do pracy - 13340 przepisów (strona:526/890)

Zrazy wołowe zwijane z suszonymi pomidorami, z wolnowaru 172

zawsze. Do tej pory robiłam je tradycyjnie, zawijałam i  piekłam  na kuchence lub w piecyku. Od dawna chciałam robić je w wolnowarze i nareszcie się udało. Pracy jest przy nich tyle samo co przy tradycyjnych - trzeba przygotować mięso, zawinąć , obsmażyć - ale ta  przyjemność  niepilnowania, fakt że rano wszystko jest gotowe , to własnie w wolnwarowych daniach

Stare Gary
Makowiec na kruchym spodzie 210

szybszy do przygotowania niż tradycyjny zawijany z ciasta drożdżowego. Zadowoli wszystkich wielbicieli ciast z makiem . Przygotowany na pysznym, bardzo kruchym spodzie z gotowego mielonego maku, także odpada żmudna praca z gotowaniem i mieleniem maku. Zapraszam do przepisu! Składniki na spód: 300 g mąki pszennej krupczatki 200 g masła 50 g cukru pudru 1 jajko wanilia Składniki na masę makową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bułka paryska 124

smak takiej buły z dzieciństwa, wtedy nazywano ją u nas angielką. Mięciutki miąższ i chrupiąca skórka, polecam wszystkim na śniadanie z miodem czy dżemem a także na kanapki do pracy czy szkoły. Bułka paryska. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Nasiona Chia - dobroczynny wpływ na organizm 142

czyli dziennej dawce jest tylko 67,65 kcal.            Szałwia hiszpańska jest bogactwem kwasów omega-3, które wspomagają pracę mózgu oraz układu nerwowego. Dzięki nim poprawiamy koncentrację, pamięć, chronimy przed depresją, a w późniejszym wieku zmniejszamy prawdopodobieństwo wystąpienia choroby Alzheimera. Ponad to razem z błonnikiem chronią układ sercowo-naczyniowy, obniżając poziom złego cholesterolu oraz wyrównując

Życie na widelcu
Jajko w koszulce na szpinaku i grzance 164

Przez jakiś czas ten zestaw, który dziś mam na blogu, czyli: grzanka, szpinak i jajko, jadłam niemal w każdy piątek po pracy. Przychodziłam do domu, dla reszty rodziny najczęściej miałam coś z czwartku, a ja mogłam w końcu zjeść szpinak. Jeżeli tylko miałam kawałek podsuszonego chleba, to wybierałam taką wersję zamiast na przykład szpinaku z makaronem. Czasami jajko w koszulce

bistro mama
Brownie z malinami 169

moją wielką pasją! Blog żyje dzięki WAM - Czytelnikom, którzy tu zaglądają i czerpią inspiracje do poszerzania swoich kulinarnych horyzontów. Niezmiernie mnie to cieszy, bo dzięki temu wiem, że moja praca nad blogiem komuś służy. Mam nadzieję, że będzie tak jeszcze przez wiele lat! Dziś raczę Was przepisem na kolejne brownie - tym razem z malinami i orzeszkami ziemnymi. Tę wersję przygotowałam

Moje Qulinaria
Fondant czekoladowy i Światowy Dzień Czekolady 144

Niemczech powstała pierwsza tabliczka czekolady. Poza tym, że jest pyszna, ma pozytywny wpływ na zdrowie. Badania wskazują, że substancje zawarte w czekoladzie pozytywnie wpływają na układ krążenia i pracę mózgu. Nie można pominąć jej wpływu na wyraźną poprawę nastroju. Nasza "bohaterka" doczekała się swojego święta. 12 kwietnia to Światowy Dzień Czekolady i tego dnia wszystko kręci się wokół tego smakołyku

