do pracy - 13340 przepisów (strona:507/890)

Jabłecznik na biszkopcie 180

Wilgotne, delikatne, niezbyt słodkie ciasto z jabłkami jest dobre na wiosenne i letnie dni. Dużo pracy przy nim nie ma, a efekt i satysfakcja gwarantowane.  Składniki: biszkopt: 6 jajek 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek oliwy 2 łyżki octu spirytusowego masa jabłkowa: 1 kg jabłek około 3 - 4 łyżki

Kuchcik gotuje
ZDROWOTNE WŁAŚCIWOŚCI SELERA 174

wypływ żółci. Wspomaga też perystaltykę jelit, zapobiegając w ten sposób zaparciom. - dieta bogata w seler jest zalecana dla osób z chorobami układu krążenia - obniża bowiem ciśnienie i wspomaga pracę serca - chroni organizm przed nowotworami - zawiera dużo przeciwutleniaczy  - wzmacnia odporność i jest pomocny w leczeniu zapalenia górnych dróg oddechowych oraz schorzeń płuc Jadacie seler? Jeśli nie, zachęcam bardzo bardzo

Katsuumi
BAKALIE - CZY MOGĄ BYĆ SZKODLIWE? 141

nienasycone kwasy tłuszczowe obniżają ryzyko chorób sercowo-naczyniowych, a witamina E jest silnym antyoksydantem, tak więc ma działanie przeciwstarzeniowe i antynowotworowe. Magnez, tak obficie zawarty w orzechach włoskich, stymuluje pracę mózgu, jest też niezbędny do utrzymania wielu procesów zachodzących w organizmie.     Warto wspomnieć, że chociaż bakalie są dużo lepszą i zdrowszą przekąską, niż słodycze, to osoby odchudzające się

Katsuumi
Sorgo z wątróbką i szparagami - przepyszny eksperyment 169

sumie ok. dwóch całych pomidorów) suszony majeranek 8 dużych liści mięty olej sól pieprz Sorgo moczyć kilka godzin w wodzie. Np. można je zalać wodą przed wyjściem do pracy. Gotować sorgo w wodzie (na część sorgo 2,5 części wody) Wątróbki pokroić na kawałki "na jeden kęs" i obsmażyć pod przykryciem (strzela z patelni) w rozgrzanym oleju. W tym czasie

Weekendy w domu i ogrodzie
Wiosenny konkurs z Mira design, piąty tydzień, ostatnia nagroda 132

rzed nami ostatnie dni  "Wiosennego Konkursu z  Mira design " .  Dziś do puli nagród  dokładamy piąty, ostatni upominek. Nadal możecie zgłaszać swoje prace i zgarnąć jedną z pięciu nagród. Na Wasze zgłoszenia czekamy do godz. 24:00, 22 maja br.  Upominek Nr 5 :) Razem z  Mira design  zapraszam do udziału w wiosennym konkursie. Mamy

SzczyptaSmaQ
Domowa pizza na cienkim cieście 135

Dziś sporo pracy także obiad biurowy, wypiekany w domu ręcyma mojego osobistego pizzaman'a! Pizza salami z cebulką, pieczarkami i duuuużą ilością świeżej rukoli, uwielbiam! Przepis na ciasto o cienkim spodzie: - 1/2 szklanki mleka (jak będzie woda to się też nic nie stanie) - 2 szklanki mąki - 1 łyżka oleju - 1 łyżka cukru - 2 dag drożdży Dodatki: -  salami, pieczarki

upichcona
Pierogi z rabarbarem 239

robiłam za pomocą robota kuchennego z końcówkami do zagniatania ciasta, tutaj jednak trzeba uważać! Za długo wyrabiane ciasto zrobi nam się bardzo twarde i w dalszej części pracy z nim, będzie nam ciężko cokolwiek z nim zrobić. To samo tyczy się wyrabiania ręcznego oczywiście, tylko, że przy wyrabianiu rękoma łatwiej to skontrolować, a przy robocie kuchennym niestety łatwo się zagapić

Jedzeniomania
Sałatka chrzanowa z młodą pekińską 384

sklepach od pewnego czasu mamy już intensywnie zieloną kapustę pekińską która jest delikatna i chrupiąca. Doskonale sprawdzi się w naszej skromnej sałatce, którą polecam na co dzień, do pracy czy też na przyjęcia i prywatki. Składniki: na 4-5 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej 1 opakowania czerwonej fasolki konserwowej 0,5 małej cebuli 150g

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z pomidorem i koperkiem 303

Sałatkę przygotowałam na obiad w 10 minut. Idealna również do pracy jak i na kolację. Sprawdza się również na grilla i imprezę ze znajomymi gdy mamy mało czasu na przygotowanie. 2 ogórki wężowe 1 duży pomidor 1 duża biała cebula 50 g sera feta Koperek (pęczek) 1 łyżka majonezu Sól do smaku Pieprz do smaku Ogórka obrać ze skórki

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka z kaszy bulgur i młodej kapusty 94

Kasza bulgur jest bogata w substancje, które wspomagają pracę serca,obniżają poziom cukru we krwi. Zawiera bardzo dużą ilość błonnika, potasu, wapnia i magnezu.. Jak ugotować kaszę? Kaszę wypłukać na sitku. Na 1 szklankę kaszy wlać 2,5 szklanki wody. Posolić i gotować około 10 minut bez przykrycia.  Zdjąć z palnika przykryć garnek pokrywką i pozostawić do spęcznienia

O kuchni z uczuciem
Baba ziemniaczana 102

cebuli to moje, ale ten smak i fakt, że danie można zrobić na zapas (śmiało w lodówce postoi tydzień- tylko kroimy plastry- podsmażamy 3 minutki i gotowe) rekompensuje pracę jaką trzeba włożyć w jego przygotowanie. Za każdym razem, gdy zbierało mi się na wspominki czasów studenckich opowiadałam Miśkowi o „Babie Ziemniaczanej” a on zawsze mi wypominał

greenscarf
Tydzien grecki w Lidlu - konkurs! 115

Lidla , gdzie w bardzo przejrzysty sposób można przejrzeć wszystkie nadchodzące kampanie. Kiedy wypatrzę coś ciekawego to nie stoję o 8 rano pod sklepem, choć Lidla mam po drodze do pracy, tylko mam od tego człowieka. Jest nim mój mąż :) W tej ofercie najbardziej czekam na ser Halloumi, który będzie można kupić za 9,99 zł (opakowanie 225 g). To bardzo

bistro mama
Smażony kleń z pędami sosny i test patelni Ballarinii 179

uchwyty ułatwią przesuwanie patelnią. Są one wykonane z tworzywa sztucznego i odporne na temperaturę do 160 stopni, więc można utrzymać ciepłą potrawę w piekarniku, nim wróci mąż z pracy :) Zapraszam do sklepu internetowego  Ballarini   albo do   fan paga

Bon Appetit Małgorzaty
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXXVII 103

Zleciał mi ten tydzień, oj zleciał :) Dużo w pracy, dużo kursowałam i nawet nie wiem kiedy kolejny tydzień za mną. Ale piękny przede mną, bo aż 4 dni wolnego mam! I zamierzam się uczyć! Żeby już zdać to prawko i mieć więcej czasu na blogowanie. Przechodząc do zdjęć : * pyszny, zielony makaron! * uwielbiam awokado   * kawa być musi! * pyszne warzywa

Magiczne Życie Marty
Pierogi z ziemniakami, kapustą i boczkiem 125

już kiedyś pisałam domowe pierogi to super smaczne danie. Trochę czasu i pracy potrzeba ale te kupne niech się chowają. Robiąc pierogi często myślę jaki farsz do nich wcisnąć aby były smaczne i za każdym razem inne w smaku. Tu możemy puścić wodze fantazji i wyczarować farsz super wypasiony lub skromny a zarazem smaczny. Dziś padło na ziemniaki, kapustę

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania