Przecier pomidorowy i o tym jak o mało nie straciłam palca.

Przecier pomidorowy i o tym jak o mało nie straciłam palca.

Przecier pomidorowy i o tym jak o mało nie straciłam palca.

  Są pomidory? Są! Są teraz przepyszne? Są! Są teraz tanie? Są! A zaraz nie będzie... Z takiej logicznej układanki powstała myśl zrobię przecier - będzie na zimę. Dobry, smaczny, pachnący, z prawdziwych pomidorów a nie papierowego, bezsmakowego czegoś. Jak pomyślałam tak zrobiłam, 10 kg pomidorów i walczymy! Składniki: 10 kg pomidorów Pomidory myjemy, kroimy na 4 i wrzucamy do garnka. Garnek na malutki ogień przykrywamy i dajemy im się pyrlić oczywiście regularnie mieszając. Po jakimś czas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Brzuszki Łakomczuszki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.