Kapusta, jest tanim warzywem a łącząc ją z odrobiną pracy można wyczarować z niej wyjątkowo prosty i pyszny obiad. Aby nieco wzbogacić smak kapusty zasmażanej dodaję do niej trochę wędzonego boczku. Składniki : 1 główkę białej kapusty 1 cebula ok 10 dag boczku pół kostki rosołowej pół łyżeczki kminku zmielonego łyżka siekanego świeżego koperku pieprz w ziarnach łyżka mąki sól
Mechanik w kuchninareszcie skończyłam w tym sezonie moją przygodę z przetworami z wiśni, było ich sporo a jeszcze więcej pracy przy nich, szczególnie przy drylowaniu ale smak dżemu własnej roboty rekompensuje wszystko. Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. 1 kg wiśni 1 kg cukru Sok z jednej cytryny Owoce umyć wydrylować
RAROSSADzisiaj są u mnie pierogi takie same jakie robi moja mama, no prawie takie same, ja ułatwiłam sobie prace i użyłam formy do wycinania pierogów. Dzięki czemu pierogi robi się znacznie szybciej, niże te tradycyjnie lepione ręcznie, które robi mama. Ciasto: 2-3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 1 żółtko 2-3 łyżki oleju sól
RAROSSAmielonego kardamonu 10 g gałki muszkatołowej 7 ziarenek pieprzu 7 ziarenek ziela angielskiego łyżeczka kakao Niektóre z wymienionych przypraw można nabyć już zmielone co znacznie ułatwia pracę w komponowaniu przyprawy. Natomiast pozostałe należy zetrzeć na tarce, utrzeć w moździerzu, lub taka jak ja to zrobiłam zmielić w młynku do kawy . Korę cynamonu jak i gałkę muszkatołową
RAROSSAłyżek). Do otrzymanej masy dodałam aromat i syrop z agawy. Następnie użyłam ręcznego miksera, by całość "domiksować". Jeśli wasz blender zmiksuje wszystko na raz, nie musicie rozdzielać pracy na dwa miksowania. Kostki czekolady kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy je do zimnej masy kremowej. Mieszamy. Nasze ciasto przekrawamy poziomo na pół. Górną część ciasta kruszymy do osobnego naczynia. Dolną część
Weganizm infantylnyblog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas. Z góry dziękuję. Wykonanie Posiekać cebulę, ziemniaki pokroić w małą kostkę i razem z cebulą podsmażyć na oliwie aż cebula się zrumieni. Do ziemniaków i cebuli
Świat Smakusię na deszcz ... Kobiety górą! Same tez możemy coś zrobić mam nadzieję, że mi się uda a wy będziecie mi podpowiadać a nawet podrzucać jakieś propozycję Kochani po 8h pracy na balkonie oto efekt :) Skromnie ale spokojnie zajmiemy się posadzeniem kwiatków. I czekamy, aż wszystko wyrośnie
Niezły MłynekWieczorami najlepiej spędza się czas w kuchni :) Wczoraj upichciłam babeczkę, która zawsze wychodzi i nigdy nie ma zakalca :) takie wypieki uwielbiam mniam... Szybka w wykonaniu, pracy z przyrządzeniem, pieczeniem i zmywaniem naczyń to ok 1h :) Doskonała na wieczornych gości. Co jest potrzebne do przygotowania : 5deg. drożdży ( pół kostki) 70g cukru ( mniej niż pół szklanki) kostka masła/margaryny szklanka
Niezły Młynekcebulą :) Przygotowanie: Do garnka z zimną woda wlewamy ocet. Buraczki dobrze myjemy, łodygi kroimy w drobną kostkę a korzenie tarkujemy na tarce z dużymi oczkami (do pracy z burakami najlepiej używać rękawiczek kuchennych). Umieszczamy w garnku z zimną wodą i zaczynamy gotować czas ok 1h (gotujemy bez przykrycia). Następnie ostudzamy wywar ( najlepszym rozwiązaniem jest nalać zimną wodę
Niezły MłynekJaką potrawę obiadową poleciłabyś/poleciłbyś mi to przyrządzenia, jeśli mam tylko pół godziny? Ulubiony napój? Mięso, ryby, ser - co preferujesz? Najlepsze śniadanie to... Bez czego nie wyobrażasz sobie pracy w kuchni? Danie, które przyrządzasz najlepiej to...? Jakie, poza gotowaniem, masz zainteresowania, pasje? Nominowane przeze mnie blogi: http://facet-od-kuchni.blogspot.com/ http://oneplateinkitchen.blogspot.com/ http://klaudiamw59.bloog.pl/ http://wegegirl.bloog.pl/ http://flavors.blog.pl/ http://nie-tradycyjnie.blog.onet.pl
Kulinarny Pamiętnikfrancuskim nie wspominając, dlatego długo nie mogłam się zmobilizować do zrobienia tego pysznego deseru. Na szczęście od niedawna mam pomoc kuchenną w postaci robota, który wykonuje za mnie nielubiane prace, więc ciasto półfrancuskie na rurki zrobiło się samo :-) Wykorzystałam przepis dołączony do foremek i jestem bardzo zadowolona z efektu - rurki wyszły maślane, delikatne i kruchuteńkie. Z podanych proporcji upiekłam
Kulinarny Pamiętnikopuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej lub reklamy zamieszczone w innym miejscu na blogu. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Jogurt wymieszać z majonezem i przyprawą. Odstawić w chłodne miejsce. Kapustę pokroić w paski, cebulę w kostkę. Marchew
Świat Smakublog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas. Z góry dziękuję
Świat Smaku