wyglądał jakoś znośnie. Po przeanalizowaniu wszelkich możliwych koncepcji wzięłam w rękę szprycę i zaczęłam wywijać nią uzyskując efekt jak na rysunku poniżej. Moja praca została doceniona przez całe grono moich kochanych łasuchów oczywiście z największym pożeraczem moich słodkości na czele. Tort tak bardzo wszystkim smakował, że mój biedny największy łasuch
ciastkarnia na kruchym spodziewierzch was usatysfakcjonuje:) Mam nadzieje, że w przyszłości będę mogła się wykazać w kolejnych zamówieniach. Zapał we mnie rośnie a ten mały sukces zmotywował mnie do dalszej pracy i większej ilości postów:) Jedynym niezadowolonym z tej całej sytuacji był mój łasuch gdyż dostał po łapach gdy próbował skubnąć kawałek ciasta:) Składniki: ciasto: 4 jajka szklanka mąki
ciastkarnia na kruchym spodziemnie też przepis podczas akcji amerykańskie ciasta. Bardzo ładnie wyglądał i tylko czekałam na okazję żeby je zrobić. Okazja oczywiście w końcu się znalazła i mogłam wziąć się do pracy. Tort pachniał pięknie i tak też smakował. Trochę się zawiodłam, że smak pomarańczowy prawie całkowicie zdominował marchewkowy ale nawet w takiej formie tort był smaczny. Polecam bardzo wszystkim fanom wilgotnych
ciastkarnia na kruchym spodziezaopatrzam się na zimę i gorsze czasu w kilkanaście słoików przetartych jabłek i innych owoców kompotów itp. Dzięki temu mam dostęp do owoców i przecierów. Polecam wszystkim, kilka godziny pracy w sezonie letnim a radocha cały rok. I tak jak dzisiaj mogłam sobie zrobić pyszny jabłecznik bez problemu:) Na ten przepis natrafiłam na jednym z blogów ale nie pamiętam
ciastkarnia na kruchym spodziedomu też jest dużo rzeczy do zrobienia. Akurat udało mi sie posegregować rzeczy, kóre prosiły się o to już od dawna no i oczywiście w ramach motywacji do pracy i odpowiednije dawki energii na rozpęd zafundowałam sobie deser. Oczywiście nie mogłam zapomnieć o łasuchu. Staram się mu przemycać w różnych potrawach trochę warzyw i owoców, bo inaczej
ciastkarnia na kruchym spodziepoprzednim poście zadziałały, mam od kilku dni słoneczna pogodę. W końcu! dziękuję wam bardzo:) Strasznie motywujące się dla mnie wasze komentarze, ciesz się, że doceniacie moją pracę i radość włożoną w prowadzenie tego bloga. Dzisiaj zaproponuje wam nietypowy sernik, taki oszukany Dlaczego? Niestety nie mam tutaj twarogu. Czasami z mleka robię sobie ale nie mam szału. Z litra
ciastkarnia na kruchym spodzieskręci. Od kilku lat ćwiczę dosyć intensywnie, ostatnio odkryłam "magiczne" zdolności skakanki na uda i pośladki. Polecam bardzo, na początku jet ciężko ale potem efekty szybko mobilizują do dalszej pracy. Świetnie też wyrabia kondycje. Tym czasem muszę przeczekać aż wrócę do pełnej sprawności a na osłodę sobie i wam na weekend proponuje smaczne ciasto karmelowe Składniki: 5 jajek
ciastkarnia na kruchym spodziezabawna tęcza w pucharku, aż szkoda było jeść. Ostatnio zmieniłam sobie trochę sposób odżywania na lato i jestem bardzo zadowolona, koktajle warzywne i owocowe dają dużo energii i poprawiają pracę jelit, Polecam:) Składniki na dwa duże pucharki: 200 g truskawek 4 duże brzoskwinie lub pół mango albo ananasa 3 kiwi 3 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Owoce myjemy, obieramy
ciastkarnia na kruchym spodziebardziej, że tutejsza padlina w niczym nie przypomina polskiej wędliny. Jakieś to takie bezpłciowe. Z czego oni to robią? Bo chyba nie z mięsa. Nie to co mój wypassss! Pracy niewiele. A wspomnień mnóstwo. I ten smak. Za każdym razem może być inny. W zależności co akurat mamy pod ręką. A ja miałam czubricę zieloną. I nie zawahałam się
bastalenawersji wytrawnej z żółtym serem, boczkiem i suszonymi pomidorami. Wychodzą bardzo smaczne, wilgotne i miękkie w środku. Doskonałe jako przekąska np. do pracy lub na kolację. Boczek można zamienić na szynkę oraz wybrać dodatki wg swoich upodobań. Polecam. Post Muffiny z żółtym serem i boczkiem pojawił się poraz pierwszy w Marta
Marta Gotujeowsianymi. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną ostrej papryki. Z tak przygotowanej masy, formujemy 4 kuleczki i lekko spłaszczamy. (Uwaga: Najlepiej robi się to wilgotnymi dłońmi, warto więc swoje “stanowisko pracy” ulokować w pobliżu kranu z wodą.) 3. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Smażymy nasze kotleciki około 3-4 minuty z każdej strony. 4. Przekładamy kotleciki
My Culinary Artwspomaga odchudzanie. Dodatkowo zielona herbata schładza organizm, co czyni ją fantastyczną alternatywą dla wody i innych napojów w upalne dni. Wg medycyny chińskiej, picie zielonej herbaty oczyszcza krew, wspomaga pracę mózgu, poprawia zdolności pamięciowe, pomaga przy zatwardzeniach, przezwycięża koszmary nocne, rozjaśnia wzrok. Ponadto, picie zielonej herbaty zalecane jest palaczom oraz osobom obciążonym genetycznie chorobami nowotworowymi. Zielona herbata zawiera wiele witamin
My Culinary Artwody Masa serowa: 400g serka mascarpone 150g serka waniliowego sok z 1/2 cytryny ( jak ktoś nie przepada za cytryną można ją pominąć, masa nadal będzie pyszna) Pracę nad tortem zaczynamy od upieczenia biszkoptu , są na to dwa sposoby: możemy użyć jednej tortownicy, upiec cały biszkopt i potem przeciąć go na 3 plastry. Druga opcja to pieczenie każdego
Kolizje Smakówprzepadają za intensywnym smakiem czosnku, a nawet jeśli przepadają to nie zawsze wypada go spożyć. Jego intensywnie woń i charakterystyczny zapach jest niewskazany w wielu rozmaitych sytuacjach np. w pracy. Dla takich właśnie sytuacji oraz dla osób, które czosnku nie lubią przygotowałyśmy sos koperkowy. Bardzo fajny, lekki, niezwykle delikatny w smaku. Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: Mała mieseczka
Kolizje SmakówNasza dzisiejsza propozycja to makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym. Jest to idealne danie na szybki obiad. Wymaga nie zbyt wiele pracy, a efekty znacznie przechodzą włożony wysiłek. Dodatki do kurczaka można oczywiście swobodnie modyfikować w zależności od upodobań smakowych i apetytu danego dnia. Sos do tej potrawy jest dość delikatny, dlatego jeśli jesteście wielbicielami
Kolizje Smaków