i podsmażyć około 10 minut na małym ogniu.Sprawdzić smakowo czy ma dobry smak jeśli nie można dodać jeszcze troszkę soli,cukru lub chrzanu w zależności od gustu.Gdy buraczki mamy już gotowe wykładamy je łyżką do czystych słoików,zakręcamy i pasteryzujemy
Przepisy i porady kulinarnewyrośnięcia a następnie smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy warzywami ,pieczarkami w zależności jaką chcemy pizzę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut. Jest to przepis na bardzo dobre ciasto,nie jest ono twarde,jest bardzo mięciutkie i pulchne. Nie robi się z niego zakalec. Polecam ten przepis,jest sprawdzony robiłem go już kilkanaście razy i za każdym razem
Przepisy i porady kulinarnebabka już przestygnie wykrawamy ją z foremki i zdejmujemy papaier ( doskonale nam odchodzi od ciasta nie musimy go niczym smarować! ). Dekorujemy cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Jest to bardzo dobry przepis nasza babka jest miękka,puszysta i krucha!! Wiele razy już ją piekłem i zawsze się udaje. Można też upiec ją w foremce karbowanej np. na Wielkanoc. Wtedy karbowaną foremkę
Przepisy i porady kulinarneostudzeniu i osączeniu z nadmiaru tłuszczu posypujemy cukrem pudrem. Następnie układamy na kloszu lub płaskim talerzu w piramidkę. Jest to przepis z mojej bardzo starej książki , ale jest bardzo dobry. Polecam go wszystkim smakoszom faworków. Można też z niego zrobić róże karnawałowe
Przepisy i porady kulinarnebiszkoptowe, krążki tortowe lub po prostu małe biszkopciki, które po upieczeniu możemy przekładać np. marmoladą lub kremem. Jest to dość drogie ciasto ponieważ zabiera dużo jajek, ale jest bardzo dobre i słodkie. Polecam ten wypróbowany przepis
Przepisy i porady kulinarnePlasterki kiełbasy smażone z cebulką. Składniki : 20 dkg kiełbasy ( dobrej jakości ) 1 średnia cebula 2 łyżki oleju sól musztarda kilka kromek chleba Sposób wykonania : Cebulę obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki. Kiełbasę pokroić na desce w plastry . Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, wsypać pokrojoną cebulę i kiełbasę , smażyć kilka minut, aż cebula się zeszkli a kiełbasa zarumieni. Dosolić
Przepisy i porady kulinarne