Zjeść) Salade lyonnaise czyli francuska sałatka z boczkiem i jajkiem w koszulce (Widelce) Tosty z jajkiem w koszulce (Lawendowy Poranek) Leśne śniadanie (Lawendowy Poranek) Jedzonko do pracy czyli tortilla z jajkiem (Codzienne Gotowanie) Tosty. Placki i inne zapiekanki: Szybki i proste zapiekanki z jajkiem i suszonym pomidorem (Jak zdrowo żyć i nie zwariować) Jajeczne muffinki
bastalenabyć burger, to trzeba go zrobić możliwie na zdrowo, a wtedy grzech rozpusty smakowej będzie mniejszy i wybaczalny. Determinacja męża była tak duża, że gdy następnego dnia wróciłam z pracy, sos był gotowy... i już w drzwiach przywitał mnie słowami "Spróbuj, a jeśli będzie dobre, to piecz bułki..." :) "Już się rozpędziłam" prawię mu, ale po spróbowaniu tego sosu nie pozostało
Delicious Titbitskoprze nie było, więc schabowy został podany z opiekanymi ziemniaczkami. Oczekiwanie na wydanie dań nie zajęło zbyt wiele czasu. Kelner, który nas obsługiwał na szczęście nie miał zbyt wiele pracy i mógł nas obsłużyć z należną uwagą. Po otrzymaniu dań nie mogłam się powstrzymać od ich próbowania. Spróbowałam zarówno swojego dania, jak i dania mojego ukochanego. Polędwiczki były dobrze usmażone
Emcia Pichciłyżeczce kurkumy i curry po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki oraz świeżo startej gałki muszkatołowej odrobina śmietany, listki mięty, starty parmezan do dekoracji Przygotowanie: Całą pracę rozpoczynamy od pozbawienia z wywaru mięsa oraz warzyw i przypraw, więc odcedzamy go na sicie lub durszlaku. Kolejno za pomocą bardzo ostrego noża obieramy dynię, przekrawamy ją na pół
Symfonia SmakówOstatnio strasznie rzadko tutaj bywam i jest mi z tego powodu bardzo przykro... Jednak praca, siłownia i realizowanie reszty obowiązków domowych zajmuje mi całe 24 godziny i już dosłownie nie mam ani chwili by cokolwiek móc dodać. Nie przestaję jednak gotować, moja pasja cały czas we mnie jest i nie zamierzam z niej zrezygnować. Ostatnio na dodatek, oprócz miłości
Mango Papajapamięć na długo. Czasami na gotowanie czasu bywa mało, czasami mam takie chwile, kiedy nie chce mi się nic. Dnia, w którym powstały te roladki w kuchni pracy miałam. Roladki drobiowe wbrew pozorom nie wymagają zbyt wiele czasu, tylko cierpliwości troszkę zbyt więcej niż zwykle :) Wyszło pysznie, niebanalnie i ciekawie. Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka sól pieprz chrzan
Blondynka Gotujenagrzanego do 170 stopni, pieczemy 50 minut. Korzystając z okazji chciałam się Wam pochwalić, że pasja do gotowania, nie tylko słodkości, przerodziła się wczoraj w realną pracę - od przyszłego weekendu zaczynam kucharzyć w jednej z warszawskich restauracji :) Trzymajcie więc kciuki, żebym nie puściła knajpy z dymem już pierwszego dnia :D Z tej okazji musi być
sama złodyczjuż coraz jesienniej się robi, ale też pięknie. Są wrzosy, dojrzewają gruszki i późne maliny. Tak sielsko, anielsko gdy ma się wolne dni. Dzisiaj szybko przechodzę do zdjęć, bo praca na mnie czeka : * idealny kubeczek na kawkę * jesień idzie, będzie kakao z piankami * w gazecie też byłam, przepis na burgery znajdziecie tutaj * sałatka w nowych miseczkach gruszkach * pyszna
Magiczne Życie MartyDopija ostatni łyk kawy, czas nagli, by do pracy się nie spóźnić. A śniadanie?! Od pewnego czasu moje śniadania nieco różnią się od dotychczasowych. Pomijam fakt zmiany diety. Niemniej pozostaję przy kanapkach, czasem wpadnie jakaś owsianka bądź jaglanka, ale to sporadyczna zachcianka. Jednak zamiast zwykłego serka czy dżemu, stawiam na wszelakiej maści pasty. Dzisiejsza propozycja przypadnie do gustu nawet
W kuchni Karmel-itkidwie. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy. Jeżeli nie macie zbyt dużo czasu można smażyć śliwki krócej, kilka razy dziennie. Ja zazwyczaj stawiam je na ognień rano, przed wyjściem do pracy. Potem po południu, kiedy szykuję obiad i wieczorem przed spaniem. Smażę wtedy krócej niż godzinę za każdym razem. Smażymy tak przez kolejne dwa - trzy dni, aż uzyskamy odpowiednią gęstość. Jeżeli
Sto kolorów kuchniblog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas. Z góry dziękuję
Świat Smakutrochę narwałam. A i wiem, gdzie jeszcze rosną :) Składniki: 100g płatków róży dzikiej 1,5 szklanki cukru 1 szklanka wody 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Zaczynamy od mozolnej pracy - czyli obcinania białych części płatka. Podobno, to białe nadaje gorzki smak, nie sprawdzałam, odcięłam. Tak przygotowane płatki umyć na sicie pod strumieniem wody - odstawić, żeby obciekły z nadmiaru wody
kolorowotorcikowomałym ogniu. Od czasu do czasu mieszając. Gdy dżem będzie odpowiednio gęsty przełożyć go do wyparzonych słoiczków, dobrze zakręcić i odstawić do wystudzenia. Jeśli chcecie sobie ułatwić pracę i zaoszczędzić trochę na czasie, to do owoców dodajcie 3 opakowania żelu do dżemów i gotujcie tylko 3 minuty. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkości