ENGLISH VERSION OF RECIPE FOR LAVENDER & HONEY TEACAKES Połączenie smaków w babeczkach jest dość oryginalne, ale bardzo smacznie się uzupełniające. Koledzy w pracy byli zachwyceni! Wszyscy po raz pierwszy jedli lawendę i byli w dużym szoku, że jest aż tak smaczna. Bardzo ważne jest, żeby z lawendą nie przesadzić - powinna być wyczuwalna w wypieku, ale nie dominująca. Przepraszam za dużą ilość zdjęć w poście, ale nie mogłam się zdecydować, które wybrać ;). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o ... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Od kilku lat robię ciasta z lawendą. Zawsze szokują... I smakują...Twoje babeczki są śliczne. Marzą mi się taki foremki...Pozdrawiam:)
Piękne! Uwielbiam dodatek lawendy do ciast.Częstuję się jedną i pozdrawiam:)
Piękne te babaeczki! :-) I jakie apetyczne zdjęcia :-) Pozdrawiam serdecznie! Basia
piękne zdjęcia, w sumie to nie miałam okazji próbowac lawendy, ale bardzo mnie ona intryguje, chyba zbiorę ją w tym roku i będę kombinować :)
Lubię wypieki z lawendą - smakują bardzo ciekawie. Ale faktycznie trzeba uważać z ilością, co by nie smakowało mydłem ;) Twoje babeczki są prześliczne :)