odparowując prze kilka godzin mleko wymieszane z cukrem, ale kiedy odkryłam wersję dla leniuchów, czyli gotowanie skondensowanego mleka w puszce. Zdecydowanie jest to metoda mniej praco i czasochłonna. Mazurek kajmakowy Składniki Kruche ciasto: 150 g masła 250 g mąki krupczatki 60 g cukru 3 żółtka 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego Masa kajmakowa: 1 puszka
Kulinarne przygody Gatitymiseczce z ciepłą wodą i cukrem, odstawiamy na 5 minut. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy drożdże, sól i 2 łyżki oliwy. Ciasto wyrabiamy kolistymi ruchami, a w połowie pracy dodajemy zimną wodę. Wyrabiamy tak długo, aż ciasto będzie elastyczne i będzie odchodzić on ścianek miski. Następnie wykładamy je na omączony blat i ugniatamy przez
Kulinarne przygody Gatitychciałam serdecznie podziękować Cookletowi za zaproszenie na ten magiczny Weekend ze smakiem ! Marta, Kasia, Grzegorz ! Jestem pod wielkim wrażeniem ogromu energii, zaangażowania i pracy, jaką włożyliście w przygotowanie naszego pobyty we Wrocławiu ! No nie było się do czego przyczepić ;-). Już czekam na kolejną edycję ! Dziękuję też wszystkim, którzy mi towarzyszyli we Wrocławiu za cudną atmosferę
Kulinarne przygody Gatitytemperaturze pokojowej, w innym przypadku ciasto może się ściąć. Na pewno uda się każdemu, nawet temu mało wprawnemu kucharzowi. To co, zabieramy się do pracy ? Więcej inspiracji na słodkości z owocami znajdziecie na www.mojeciasto.pl . Najłatwiejsze ciasto z morelami Proporcje na tortownicę o średnicy 27 cm. Czas przygotowania: 80 minut Składniki: 4 jajka
Kulinarne przygody GatitySałatka z bulgurem to idealna propozycja na letni lunch. Można ją przygotować wcześniej i zabrać na przykład do pracy lub na piknik czy też grilla. Jeśli nie dysponujecie drobnym bulgurem tylko tym grubszym, to należy pamiętać, że trzeba go chwilę podgotować na kuchence. Samo zalanie wrzątkiem niestety nie wystarczy, kasza będzie twarda
Kulinarne przygody GatityPanini to bardzo fajna alternatywa dla klasycznej kanapki czy też sandwicha. Wprawdzie ich przygotowanie wymaga więcej czasu i pracy, ale moim zdaniem efekt końcowy jest tego wart. Można też jednorazowo przygotować większą porcję ciasta na chlebki i przechować je w lodówce przez dzień czy dwa. Do chlebków można włożyć praktycznie wszystko, moja dzisiejsza wersja to panini ze szpinakiem i wędzonym
Kulinarne przygody Gatitydodatkiem szynki. Oczywiście kanapki najlepiej smakują ciepłe, takie prosto z patelni. Ponieważ przygotowywanie ciasta drożdżowego zajmie nam trochę czasu, żeby sobie ułatwić pracę możemy je zagnieść na przykład z potrójnej ilości składników i przechowywać w lodówce przez 2 dni. Wystarczy wtedy wyjąć ciasto z lodówki, pozwolić mu się ocieplić
Kulinarne przygody Gatitychata" jest czynna codziennie w godzinach 12.00 -21.00. "Rybna chata" ulica Piaseczyńska 51 05-504 Prace Duże Telefon
Kulinarne przygody Gatitywarte wypróbowania). Poniżej podaję przepis na moją wersję :) Dlaczego warto jeść Joke Moo Sub? Nadszedł czas, że zamiast lekkich owocowych śniadań, lepiej zjeść coś ciepłego i rozgrzewającego. Wstałeś do pracy a za oknem jeszcze ciemno i na samą myśl o wyjściu z domu jest Ci zimno? Koniecznie zjedz coś pożywnego, co da Ci siłę na resztę dnia i uchroni
Tajskie smakiCiasta Siostry Anastazji mnie zachwycają . Przygotowanie zajmuje sporo pracy , ale efekt końcowy jest tego wart. Biszkopt orzechowy niezwykle mięciutki i puszysty. Masa jabłkowa pyszna , z dwóch stron otulona drożdżowo - kruchym ciastem . Bardzo polecam spróbować tego ciasta :) Wymiary blaszki: 28 x 24 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 min + 30 min + 40 min. Składniki: Biszkopt orzechowy : 4 jajka
Słodkości i nie tylkoPodczas rozmowy z koleżanką i wymiany niektórych kulinarnych receptur dostałam przepis na ową sałatkę, którą musiałam wypróbować. Jej smak mnie pozytywnie zaskoczył dlatego serdecznie polecam ją jako lunch do pracy lub szkoły. Składniki: Opakowanie selera naciowego (kilka łodyg w zależności od wielkości) Puszka ananasa Puszka kukurydzy 1 nieduży podwójny filet z kurczaka 15 dag sera żółtego Przyprawa Gyros Sól Pieprz
Fabryka pomysłówrobot..po prostu musiałam sprawdzić jak działa...ale ciasto wyrastało w misce..i było to bardzo szybko...do przygotowania tych rogalików wykorzystałam też rogalomanię ..wszystkie te przyrządy bardzo ułatwiają pracę w kuchni..Do sosu wykorzystałam pyszny ketchup Develey. ,,po prostu pychotka.. Ciasto drożdżowe: 50 g drożdży 3 łyżki cukru [ dałam mniej] 1 szkl. mleka 50 dkg mąki
Moje domowe kucharzeniekażdym względem. Szkoda, że do Gdyni mam koło 500km, bo na weekend bym się mogła tam wybrać każdy. Niestety albo i stety tutaj też mam mnóstwo zajęć i pracę. Dlatego już jutro wybieram się na targ by kupić świeże warzywa i znowu gotować pyszności. Chyba czekacie na nowe przepisy? Dzisiaj przygotowałam dla Was kilka zdjęć z mojego urlopu. Zostawiam
Magiczne Życie Martytemperaturze 100 st. C około 6 godzin. Czas pieczenia zależy od wielkości i soczystości pomidorów. Ja to wszystko przygotowałam z samego rana, włączyłam piekarnik i poszłam sobie do pracy. Po moim powrocie pomidory były idealnie suche. Pomidory powinny być pomarszczone. Suszone pomidory układamy w słoiku, wkładamy po 2 gałązki rozmarynu, świeżego tymianku, ząbek czosnku, zalewamy oliwą do połowy, uzupełniamy olejem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrodzinka je bardzo polubiła Są przepyszne, można je jeść na ciepło jak i na zimno. Są fajnym pomysłem na kolację, drugie śniadanie do szkoły lub pracy. W mniejszej wersji świetnie będą pasować jako przekąska na imprezę. Polecam Wam ten prosty, tani i smaczny przepis. Post Cebulaczki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje