feta, prażone pestki dyni i aromatyczne zioła. Danie może stać w lodówce przez kilka dni więc warto przygotować większą porcję na zapas. Idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy
Milion Smakówposypujemy owocami i pieczemy - banalnie proste. Dodatek mąki orkiszowej dodaje ciastu mięsistości i charakterystycznego, nieco orzechowego posmaku. Świetnie sprawdzi się do zapakowania na piknik lub jako pełnowartościowa przekąska do pracy. Przepis powinien spodobać się również osobom będącym na diecie - ciasto jest mocno "odchudzone" w porównaniu do klasyki gatunku (brak masła, niewielka ilość cukru trzcinowego, jogurt, mąka orkiszowa
Milion Smakówwłaśnie to ciasto - nieco egzotyczne przez dodanie wiórków kokosowych i soku z limonki, z wyraźnym smakiem świeżych jagód. Ciasto smakuje bardzo letnio i sprawdzi się również jako przekąska do pracy. Przepis z niewielkimi modyfikacjami pochodzi z bloga mojewypieki.pl
Milion Smakówpopołudnie gdzie potrzebowałem deseru na zaledwie dwie osoby - na jeden raz - a miałem ogromną ochotę na sernik. Przede wszystkim na delikatny i kremowy. Stąd też zaledwie kilka składników, mało pracy i niewielkie ilości - ale deser wyszedł przepyszny
Milion Smakówdaje duże pole do popisu w dziedzinie sałatek. Letnie miesiące obfitują w pyszne warzywa i owoce, które z odrobiną ziół i jogurtu dają nam pyszny lunch czy przekąskę do pracy. Dziś bardzo szybka i łatwa do przygotowania propozycja - kalafior, jajko na twardo + pomidory
Milion SmakówMiodownik to jedno z moich ulubionych "suchych" ciast. Idealnie komponuje się z gorącą kawą. Jest przy nim trochę pracy, ale smak zdecydowanie wam to wynagrodzi. Nie jest to klasyczny przepis jaki możecie znaleźć w internecie czy książkach, tradycyjny krem do miodownika został tutaj zastąpiony genialnym kremem do metrowca w wykonaniu mojego ojca. Ten przepis to jeden z tych
Milion Smakówpszennej wymieszanej z orkiszową, na osłodę - tylko ksylitol. Dla aromatu - zmielony cynamon. Ciasto będzie Wam smakowało do kawy ale dzięki zwartej konsystencji możecie śmiało zapakować kawałek na przekąskę do pracy
Milion Smakówniespodzianka - wspaniała słodko-kwaśna mieszanka jabłek i rabarbaru z dodatkiem cynamonu. Uwieńczeniem całości jest oczywiście beza i chrupiące okruchy ciasta. Ta szarlotka sprawiła, że moje pierwsze pourlopowe poranki w pracy były zdecydowanie przyjemniejsze niż zakładałam
Milion SmakówDzik to doskonałe mięso, które rozpływa się w ustach. Wymaga sporo czasu, ale za to niewiele pracy. Warto zaplanować sobie to danie na weekend lub wolny dzień w naszym kalendarzu - naprawdę warto
Milion Smakówindyjską nutą. Jeżeli nie macie chorizo zastąpcie inną suszoną kiełbasą np. toskańską (dostępna w delikatesach Alma). Śmiało przygotujcie dużą porcję - to danie możecie bezstratnie odgrzewać w domu lub w pracy. Podawajcie jako samodzielne danie lub z chlebkami pita
Milion SmakówWymagają nieco pracy ale domowe hamburgery z ich dodatkiem spotykają się z nieodłącznym entuzjazmem na wszystkich grillach :) Przepis jest klasyczny - bazuje na drożdżach, mące, wodzie i oleju. Po wyrobieniu ciasta musi ono wyrosnąć, następnie jego kawałki wałkujemy na placuszki, odstawiamy do wyrośnięcia i pieczemy przez 10 minut. Dodatkowym atutem jest wspaniały aromat unoszący się po domu w czasie pieczenia
Milion Smakówcałkowicie bezglutenowe - nie zawierają mąki ani jajek a w składzie znajdziecie tylko kilka produktów, z czego każdy bezpieczny dla naszego zdrowia. Śmiało możecie je potraktować jako pełnowartościowa przekąska do pracy a ich przygotowanie zajmie dosłownie chwilę
Milion SmakówWyglądają naprawdę wspaniale a smakują jeszcze lepiej zwłaszcza świeżo upieczone. Doskonale sprawdzą się jako przekąska na domówce ale również zapakowane na drugie śniadanie do pracy. Nad przygotowaniem tych wiatraczków trochę się napracujecie ale jeżeli macie trochę wolnego czasu - naprawdę warto. Ciasto drożdżowe wzbogacone zostało dodatkiem posiekanej mozzarelli a jako nadzienie wykorzystany został szybki pomidorowy sos i starty parmezan. Uwaga: przepis
Milion SmakówNiezawodna na wiele okazji - na śniadanie, obiad do pracy czy wizytę przyjaciół. Łatwe do zrobienia i przechowania, zachowują świeżość i smak przez wiele dni. Takie właśnie są tarty dlatego warto mieć kilka swoich ulubionych, wypróbowanych przepisów w zanadrzu. Tarty grzybowe z dodatkiem sera należą do jednych z moich ulubionych. To dlatego, że uwielbiam grzyby a dodatek śmietany i sera tylko
Milion Smakówdanie wymyśliłam przygotowując wieczorem obiad do pracy - nie miałam czasu zrobić zakupów więc pozostało mi tylko połączyć to co znajdowało się w lodówce i kuchennych szafkach. Wyszło ciekawe połączenie włosko-indyjskie z sosem Tikka Masala w roli głównej
Milion Smaków