smakowało ale kolejny zakup już nie był taki dobry. Po dłuższym czasie znowu kupiłam i smak całkiem fajny. Tofu połączyłam z kolorowymi koktajlówkami z mojego warzywniaczka, olejem sezamowym i prażonymi pestkami. Olej sezamowy tak mi zasmakował że dodawałabym go do wszystkiego:) Całość doprawiłam przyprawą Kamis i wyszła naprawdę pyszna sałatka.składniki:300 g pomidorków koktajlowych, u mnie żółte i czerowne200
Monia miesza i gotujezostać tam na dłużej. Wszystko co dobre jednak szybko się kończy i tak wracam do rzeczywistości. Pogoda na dzień dobry nie okazała się jednak łaskawa i Poznań przywitał mnie deszczem. Zimo mi się w ogóle zrobiło i przez chwilę zastanawiałam się czy aby na pewno powinnam przygotować sobie sałatkę, zamiast np. rozgrzewającej zupy. Ostatecznie stanęło jednak na sałatce
Przysmaki Karolkisitku. Tak przygotowane składniki przekładamy do dużej miski dodając orzeszki nerkowca i majonez. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Sałatka nie potrzebuje czasu na „przegryzienie”, można ją podawać od razu, ale na drugi dzień jest równie dobra :) Smacznego
MyCookBook.plPaszteciki fińskie od lat często robimy z mamą na wszelkie przyjęcia. Są bardzo dobre na ciepło lub zimno a najlepsze z dipem czosnkowym. Z reguły podaję je jako dodatek do sałatek. Składniki: na ciasto: 250 g mąki 150 g masła 1 jajka łyżeczka soli 4 łyżki śmietany rozbełtane jajko do posmarowania łyżka czarnuszki łyżka sezamu na nadzienie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaRewelacyjna, lekka sałatka na kolację lub lunch do pracy. Słodycz kukurydzy i winogrona przełamana kwaśnym sosem balsamicznym. Jest tak dobra, że u nas zniknęła w mig :) Składniki: z przepisu z bloga Sandra bakes a party 1 ulubiona sałata (u mnie masłowa) kiść winogrona (najlepiej bezpestkowego) 1 pomidor 1/2 długiego ogórka 3 łyżki kukurydzy z puszki kiełki rzodkiewki 1 filet
Moja Galeria SmakuDzień dobry w czwartek ! Dziś mam dla was kolejny pomysł na wykorzystanie porzeczek. Idąc dalej tropem fit&fast - sałatka nie wymagająca za dużo pracy wiec idealne nadaje się na wizyty niezapowiedzianych gości - pod warunkiem, że mamy w domu: cukinię, rucole, porzeczki i fete ;) 1. Grillujemy cukinię 2. Grillujemy chleb i robimy niego grzanki 3. Kroimy
dlaSmaQpewno nie jest moja ostatnia propozycja z nimi, sezon trzeba wykorzystać do samego końca :) Dziś bardzo proste danie: Sałatka z quinoa, szparagami i mango. Tylko 3 składniki i czasami więcej nie trzeba, by wyszło pysznie :) Dobra zarówno do zabrania w lunch boxie do pracy, jak i do zjedzenia w domu. Składniki : 5 łyżek quinoa 4 szparagi
Parowar Facetabardzo rozumiem zamieszanie wokół szparagów. Są przepyszne na surowo (muszę kiedyś pokazać Wam sałatkę z surowych, zielonych szparagów), ale już bardzo łatwo je rozgotować. Grillowane. O tak, grillowane są bardzo dobre. I, dzisiejsze, zapiekane w tarcie. Ale… w porównaniu ze świeżą zieloną fasolką? Albo groszkiem? Albo moim zdecydowanie ukochanym
Gotuj z Blue Raventylko to, co Ci się podoba. Głupotą jest odwrócić się od czegoś takiego jak miłość. Menu walentynkowe: Na dobry początek – Truskawki maczane w gorącej kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu i obowiązkowo francuski szampan, Jako przystawka - Sałatka z avokado i granatu, Zupa - Krem z pomidorów z czerwoną fasolą i świeżą bazylią
Kulinarny karnet Christopherajajecznicy, kanapek i wielu innych przysmaków, bez których jeszcze niedawno moje życie nie miało żadnego sensu. Teraz odnalazłam sens w sałatkach i zdrowym żywieniu. Wkręciłam się w to bez pamięci, dlatego planuję i Was zarażać tym co dobre i zdrowe! Składniki (na 2 porcje): 80 gram rukoli 3 jaja ugotowane na półmiękko, jeśli się uda (ja się zagapiłam
Mango PapajaWszyscy lubimy truskawki, a z nich pyszne ciasta, desery. Ja przygotowałam ciasto pachnące truskawkami . To dobry początek sezonu truskawkowego. Przepis bierze udział w akcji "Milion
Salonik smakówbardzo pasujące do siebie składniki i orzeźwiające smaki. Zachęcam Was do eksperymentowania! Cytrusowa sałatka z rukolą, camembertem i orzechami Składniki: 2 garście rukoli drobnolistnej 1/2 gruszki 1/2 pomarańczy 1 klementynka 1 garść łuskanych, posiekanych orzechów włoskich 1/3 sera camembert płatki chili (jeśli lubicie ostrzejsze smaki) dobrej jakości oliwa z oliwek Przygotowanie: Rukolę układamy na talerzu. Gruszkę kroimy na podłużne
Moja smaczna kuchniaodżywczych - nie zapominaj o nich. Jaglana, gryczana, pszenna, ta drobna i gruba, palona i jasna - dla każdego coś dobrego ! Czy jak kasza, to gulasz ? O nie, nie... Kasze sprawdzają się doskonale w różnych daniach i potrawach. Dziś proponuję coś prostego, czyli sałatkę. Sałatka w klimacie zimowym, a nawet świątecznym. Chyba, że tylko mi buraki i ich smak, kojarzą się
kolorowotorcikowoPóki jeszcze możemy skorzystać z pysznych, pachnących słońcem pomidorów zachęcam Was by zjeść je w formie właśnie takiej sałatki. Smaczne, słodkie i kolorowe pomidory, który dostałam w hurtowej ilości od znajomego, sprawdziły się tutaj niesamowicie. Do tego wystarczy dobrej jakości oliwa, szalotka lub czerwona cebula- ta druga pięknie komponuje się kolorystycznie i garść ulubionych ziół. I nie bójmy się(...)Kroję w plastry. Cebulkę kroję w piórka. Na przemian układam na talerzu warstwę pomidorów i warstwę cebulki. Zioła i czosnek drobno siekam. Składniki dressingu dokładnie mieszam i polewam nim sałatkę. Podaję od razu z ulubionym pieczywem. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaSkładniki: na 5 porcji 5 plastrów ( ok 40 dkg)schabu bez kości 5 plasterków szynki parmeńskiej 5 łyżek musztardy miodowej kilka gałązek świeżego tymianku 1 limonka
Luźna Kuchnia