obiecałam podaję przepis na dzisiejsze placki, trochę późno, ale zawsze może się przydać na jutrzejsze, leniwe niedzielne śniadanko ;) Co u mnie? W pracy hardcore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale w piątek wróciłam do mej bezpiecznej przystani jaką jest Leszno City więc chwila regeneracji (choćby szczątkowej) nastała :) a i nowa współpraca powstała! z pyszną Firmą FRESANO , na pierwszy ogień poszły daktyle ;) Składniki: 30g płatków
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciastek/batoników z udziałem amarantusa, ale jakoś nie było nam po drodze, aż do wczoraj;) Wyszły pyszne! niedietetyczne, bo sporo kalorii w sobie mają, ale to zdrowa kaloria ;) do pracy na drugie śniadanie albo do szkoły dla dzieci? będą OK! ;) Inspiracja Składniki (5 sporych batoników): 150g daktyli FRESANO 100g orzechów włoskich amarantus ekspandowany Naturalna Spiżarnia (szklanka) cynamon wg. smaku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciastka/batoniki to totalna improwizacja, pyszna improwizacja;) z reszta tak powstaje większość moich,przepisów ;) dziś głowa mi pęka, nie wiem czy to przez pogodę czy przez stres i nawał pracy, albo jedno i drugie? tak czy siak dodaję przepis i kładę się na moment ;) Składniki (około 18 ciastek): szklanka płatków owsianych garść orzechów nerkowca FRESANO garść daktyli FRESANO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćlubi to polubi po tym cieście ;) mniam mniam! :) i nawet mój upośledzony leszczyński piekarnik bez działającej dolnej grzałki dał radę ;) Wszystko co dobre szybko się kończy, jutro powrót do pracy, Poznań nigdy nie będzie moim miastem :( /inspiracja/ Składniki: 2/3 szklanki mąki migdałowej BIO 1/3 szklanki ksylitolu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćWiem, że obiecałam Wam kaszę kilka dni temu, ale jakoś jestem w rozsypce, bezsenne noce i stresy w pracy robią swoje. Kolejny przepis zapożyczony od trenera personalnego znającego się na rzeczy ;) yuuumy, idealna na śniadanie lub po treningu ;) Składniki /porcja około 475 kcal,bez owoców/: 40g kaszy jaglanej firmy Kupiec 10g chipsów kokosowych eko FRESANO lub wiórków kokosowych
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćroku nie miałam zbytnio ochoty na świąteczne gotowanie, co zapewne było wynikiem zmęczenia psychicznego po pracy oraz codziennego szykowania wałówki. Jednak mazurek wrył mi się w głowę i postanowiłam coś stworzyć. Szukałam i szukałam inspiracji i znalazłam! TUTAJ oto. Spód wyszedł idealny jak na mazurka przystało twardy jak kamień :D pyszny!. Nad kremem długo myślałam i stworzyłam swoją wersję
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtartę zrobiłam już dwa razy, za każdym używając na wierz różnej kompozycji składników, wszystko zależy od naszej wyobraźni. Idealnie smakowała na następny dzień kiedy zabrałam ją na wynos do pracy ;) Składniki (tortownica o średnicy około 27cm): spód/430kcal/: 100g kaszy jaglanej firmy Kupiec jajko sól na wierzch: 150g gotowanej/podsmażonej z przyprawami piersi z kurczaka 100g czerwonej papryki/zielonych oliwek 100g
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćaromatyczny, a warzywa które przeszły jego aromatem ... istne niebo w gębie. W przyszłości dorzucę jeszcze ziemniaczki i będzie to jednogarnkowy obiad, mięso, warzywa i ziemniaki w jednym - mało pracy, jedno źródło energii - same oszczędności i to jakie pyszne!!! Gorąco polecam ten przepis. Na dwie porcje: 2 kotlety schabowe 1 duża marchewka 1 mała pietruszka ok 10 cm dużego pora
Jadło i czytadłobłyskawiczna sałatka z sałaty lodowej, orzechów i malin (które w zasadzie można zastąpić innymi owocami, np. truskawkami, brzoskwiniami). Wystarczy 10 minut i super przekąska do pracy gotowa. pół główki sałaty lodowej 20 dag malin 15 dag orzechów: laskowych i włoskich oliwa z oliwek balsamico di modena Sałatę lodową porwać, dodać umyte maliny i pokrojone orzechy. Oliwę z oliwek wymieszać
Humanistka w kuchnibardzo smakuje z orientalnymi przyprawami oraz z naszym polskim kminkiem, a najbardziej lubię tę młodą w surówkach! Tym razem postanowiłam zrobić z niej warzywny gulasz. Małżon dostał go do pracy w towarzystwie usmażonej kiełbaski. Mloda kapusta z nutka orientu, w pomidorach pół główki młodej kapusty, poszatkowanej 2 marchewki, pokrojone w plasterki mała cebulka, pokrojona w piórka ząbek czosnku, posiekany łyżka
Dzieje kuchennej Wiewióryirlandzko-szkockie korzenie i mieszka na Greenpoint w NY. W 2003 r. wyszła za reportera arabskiego pochodzenia. Pojechała z nim do Iraku, gdy jego gazeta wysłała go tam do pracy. Mieszkali w Bejrucie i Bagdadzie. Autorka przywołuje w książce wiele arabskich potraw. Mnie jednak bardziej zainteresowały jej relacje z wojny i opis życia, które jakoś musiało toczyć się dalej
Weekendy w domu i ogrodzieZdrowa alternatywa dla nudnych i znanych wszystkim past kanapkowych. Jak by było mało,że smaczne to awokado jet bardzo zdrowe.Świetnie wpływania na pracę mózgu a znajdujące się w nim jednonienasycone tłuszcze omega-3 i potas (30% > niż w bananach) obniżają ciśnienie i poprawiają kondycję serca. Awokado ma tez działanie przeciwwyważeniowe
Pora na pora i pomidoraSokoterapia to bardzo zdrowy, skuteczny i przyjemny sposób na redukcję cellulitu i nadwagi. Włączając do swojej diety surowe warzywa i owoce a także wodorosty morskie (wspomagają prace tarczycy i przyspieszają przemianę materii ) nie tylko poprawisz jakość swojego życia! T woja odporność wzrośnie , twoja waga spadnie i być może uda Ci się zatrzymać nowe nawyki żywieniowe. Polecam gorąco spożywanie
IzaGotujeMoje dzisiejsze danie to kurczak w pomarańczach z żurawiną i rodzynkami. Nie wymaga ono wielkiego nakładu pracy, a jest bardzo smaczne. Rodzynki można zalać białym winem, ale ja ze względu na to , że dzieci jadły posiłek zalałam sokiem pomarańczowym. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 pomarańcza 2 łyżki żurawiny 1 łyżka rodzynek 2 łyżki mąki krupczatki 1 łyżka masła
O kuchni z uczuciemprawie oczyszczone, i tak jest to danie dosyć pracochłonne. Wielkość kalmarów nie jest wygodna - faszerowane takiego maleństwa to nie lada zabawa, ale warto się pomęczyć . Efekt był wart włożonej pracy. Na podstawie przepisu z tej strony składniki 500 g kalmarów baby ( u mnie mrożone) 60 ml oliwy z oliwek 2 szalotki, drobno pokrojone w kostkę
Stare Gary