pszennej wymieszanej z orkiszową, na osłodę - tylko ksylitol. Dla aromatu - zmielony cynamon. Ciasto będzie Wam smakowało do kawy ale dzięki zwartej konsystencji możecie śmiało zapakować kawałek na przekąskę do pracy
Milion Smakówniespodzianka - wspaniała słodko-kwaśna mieszanka jabłek i rabarbaru z dodatkiem cynamonu. Uwieńczeniem całości jest oczywiście beza i chrupiące okruchy ciasta. Ta szarlotka sprawiła, że moje pierwsze pourlopowe poranki w pracy były zdecydowanie przyjemniejsze niż zakładałam
Milion SmakówDzik to doskonałe mięso, które rozpływa się w ustach. Wymaga sporo czasu, ale za to niewiele pracy. Warto zaplanować sobie to danie na weekend lub wolny dzień w naszym kalendarzu - naprawdę warto
Milion Smakówindyjską nutą. Jeżeli nie macie chorizo zastąpcie inną suszoną kiełbasą np. toskańską (dostępna w delikatesach Alma). Śmiało przygotujcie dużą porcję - to danie możecie bezstratnie odgrzewać w domu lub w pracy. Podawajcie jako samodzielne danie lub z chlebkami pita
Milion SmakówWymagają nieco pracy ale domowe hamburgery z ich dodatkiem spotykają się z nieodłącznym entuzjazmem na wszystkich grillach :) Przepis jest klasyczny - bazuje na drożdżach, mące, wodzie i oleju. Po wyrobieniu ciasta musi ono wyrosnąć, następnie jego kawałki wałkujemy na placuszki, odstawiamy do wyrośnięcia i pieczemy przez 10 minut. Dodatkowym atutem jest wspaniały aromat unoszący się po domu w czasie pieczenia
Milion Smakówcałkowicie bezglutenowe - nie zawierają mąki ani jajek a w składzie znajdziecie tylko kilka produktów, z czego każdy bezpieczny dla naszego zdrowia. Śmiało możecie je potraktować jako pełnowartościowa przekąska do pracy a ich przygotowanie zajmie dosłownie chwilę
Milion SmakówWyglądają naprawdę wspaniale a smakują jeszcze lepiej zwłaszcza świeżo upieczone. Doskonale sprawdzą się jako przekąska na domówce ale również zapakowane na drugie śniadanie do pracy. Nad przygotowaniem tych wiatraczków trochę się napracujecie ale jeżeli macie trochę wolnego czasu - naprawdę warto. Ciasto drożdżowe wzbogacone zostało dodatkiem posiekanej mozzarelli a jako nadzienie wykorzystany został szybki pomidorowy sos i starty parmezan. Uwaga: przepis
Milion SmakówNiezawodna na wiele okazji - na śniadanie, obiad do pracy czy wizytę przyjaciół. Łatwe do zrobienia i przechowania, zachowują świeżość i smak przez wiele dni. Takie właśnie są tarty dlatego warto mieć kilka swoich ulubionych, wypróbowanych przepisów w zanadrzu. Tarty grzybowe z dodatkiem sera należą do jednych z moich ulubionych. To dlatego, że uwielbiam grzyby a dodatek śmietany i sera tylko
Milion Smakówdanie wymyśliłam przygotowując wieczorem obiad do pracy - nie miałam czasu zrobić zakupów więc pozostało mi tylko połączyć to co znajdowało się w lodówce i kuchennych szafkach. Wyszło ciekawe połączenie włosko-indyjskie z sosem Tikka Masala w roli głównej
Milion Smakówrewelacyjne muffinki zapakujcie sobie na drugie śniadanie do pracy. Są bardzo pożywne, naszpikowane superskładnikami i smakują cudownie. Dodatek tartych jabłek dodaje im pulchności a orzechy i bakalie - smaku i wartości odżywczych. Ponadto żeby było zdrowiej mąkę pszenną wymieszałam z pełnoziarnistą. Te muffinki nie tracą smaku nawet po kilku dniach więc możecie je śmiało upiec nawet na cały tydzień. Jest
Milion Smakówwiemy, że nie zawiera za konserwantów i innych "niechcianych" składników. W takiej sytuacji warto się zastanowić czy nie zrobić szynki w domu. Nie potrzeba do tego dużo pracy, efekt jest pyszny a w składzie znajdzie się tylko to co chcemy
Milion Smakówprzyjemnym rumowym aromatem a do tego delikatnie spieniony waniliowy sos. Austriacki strudel jabłkowy to prawdziwe niebo w gębie. Do jego przygotowania wykorzystałam gotowe ciasto filo co zaoszczędziło mi sporo pracy. Pozostaje więc tylko przygotowanie nadzienia, zwinięcie strudla i upieczenie. Sos może wydawać się zbędny ale zachęcam żeby go nie pomijać - jest naprawdę przepyszny i znika w mgnieniu oka wyjadany łyżeczką
Milion SmakówKultowe włoskie danie dobre na każdą okazję - od rodzinnej kolacji, przez danie do pracy po smakowite co-nieco na przyjście gości. Lasagne ma miliony miłośników na całym świecie. I słusznie bo mimo klasycznej formy, wręcz prostoty, uwodzi smakiem od wielu, wielu lat. Klasyczna Lasagne Bolognese, jak sama nazwa mówi, pochodzi właśnie z Bolonii. Szacuje się, że w nieco innej formie
Milion SmakówWszelkie rodzaje muffinek to dobra propozycja nie tylko na smaczny podwieczorek ale również słodkie śniadanie czy przekąska do pracy. W tych muffinkach wyraźnie wyczujecie czekoladową nutę - dzięki dodaniu białej, startej czekolady. A po ugryzieniu niespodzianka - karmelizowane kawałki banana w środku. Pomysł z książki "White plate - Słodkie" Elizy Mórawskiej z moimi modyfikacjami
Milion Smakówjagód goi Przygotowanie: Rodzynki i jagody moczymy w wodzie. Pozostałe składniki na masę blendujemy razem po czym dodajemy do masy odsączone rodzynki i jagody. Dla ułatwienia sobie pracy ciasto dzielimy na trzy części, formujemy każdą w wałek i rozwałkowujemy na prostokąt. Smarujemy masą i zawijamy w rulon. Następnie rulon kroimy na paski około 3 cm szerokości. Lekko wgniatamy górę
greenscarf