lała się (dosłownie) każdym otworem, każdą lampą i kontaktem. Wykorzystując jednak to, że trzeba usunąć szkody, postanowiliśmy przerobić "trochę" mieszkanie. Nie zdawałam sobie sprawy, że wyjdzie z tego tyle pracy, ale coś mi się zdaje, że będzie cudnie :) Obiecuję, że już za kilka dni zaczną pojawiać się nowe wpisy, z taką regularnością, jak dotychczas. Tymczasem chcę Wam cos pokazać. Coś
Codzienna kuchnia niecodziennaCurry z kurczakiem i warzywami to pomysł na szybki obiad w orientalnym stylu. Łatwe danie, bez specjalnego nakładu pracy, a efekt imponujący. Rozpływajace się w ustach kawałki kurczaka w aromatycznym sosie na bazie mleka kokosowego są wyjatkowo pyszne. Do curry możesz dodać ulubione warzywa, u mnie papryka i cukinia, to co akurat miałam na stanie. Ilośc kombinacji nieograniczona. Polecam! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!karobowa kasza kukurydziana z figą i miodowymi gryczankami ~ Bierzemy kolejne Gryczanki na tapetę - tym razem miodowe. Recenzja wkrótce ;) Chyba wczoraj mocno trzymaliście kciuki ;) Sorka od razu sprawdziła nasze prace
breakfast of dreamskolejny owoc mojej letniej pracy nad darami lata. w tym roku szczególnie postawiłam na nalewki, gdyż są łatwe do zrobienia a przy okazji idealnie rozgrzewające na pierwsze jesienne wieczory, które zbliżają się wielkimi krokami. Likier z czarnej porzeczki jest szczególnie ceniony w cukiernictwie, gdyż niejednokrotnie stanowi idealny nasącz do biszkoptów, jak i jest składnikiem wielu kremów. Swoją barwą przyciąga
Mango Papajawyszedł i był bardzo dobry! Ja dałam żurawinę i orzechy tak jak wg przepisu Pawła Małeckiego, ale myślę, że możecie dać inne dodatki! Poza tym, chleb nie wymaga dużo pracy i długiego wyrabiania. Polecam! Dla kogo: dla fanów domowych wypieków dla mających ochotę spróbować chleba z niecodziennymi dodatkami dla chcących zrobić chleb bez czasochłonnego wyrabiania Składniki: 250ml zimnej wody
Mania Wypiekaniaprzygotowanie jej to zaledwie wymieszanie wszystkich składników. Wystarczy, na przykład w weekend, zrobić całą blachę, połamać na kawałki i na kilka dni masz pyszne śniadanie czy przekąskę do pracy lub dla dzieci do szkoły. Granola dobrze się przechowuje – trzymaj ją w szklanym słoiku i sięgaj po nią, kiedy tylko masz ochotę. Składniki: 2 ½ szklanki owsianych płatków górskich ½ szklanki roślinnego
Roślinna - blog wegańskiłatwa w przygotowaniu i mega smaczna. Ma więc wszystkie cechy dobrego obiadu. Co więcej jak większość zup możecie ugotować ją na kilka dni i odgrzewać nie angażując się w pracę w kuchni. Dodatek posiekanych migdałów pozwala uzyskać ciekawy kontrast konsystencji - kremowa zupa i chrupiące orzechy to zawsze dobre połączanie :) Pieczenie
Pyry na Gazlubię. Dlaczego jadłam ze słoika? Bo chciałam i czasami tak jadam. Słoik nie wymaga siedzenia przy jedzeniu, można w biegu, Można zakręcić i zabrać ze sobą na przykład do pracy. Słoik rozumie i nie ingeruje w smak, bo jest szklany, a szkło nie pochłania smaku ani zapachu, ani nie zmienia właściwości jedzenia, Jest praktyczne i łatwe w utrzymaniu w czystości
Blondynka Gotujesałatkę" możemy przygotować szybko jako przystawkę do innych dań lub jako właściwą potrawę, gdy wieczorem, po pracy nie mamy za wiele czasu i przede wszystkim nie wypada się już zbytnio najadać. Warto czasami zrobić taki mix warzyw, które pozostały nam w lodówce. Składniki : 1 mała cukinia 1/2 średniej cebuli 1/2 czerwonej papryki 3-4 suszone pomidory z zalewy kilkanaście pomidorów
zobacz ich smakBardzo szybkie, zdrowe i pyszne placki warzywne a do tego jeszcze z ulubionym sosem jogurtowym na ostro. Nie ma dużo pracy a efekt jest powalający, polecam. Placki warzywne z orzechami i sosem jogurtowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKOSTKĘ,DOLEWAMY OLIWĘ Z SUSZONYCH POMIDORÓW I DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM,SIEKAMY DROBNO BAZYLIĘ I NATKĘ PIETRUSZKI,WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY GOTOWE,IDEALNA NA KOLACJĘ LUB DRUGIE ŚNIADANIE DO PRACY-POLECAM
Swojskie jedzonkodużo pisać-przepysznie i do zrobienia w kilka minut-a znika jeszcze szybciej,idealna przekąska na imprezę albo lunch do pracy-polecam!!! SKŁADNIKI: opakowanie szpinaku mrożonego (tylko żeby nie był rozdrobniony) 3-4 ząbki czosnku(do smaku) opakowanie sera feta (kanapkowy) 2 opakowania ciasta francuskiego jajko sezam sól pieprz łyżka oliwy PRZYGOTOWANIE: szpinak rozmrażamy,podsmażamy na oliwie chwilkę
Swojskie jedzonkoOBEJRZYJ MAGAZYN Witajcie :) Jak Wam minął ostatni tydzień? Mi pracowicie :) Jak każdy zresztą. Jednym z efektów mojej pracy oraz innych dziewczyn, pragnę się z Wami podzielić :) Przed Wami nowy magazyn, który mam przyjemność współtworzyć. Magazyn nie tylko kulinarny. Oprócz przepisów znajdziecie też tutaj garść porad kosmetycznych czy instrukcję krok po kroku jak sobie zrobić ocieplacz na kubek. Dodatkowo w magazynie
My simple kitchenkolejna moja wariacja na temat ciasta pomidorowego. Tym razem włożyłam do środka jeżyny i węgierki. Bardzo wilgotne i bardzo puszyste ciasto, pracy z nim niewiele a potem rozpływa się w ustach. Zapraszam do wypróbowania przepisu. Ciasto pomidorowe z jeżynami i węgierkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCzasem bywa tak, że... Nadchodzi wyczekiwany wolny dzień w pracy :) Zupełnie nie zaplanowany, nastawiony jedynie na relaks. Rano śniadanie, kawa, później rowerowa przejażdżka, jakiś obiad, a popołudniu kanaping... i tak oglądam te kulinarne programy ;) Nagle, przerwa na reklamy...ogarnia mnie nieodparta chęć przygotowania czegoś szybkiego i smacznego. Biegnę do kuchni, wyciągam kilka składników, wsypuję, mieszam, wstawiam do pieca...i znów
Kuchnia w opałach