kilka godzin aby wszystkie robaczki zdążyły opuścić nasze łupy. W wielu przepisach natrafiłam na informacje aby odcinać białe ogonki przy każdym płatku, ja jednak tego nie robiłam, za dużo pracy (lenistwo wygrało). Wszystkie płatki wrzuciłam do wysokiego naczynia i blenderem zmiksowałam je właściwie na papke. Dodałam cały cukier i jeszcze chwile wymieszałam blenderem, aby masa połaczyła się dokładnie
Radość kipiąca uśmiechem.wafle? Kto u Was w domu robił najlepsze? Te z dzisiejszego przepisu to bardzo szybka wersja znanego smakołyku – tortu Pischinger. Mocno kakaowe, idealnie słodkie. Zapakujecie je do lunchboxa do pracy, swoim dzieciom w szkolne plecaki, albo zabierzecie jako szybką słodką przekąskę na rowerową wycieczkę. Oscar Pischinger, wiedeński cukiernik i właściciel firmy produkującej czekoladę, w 1881 wymyślił wafle przekładane czekoladowym kremem
Karo in the Kitchenszkl cukru ok 20 ziaren goździków Zerwane gruszki leżały w kuchni w koszu, czekały na wolną chwilę. Dzieciaki siedziały w salonie jedząc kolację. Kiedy poszły spać, praca nabrała tempa. Oglądając swój ulubiony "horror" w postaci serialu obierała, kroiła na 4 i wycinała z gniazda nasienne z gruszek. Następnie wrzucała je do wielkiego garnka z wodą i octem. Dzięki temu
Malinowe Pocałunkipierniku - bądźcie pewni, że nie pożałujecie tego jednego czy dwóch dni poświęconych dla przetworów. Poniżej przedstawiam kilka migawek z warsztatów, bo zdjęcia mówią więcej niż słowa. Stanowiska gotowe do pracy. Zabawy było co niemiara. I nieskromnie dodam, że pięknie Nam to wszystko wyszło. A tutaj największe smakowe zaskoczenie tego spotkania - karmelizowane jabłka. Przepisem na ten smakołyk Hońka na pewno
Karczma HonoriettyPierwszy tydzień szkoły za nami ... Dla mnie ciągle nie do ogarnięcia ;) Przedszkole, szkoła na dwie zmiany, praca, dom ... jak Wy to robicie drogie Mamy ? Moim największym wyzwaniem jest drugie śniadanie do szkoły. Mój syn jest stworzeniem płatkowo-mlecznym, pieczywo tylko na słodko, żadne inne kanapki nie wchodzą w rachubę oraz wszystko co widzi na kanapkach - pomidor, wędlina, ser itp. Warzywa
Atlas SmakówDzisiaj propozycja na danie obiadowe, które wymaga troszkę pracy, ale za to jest bardzo bardzo smaczne. Muszelki z makaronu zapiekane w pysznym sosie pomidorowym, z dodatkiem naszego ulubionego mielonego mięsa. Zrobiłam wersję z serem żółtym i bez sera - dla starszego dziecka. pół paczki dużych muszelek makaronowych ( u nas makaron żytni razowy) pół kg łopatki wieprzowej pół cebuli kawałek ugotowanego królika
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieOdpowiednia dieta dla dzieci i młodzieży w wieku szkolnym jest niezwykle ważna, gdyż to ona pozwala na poprawienie koncentracji, lepszą pracę mózgu a co ważniejsze dobre samopoczucie malucha. Ponadto ucząc małe dziecko zdrowego odżywiania wpajamy mu pewne nawyki żywieniowe, które w przyszłości będą cennym fundamentem do tego jak będzie się odżywiało jako dorosły człowiek. To ważne. Marchewkowe drożdżówki z rodzynkami
Mango PapajaCoś szybkiego, smacznego i bardzo łatwego. Kiedy wracacie z pracy i nie macie ochoty na stanie przy garach, a domownicy domagają się jedzenia. Nic prostszego, to pomysł na szybki i ciepły posiłek. Smaczne krokiety z szynką i serem. Odkrajamy skórkę z kawałka chleba tostowego, następnie chlebek wałkujemy na płasko, na to kładziemy plaster sera, plaster szynki i zwijamy w rulonik
Pelusiowa Kuchniadzieci i młodzieży, ponieważ dostarczają do organizmu łatwo przyswajalnego wapnia, który chroni przed złamaniami kości, ponadto mleko bogate jest w nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowych, które są niezbędne do pracy mózgu. Poza tym w takim budyniu oprócz mleka mamy fasolę, miód, czekoladę z wysoką zawartością kakao, kakao, orzechy. Wszystkie składniki są pyszne i zdrowe! Składniki (2 spore porcje): 3/4 szklanki
dom-agi.plparę z odżywianiem. Wystarczy 30 minut dziennie minimum 3 razy w tygodniu, aby zachować optymalną kondycję i powstrzymanie się od otyłości. Poniżej przedstawiam propozycję posiłków do szkoły lub pracy na drugie śniadanie: Pancakes z papierówkami Kasza bulgur z twarogiem i dżemem truskawkowym Szybkie ciastko z truskawkami Szybkie kanapki z awokado i kiełkami Wrapy z papieru ryżowego Jaglana szarlotka z mieszanką
Truskawkowa FiestaSałatka z szynką i warzywami jest bardzo zdrowa, syta i wyśmienita w smaku. Doskonała jako przekąska do pracy, śniadanie oraz kolacje. Nie zapominajmy o tym, że warzywa zawierają niezliczoną iloś ć niezbędnych dla naszego zdrowia witamin i minerałów. Odpowiednio przechowywane warzywa nie stracą swoich cennych właściwości przez wiele miesięcy. Polecam do spróbowania sałatki z plackami ziemniaczanymi . Wszystkie smaki świetnie się
Smaczne Potrawyaromatyczne. Potrawa łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna. Danie znakomicie nadaje si ę do odgrzewania w piekarniku bąd ź mikrofalówce, wi ę c spokojnie możemy ją zabra ć do pracy. Papryki można faszerowa ć farszami mi ę snymi,warzywnymi,kaszą, krewetkami. Gorąco papryk ę najlepiej też poda ć z sosem czosnkowym. Jeśli mamy farszu za dużo możemy zrobi
Smaczne Potrawybardzo uniwersalna, można ją dodać na kanapkę, do wędliny, mięs na zimno, grzanej kiełbasy i jak jeszcze kto woli. Warzywa to źródło samych pozytywnych skutków, dostarczamy sobie witamin, regulujemy pracę organizmu i poprawiamy sobie samopoczucie. Składniki: 5 ziemniaków 4 marchewki 2 słodko – kwaśne jabłka 4 ogórki kiszone 4 jaja, ugotowane na twardo puszka kukurydzy konserwowej puszka groszku konserwowego sól
Smaczne Potrawyponiżej jest przeciętnie łatwym do przyrządzenia daniem o tyle, że może wymagać wykonania dość wielu czynności. Dlatego warto np. skorzystać z gotowej grillowanej papryki ze słoika, aby ułatwić sobie pracę. Przy odrobinie wprawy i równoległym wykonaniu pewnych rzeczy, pół godziny powinno nam wówczas wystarczyć. To wprawdzie nadal kiepska propozycja na śniadanie, przy okazji którego rzadko mamy aż tyle czasu
Kulinarna Pokusabył upiornie ciężki tydzień, a kolejne wcale nie zapowiadają się lżejsze... Powrót do pracy po rocznym urlopie nie jest łatwy. Dziś zapraszam na ciasto o intrygującej nazwie 'inwalida'. To ciasto miodowe przekładane powidłami i masą budyniową. Smakuje najlepiej na drugi, a nawet trzeci dzień. Przepis mam od mamy i jest to dość stara, ale sprawdzona receptura. Składniki: Ciasto
Kuchnia domowa Ani