Smakowity Blog Kulinarny
Zupa cebulowa. 180

tradycyjnym przepisie używa się gruyere)  sól, pieprz Przygotowanie:  Czyścimy cebulę i kroimy ją nożem w bardzo cienkie piórka lub pół talarki, czasami, aby ułatwić sobie pracę używam malaksera z nożem do krojenia w cienkie plastry.  W garnku z grubym dnem rozgrzewamy masło i oliwę. Następnie do rozgrzanego tłuszczu dodajemy pokrojoną cebulę i od czasu do czasu mieszając

Kuchnia Łukasza
Liebster blog 157

Cake . Obydwie Panie nominowały mojego bloga do zabawy  w  Liebster Blog.   Zabawa polega na nominowaniu 11 blogów mających do 200 obserwatorów  w ramach dobrze wykonanej pracy i zadaniu blogerom 11 pytań:) Jest mi strasznie miło, że do mnie zaglądacie i to już jest największa nagroda. Oto moje odpowiedzi na pytania Julii: 1.Moje ulubione ciasto owocowe

Bea(u)ty kitchen
Parówki-Diabełki 142

danie proponuję w dużej mierze dzieciakom, ale dorośli także za pewne nie odmówią sobie takiej przekąski. Przy niewielkim nakładzie pracy danie mamy w kilka minut.  Fakt, że osobiście nie przepadam za parówkami, ale moje dzieciaki mogły by je jeść praktycznie co dziennie, więc od czasu do czasu serwuję im taki frykas. Składniki: parówki ( po dwie sztuki na osobę

Bea(u)ty kitchen
Schab w marynacie imbirowej 113

Domowe wędliny, to jedne z lepszych jakie mogą zagościć na naszych stołach. Postanowiłam więc i ja sama zamarynować trochę mięsa i upiec w piekarniku, pomimo, że pracy mam aż nad to przy tak licznej rodzince :D I nie żałuję, gdyż wędliny, smakowo o wiele lepsze :) Składniki: 1 kg schabu bez kości Marynata: 2 łyżki świeżo startego imbiru 2 ząbki czosnku

Bea(u)ty kitchen
Łopatka w musztardzie 167

często. Przyznaję, że nie lubię kupować wędlin, gdyż bardzo szybko ulegają zepsuciu, a taka domowa, nie dość, że dłużej pozostaje świeża, to i smak ma wspaniały!!! Polecam, wystarczy odrobina pracy i można delektować się niezwykłym, domowym  smakiem pieczonego mięsa, które z  powodzeniem zastąpi nam wędlinę sklepową. Składniki: 1,5 kg łopatki wieprzowej Marynata:  3 łyżki musztardy

Bea(u)ty kitchen
Stefanka z herbatników 214

Banalnie prosty przepis, banalnie łatwe  ciasto a do tego smakuje wybornie. nie ma przy nim za dużo pracy, a efekt jest zadowalający w 100%. Dodatkowym atutem jest to, że smakuje zarówno  dorosłym jak i dzieciom. A przy tym zadowoli podniebienie każdego małego niejadka, który nie przepada za kaszą manną gotowaną na mleku. Wiem to z własnego

Ciasteczkowy Potwór
Rurki z kremem 150

Dlatego dziś na tapecie właśnie rurki. Takie robione wspólnie, domowo i z humorkiem:) Tak się pracuje z dziećmi i takie chwile pozostają w pamięci na zawsze:) Wspólna praca przy nawijaniu ciasta na foremkę zaowocowała takim oto rezultatem. Składniki: 4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 żółtka 1 kostka masła 2 pełne łyżki śmietany 18% Masa: 1 budyń śmietankowy

Ciasteczkowy Potwór
Grzybki 154

Kolejny pomysł na ciasto zaczerpnięty z książki siostry Anastazji:) Przyznaję, że pracy co niemiara, cierpliwość trzeba mieć anielską, ale efekt wynagradza cały trud:) Jak ktoś lubi zabawy z ciastem to na pewno nie będzie miał z tym problemu:) Składniki: 60 dag mąki 30 gad masła 1 cukier waniliowy 6 żółtek 15 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasteczkowy Potwór