wiesz co na obiad? Ja też. Odkąd wróciłam do pracy częściej taki problem gości w naszym domu. Staram się planować posiłki, czasem wenę pozostawiam Mężowi i jakoś to się kręci. Całkiem smacznie w sumie. Oto propozycja, która może uratować Wasze menu. Warzywny sos na mięsie, który można podać na wiele różnych sposobów. Składniki: 1/3 szyi indyczej ok 3/4 litra
Kuchnia po mojemudomu w końca jest czym oddychać. Z większą chęcią można też zajrzeć do kuchni i oddać się kucharzeniu. Tym bardziej, że długi weekend w trakcie. Drugi miesiąc pracy ucieka powoli. Babcia dochodzi do siebie po operacji. Kochana Twardzielka, tfu, tfu. A Syn za dwa tygodnie ruszy na podbój przedszkola.... Oj, mija ten czas, mija - pędzi gdzieś jak szalony. Zaglądam
Kuchnia po mojemucytryny. Kiedy są miękkie przerzucamy do mięsa. Mieszamy z pastą curry. Wlewamy mleko kokosowe i dusimy mieszając - do zagotowania. Podajemy z ryżem. Taki obiadek otrzymałam po powrocie z pracy w miniony czwartek. Pyszny. Może troszkę zbyt pikantny jak na moje delikatne podniebienie ;) ale fani ostrej kuchni powinni być zachwyceni. Następnym razem - przy odrobinie większej ilości czasu i wspólnym pichceniu
Kuchnia po mojemuwięc teraz. Tym (tamtym) razem nie odespałam zbytnio bo Syncio jakoś tak marnie spał z soboty na niedziele. No trudno, znów trzeba (będzie w poniedziałek) wskoczyć w tryby tygodnia pracy i nie narzekać zbytnio. Kolejne weekend minął - kolejny poza domem i kolejny na smacznym garnuszku Mamusi. Ech, szkoda, że to przez całą Warszawę trzeba jechać, żeby nacieszyć się widokiem
Kuchnia po mojemurana - po grzyby, a nie tak jak to my, po południu czyli na niby-grzyby to zbiory byłyby bardziej okazałe. Jednak jako, że w tygodniu codziennie wstaje rano do pracy to w weekend, szczególnie taki chorobowy należy mi się trochę więcej snu i późny spacer jest w pełni uzasadniony. To tyle na razie. Przydałoby się w końcu coś ugotować, żeby
Kuchnia po mojemuczymś smacznym dla czytelników. Przykro mi (a pewnie jeszcze bardziej moim Chłopakom, bo to oznacza mniej przysmaków do próbowania). Tak to wygląda, że dużo mniej czasu na smakowitości mam. Praca, dom, zakupy, chwila odsapki i w kimę. Tak wyglądają moje dni ostatnio. Co nie zmienia faktu, że na bank będę tu zaglądać. Dziś na przykład zapraszam Was na pyszną pastę
Kuchnia po mojemuobecnie na nic nie robieniu. Ale nie myślcie sobie, że ciągle nic nie robię. Tak naprawdę to odkąd się pracować zaczęło to ciężko o motywację do pisania. Po dniu pracy z komputerem po prostu się nie chce znów patrzyć w migoczące światło monitora. Koniec tych tłumaczeń, ileż to można powtarzać to samo. Na szczęście jest pewna osoba z mojego otoczenia
Kuchnia po mojemutakiej aurze złapać ten zimowo - gwiazdkowy klimat. Nic na to jednak nie poradzimy a święta tak czy siak zbliżają się wielkimi krokami. W sklepach gorączka zakupów w domu szał prac porządkowych i kuchennych. A im człowiek starszy tym czas się bardziej kurczy. Na szczęście wykroiłam chwilkę, żeby świątecznie się tu pojawić. Oprócz szczerych życzeń ciepłych, rodzinnych świąt z czasem
Kuchnia po mojemubyło pysznie. Smarowidło bardzo dobrze skomponuje się z ogórkiem zielonym. Można ogóreczka drobno pokroić i dodać do pasty bądź ozdobic nim kanapki. Przepis zainspirowany pastą przygotowaną przez koleżankę z pracy na jedno z naszych smakowitych, wspólnych "działowych" śniadań
Kuchnia po mojemuChoćbym nawet chciała to nie ma kiedy kucharzyć z polotem. Babcia znowu w szpitalu, a moje serce w gardle. W takich warunkach ciężko o wymyślne smaki. W tygodniu praca - dom, a w weekend odwiedziny w szpitalu... Ech co tu dużo mówić. Lipa i tyle. No w każdym razie czasem coś jednak mi się uda innego niż kotlety i pieczywo
Kuchnia po mojemujeszcze zanim stało się wiadomo co. Miałam wtedy "smaka" na szpinak, a że czwartek wieczór był, to tak zrodził się pomysł na wkomponowanie go do menu. Zaniosłam dziewczynom do pracy i stwierdziły, że dobra. Ja też tak uważam. A Wy wypróbujcie jak chcecie
Kuchnia po mojemusałatkę warstwową. Od kilku lat za sprawą mojej Mamy regularnie gości na naszym świątecznym stole. Kolorowa, stosunkowo lekka, a przy tym prosta i szybka w przygotowaniu, cow ferworze prac świątecznych bardzo się liczy. Składniki (na dużą misę): 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa słoiczek selera konserwowego ok 30 dag wędliny drobiowej w kawałku(szynka, polędwica) 3-4 jajka gotowane
Kuchnia po mojemuPrzedstawiam Wam danie wielozadaniowe, czyli frittatę. Jest idealna na śniadanie lub lancz, można ją zabrać do pracy lub na piknik. Jest przepyszna na ciepło, ale po wystudzeniu też dobrze smakuje. Słowem, ma wszystko czego nam potrzeba;) No i jest gotowa w 15 minut! Składniki na 4 porcje: 8 wiejskich jaj 1 średniej wielkości cukinia
Kulinarne Inspiracjewłoskie i dodające pikanterii płatki chili. Spaghetti z cukinii możecie się raczyć podczas wiosennych wypraw na grilla , taktując je jako lekką sałatkę lub po prostu zabrać na lunch do pracy czy szkoły. Czy dacie się mu uwieść? Składniki (na 1 porcję) : 1 duża cukinia 1 łyżeczka płatków chili (lub 1 świeża papryczka) garść orzechów włoskich, posiekanych i podprażonych
Food Squarebiałą kaszankę, gdyż jest z dodatkiem płucek, które w trakcie obróbki ciemnieją. Jednak kolejnym razem pokażę jakie składniki wykorzystać, aby kaszanka była biała. Przygotowanie domowej kaszanki to nic trudnego, pracy jest ciut mniej niż przy wyrabianiu domowej białej kiełbasy , efekt jest równie smakowity, chociaż oczywiście inny w smaku. Domowa biała kaszanka z kaszą pęczak i płuckami: Składniki 2 szklanki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię