do pracy - 13340 przepisów (strona:531/890)

Babeczki kawowe 145

roku po raz kolejny własnoręcznie robię babeczki do świątecznego koszyczka. Zdecydowanie wolę je od kupnych. Pracy przy nich nie wiele a są naprawdę wyborne. Robiłam je już nie raz ale w postaci muffinek, za każdym razem niewątpliwie zrobiły wielką furorę. Mam nadzieję, że na święta również przypadną do gustu domownikom i gościom. Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki Serdecznie polecam

Krakowskie smaki Ani
Mazurek z orange curd 152

Kruche ciasto, udekorowane kwiatuszkami z bitej śmietany i pomarańczowym kremem. Nie wymaga dużego nakładu czasu i pracy. Krem jest tak pyszny, że ciężko jest się powstrzymać od wyjadania go prosto ze słoiczka ;) Polecam! Kochani! Życzę Wam radosnych, spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych, mokrego dyngusa i bogatego zajączka :-) Wszystkiego co najlepsze na ten szczęśliwy czas! :* Składniki na ciasto: 175 g mąki

Domowa cukiernia Ewy
Nadziewane muszle na zimno 146

Jedna z przekąsek z naszej pierwszej parapetówki. Muszle zostały zjedzone wszystkie. Troszkę z nimi jest pracy, ale pusty talerz po nich, wynagradza wszystkie męki ;) Muszle można nadziać czym tylko dusza zapragnie, na ciepło lub na zimno. Tym razem na zimno, jako idealna przekąska na parapetówkę. Przepis znalazłam tutaj . 'muszle nadziane' Składniki: - 20szt dużych muszli - 5-6 pieczarek - 1 duża cebula

CookYourself
Red velvet cake 122

Matka Chrzestna postanowiłam wykonać tort - właśnie ten tort. Goście zajadali się, tak, że po torcie zostały tylko okruszki. To chyba wystarczy, aby przekonać się jaki ten tort jest pyszny! Pracy troszkę przy nim jest, bo pieczenie samego ciasta trwa prawie 75min (!), ale uwierzcie mi, że warto. Przepis znalazłam na Kwestii Smaku . 'red velved cake' Składniki: *ciasto: - 250g masła, bardzo miękkiego

CookYourself
Ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką 148

okazji moich dzisiejszych urodzin, postanowiłam upiec ciasto do pracy. Padło na ucierane (moje ulubione). A że sezon z truskawkami (podobno) dobiega końca, użyłam je do ciasta, a na wierzch mnóstwo kruszonki! Powiem tak-PYCHA! To ciasto zawsze wychodzi. Przepis dostałam od swoich Przyjaciółek ładnych parę lat temu. Do ciasta można użyć każdych owoców, zarówno świeżych jak i mrożonych. 'ciasto ucierane

CookYourself
Czosnkowo-serowy chleb 147

Przepis ten dostałam od Koleżanki, za co jestem jej bardzo wdzięczna, bo ten chleb to niebo w gębie! Pracy przy nim niewiele, ale za to ten smak! ahhh My zajadaliśmy się nim do sałatki greckiej, i powiem tak : pychota! Najważniejsze w tym przepisie jest to, żeby użyć 3 rodzajów różnych serów żółtych, tak aby ich smak się zmieszał. Spróbujcie

CookYourself
Cytrynowe, kruche ciasteczka, z deilkatną oliwą z oliwek Carbonell 158

Ciasteczka te są przepyszne! Chrupiące, z posmakiem cytryny. Pracy z nimi niewiele, a wychodzi ich naprawdę spora ilość. I do tego ich żółty kolor - idealny na poprawę humoru w te jesienne dni. Polecam nie tylko do porannej kawki. Nie bójcie się oliwy, jej smak nie jest wyczuwalny.  'cytrynowe ciasteczka z delikatną oliwą z oliwek' Składniki: - 2 żółtka - 120ml oliwy

CookYourself
Pszennna tortilla 109

tego przepisu, wychodzą pyszne. Te sklepowe się przy nich chowają. Nie tylko ze względu na ich smak ale i na cenę. Domowe są znacząco tańsze od tych kupnych, a pracy, tak na prawdę, przy nich nie wiele. Więc po co przepłacać? ;)  'pszenna tortilla' Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 0,5 łyżeczki soli - 150-200 ml gorącej wody

CookYourself
Racuchy na serku homogenizowanym 147

wyrosło, polecam ten przepis. Nie zawiera on drożdży, dlatego też można piec racuchy od razu po wymieszaniu składników. Przepis ten dostałam od Mamy, a Ona od swojej Koleżanki z pracy, a ta Koleżanka od... można by tak wymieniać i wymieniać. Jak widać, przepis ten jest bardzo popularny, a więc bardzo smaczny! Racuchy wychodzą bardzo delikatne i rozpływają się w ustach

CookYourself
Dożdżowe ślimaczki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem cheddar 169

wierzchu i te śliczne zielone paseczki! Mniam! Idealna przekąska do piwa, czy nawet na śniadanie. Przepis na samo ciasto drożdżowe, pochodzi z przepisu na nocne bułeczki ( klik ). Pracy przy tych ślimaczkach nie jest za wiele, więc warto wypróbować. Kombinacji smaku nadzienia są jest mnóstwo. Dzisiaj wersja zielona :) 'drożdżowe ślimaczki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem cheddar' Składniki: * ciasto: - 3 szklanki

CookYourself
Keks | PapilArt - papierowe formy do pieczenia 122

papierowe od firmy Papilart . Papierowe formy do pieczenia wykonane są z papieru odpornego na tłuszcz, temperaturę i zamoczenie, w większości sillikonowane od wewnątrz. Dzięki swoim właściwością technicznym oszczędzają czas pracy i zużycie energii, a dzięki walorom estetycznym doskonale eksponują wygląd upieczonych wyrobów. Dużym plusem, papierowych form , jest to, że nie musimy ich już ani smarować tłuszczem i wysypywać mąką

CookYourself
Rożki francuskie ze szpinakiem, marchewką, mozzarellą i pestkami słonecznika 107

szpinakiem, marchewką, mozzarellą i pestkami słonecznika. Można je zrobić, tak jak ja, w wersji XL oraz w mniejszej wersji (np. na jakieś spotkanie ze znajomymi, czy jako przekąska do pracy). Polecam z czystym sumieniem. Od teraz szpinak w większości przypadkach będę robić z marchewką, która nadaje mu słodkawy smak. 'rożki francuskie ze szpinakiem, marchewką, mozzarellą i pestkami słonecznika' Składniki

CookYourself
Kruche tarteletki z truskawkami i bitą śmietaną z mascarpone 142

Coś na szybko. Coś pysznego. W razie nagłych niezapowiedzianych gości. Albo do niedzielnej kawki. Albo ot tak, na pocieszenie po ciężkim dniu w pracy. Odpowiednią wypowiedź proszę sobie wybrać. Nie będę się za bardzo rozpisywać, bo połączenie kruchego ciasta, bitej śmietany i truskawek, samo w sobie brzmi apetycznie :) 'kruche tarteletki z truskawkami i bitą śmietaną z mascarpone' Składniki

CookYourself
Kokosowe biscotti 123

moja opinia ;)), to tutaj mi zupełnie nie przeszkadzają, a wręcz przeciwnie - idealnie pasują. Plusem biscotti jest to, że długo utrzymują świeżość, o ile są przechowywane w szczelnym pojemniku. Pracy przy nich jest niewiele, a przekąska, dodatek do kawy, idealna. Polecam! 'kokosowe biscotti' Składniki (na ok.15-20 szt): - 200g mąki pszennej - 4 łyżki cukru pudru - 2 jajka - 4-5 łyżek wiórków kokosowych

CookYourself
Konfitura z truskawek 107

Moja pierwsza w życiu konfitura i już wiem, że nie ostatnia. Jednak co domowe to domowe ;) i wszystkie sklepowe konfitury mogą się schować ;) Niestety pracy sporo, tzn może i nie sporo, tylko czasowo trochę nam zajmie zrobienie tej konfitury. Ale uwierzcie mi - warto. Jeśli nie macie 3 h na smażenie konfitury, możecie spokojnie rozbić

CookYourself

Proponowane wyszukiwania