do pracy - 13340 przepisów (strona:500/890)

Eliksir młodości Hollywood: Koktajl pokrzywa-seler-jabłko 110

Zawiera makro i mikroelementy w tym: magnez, fosfor, wapń, siarkę, żelazo, potas, jod, krzem oraz sód; witaminy: A, K, B2, C; sole mineralne, kwasy organiczne inne; korzystnie wpływa na pracę trzustki, wątroby oraz żołądka, przeciwdziała gromadzeniu się wody w organizmie, jest idealna na włosy, oraz na skórę. Seler: Oczyszcza organizm z toksyn, ułatwia trawienie, koi nerwy, wspomaga odchudzanie, ma zaledwie

KreatywnePiny
Tarta z kurczakiem, pomidorem, papryką i groszkiem 210

cieście - moja wersja idealnego ciasta na tartę TU . Jest wyśmienitą propozycją na syty obiad w weekend, a i na poniedziałek zawsze coś zostaje do zabrania na posilenie się w pracy. Różnych wersji tarty jest tyle, na ile kucharzowi starcza inwencji twórczej i wyobraźni. Mnie jeszcze pomysły na szczęście się nie skończyły :) Poniżej kolejny z nich. Składniki na formę do tarty

Grunt to przepis!
Mleczny deser ryżowy pod krówkową pianką 146

Dziś naszła mnie nieodparta ochota na coś słodkiego. W moim życiu mnóstwo zmian, te najbliższe dni będą pełne pracy... Dlatego przyrządziłam sobie i najbliższym szybki, pyszny i pożywny deser. Połączenie płatków ryżowych i słodkości zawsze sprawdza się u mnie w 100%. Spróbujcie. Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin

Słodkie okruszki
Smoothie wiosenne 194

koktajl jest bogaty w makro i mikroelementy, w witaminy, białko oraz wapń dla wzmocnienia kości. Polecam serdecznie bo jest to niezła dawka energii na śniadanie czy drugie śniadanie do pracy, polecam. Smoothie wiosenne. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ośmiornica w greckiej sałatce 217

też ogórek bo chodzi o umiarkowanie.I zieleń ogórka zastąpiła zielonym solirodkiem a pomidora papryką wzbogacając o owoce kaparów,które uwielbiam. Gadu sobie o grillowaniu a ja musze tymczasem do pracy :) SKŁADNIKI: 1 ośmiornica (mrożona lub świeża) 2-3 listki laurowe 1 cebula w całości podpieczona nad ogniem kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki soli 50 ml octu

Sztuka gotowania w/g Samiry
Truskawkowy koktajl LETNI RELAKS 288

być dobre), selera naciowego oraz naparu z MELISY. Polecam do koktajlu użyć cukru brzozowego który dba o Wasze zęby i odkwasza organizm (W przeciwieństwie do cukru). Polecam pić po PRACY czy SZKOLE w wygodnym fotelu! :) Składniki: Na 300-350ml Czas przygotowania: Kilka minut Składniki: 10 średnich umytych truskawek bez szypułek 10cm kawałek selera naciowego kilkanaście gałązek świeżego oregano 50ml

Kuchnia PROzdrowotna
Rozstrzygnięcie konkursu :) 161

dodatkowo podkręca smak. Myślę że w wersji na ciepło stanowiłyby świetną zakąskę na różnego rodzaju imprezy, a na zimno można je zabrać nie tylko na wycieczkę, ale też do pracy czy szkoły. PS. Ze zwycieżczyniami skontaktuję się mailowo

Kto ugości moich gości?
Ciasteczka z kremem czekoladowym 114

Smaczne ciasteczka dla każdego łasucha. Nie wymagają dużego nakładu pracy i do ich przygotowania możemy zachęcić dzieci. Bo dzieci przecież takie ciasteczkowe zabawy bardzo lubią. Ciasteczka podałam na talerzu Ibiza od Porcelana Bogucice Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sernik na zimno z musem rabarbarowym. 142

