Ananasy jemy bardzo rzadko, a jeśli już to zazwyczaj jest to ten z puszki, zalany słodkim syropem. Kto nigdy nie próbował świeżego, nie wie co tracił. Już sam egzotyczny wygląd tego owocu wywołuje uśmiech na twarzy :) Wygląda dość "pancernie", ale tak naprawdę wystarczy obkroić go ostrym nożem z twardej skórki i można cieszyć się soczystym miąższem. Gdzie go dostać? Świeży ananas jest łatwo dostępny, tylko po prostu nie zawracaliśmy na niego uwagi. W Biedronce lub Lidlu, chociaż w innych sklepach również nie ... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)