Kochani wyborne ciasto na zimno. To sernik z musem rabarbarowym. Ciasto mnie zaskoczyło swoim smakiem. Wymyśliłam je w pracy, hehe ;-). Wszystkim bardzo smakowało to ciasto. Ciasto jest na spodzie ciasteczkowym, z masą serową o delikatnej i aksamitnej konsystencji, na to mus rabarbarowy, tak pysznie owocowy. Masa serowa jest dość słodka, którą równoważy lekko kwaśny mus rabarbarowy. Bardzo jestem z niego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Tagliatelle z kurczakiem i szparagami w kremowym sosie musztardowym / Tagliatelle with chicken and asparagus with cream mustard 137

Czasami wracam zmęczona z pracy i ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę to gotowanie. Głód jednak dotkliwie doskwiera, narzeczony marudzi więc trzeba zakasać rękawy i zabrać się do dzieła. W takich sytuacjach zawsze doskonale sprawdzają się dania makaronowe, gdyż są szybkie w przygotowaniu i zawsze można skomponować coś smacznego z tego co aktualnie mamy w lodówce. W mojej akurat miałam

karmelowy
Batoniki Malinowo – Orzechowe 130

zatem pora na coraz to lżejsze, zdrowsze, mniej kaloryczne słodkie przekąski. Owsiane batoniki z malinami i orzechami są genialną zdrową a zarówno słodką propozycją na drugie śniadanie, podwieczorek, do pracy, szkoły, na piknik. Są chrupiące i sycące a soczyste maliny orzeźwiają smak owsianego batonika. Bardzo Wam polecam. Składniki około 10 sztuk: 200 g mąki pszennej 200 g płatków owsianych

Made By Mom And Son
Bulion mięsno-warzywny 187

blogu przepisie na szynkę w galarecie – zakładającym użycie kilku składników dobrej jakości oraz dużą staranność wykonania. Gdybyśmy zalali to wszystko roztworem kostki, popełnilibyśmy wręcz kulinarną zbrodnię i zniweczyli własną pracę. Poniżej pokazujemy jak ugotować bulion z mięsa i warzyw. Mięsem ze zdjęcia jest wołowina (powinna to być najlepiej chuda rosołowa), ale można użyć też np. nogi z kurczaka, skrzydeł

Kulinarna Pokusa
Karp po styryjsku 127

mięsa. Kawałki ze zdjęcia były gotowe po 8 minutach. Karpia podajemy z warzywami, a najlepiej również ziemniakami i świeżym tartym chrzanem. W tym drugim wypadku warto tak zorganizować sobie pracę, aby ziemniaki zaczęły się gotować mniej więcej w tym samym czasie, w którym zaczynamy szklenie cebuli. Przez Krystian Zainspirowany przez Podróże kulinarne – kuchnia węgierska. Zainspirowany przez Podróże kulinarne – kuchnia węgierska

Kulinarna Pokusa
Tosty z łososiem, jajkiem na twardo i kawiorem 147

przekąska nadaje się dobrze na śniadanie czy kolację dla zwolenników wymienionych smaków. Tym bardziej, że krótki czas przygotowania sprawia, że naprawdę realne jest przyrządzenie jej nawet przed wyjściem do pracy. Natomiast niekoniecznie nadaje się dobrze na przystawkę. Jeśli jednak chcecie podać coś w podobnym klimacie gościom , polecamy Waszej uwadze nasz przepis na jajka faszerowane z majonezem i łososiem . Co prawda

Kulinarna Pokusa
Ratatouille 176

mieszamy dopiero, gdy wszystkie są już gotowe. Ja w dużej mierze trzymam się właśnie tej metody, gdyż daje to kontrolę nad potrawą. Żeby jednak nieco uprościć i przyspieszyć sobie pracę, łączę warzywa w 3 grupy zależnie od tego jak długo mają być duszone. Np. w przypadku cukinii i bakłażana warto zwrócić uwagę, by ich zwyczajnie nie rozgotować. Papryka i cebula

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania