kiedy nie chcemy spędzać codziennie czasu w kuchni - można przygotować go więcej i kilka dni odgrzewać, z dnia na dzień jest co raz lepsze :) Nie wymaga też dużego wkładu pracy, kroimy warzywa, a reszta tak naprawdę robi się sama
two broke sistersBardzo szybkie, zdrowe i pyszne placki warzywne a do tego jeszcze z ulubionym sosem jogurtowym na ostro. Nie ma dużo pracy a efekt jest powalający, polecam. Placki warzywne z orzechami i sosem jogurtowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKOSTKĘ,DOLEWAMY OLIWĘ Z SUSZONYCH POMIDORÓW I DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM,SIEKAMY DROBNO BAZYLIĘ I NATKĘ PIETRUSZKI,WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY GOTOWE,IDEALNA NA KOLACJĘ LUB DRUGIE ŚNIADANIE DO PRACY-POLECAM
Swojskie jedzonkodużo pisać-przepysznie i do zrobienia w kilka minut-a znika jeszcze szybciej,idealna przekąska na imprezę albo lunch do pracy-polecam!!! SKŁADNIKI: opakowanie szpinaku mrożonego (tylko żeby nie był rozdrobniony) 3-4 ząbki czosnku(do smaku) opakowanie sera feta (kanapkowy) 2 opakowania ciasta francuskiego jajko sezam sól pieprz łyżka oliwy PRZYGOTOWANIE: szpinak rozmrażamy,podsmażamy na oliwie chwilkę
Swojskie jedzonkoOBEJRZYJ MAGAZYN Witajcie :) Jak Wam minął ostatni tydzień? Mi pracowicie :) Jak każdy zresztą. Jednym z efektów mojej pracy oraz innych dziewczyn, pragnę się z Wami podzielić :) Przed Wami nowy magazyn, który mam przyjemność współtworzyć. Magazyn nie tylko kulinarny. Oprócz przepisów znajdziecie też tutaj garść porad kosmetycznych czy instrukcję krok po kroku jak sobie zrobić ocieplacz na kubek. Dodatkowo w magazynie
My simple kitchenkolejna moja wariacja na temat ciasta pomidorowego. Tym razem włożyłam do środka jeżyny i węgierki. Bardzo wilgotne i bardzo puszyste ciasto, pracy z nim niewiele a potem rozpływa się w ustach. Zapraszam do wypróbowania przepisu. Ciasto pomidorowe z jeżynami i węgierkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCzasem bywa tak, że... Nadchodzi wyczekiwany wolny dzień w pracy :) Zupełnie nie zaplanowany, nastawiony jedynie na relaks. Rano śniadanie, kawa, później rowerowa przejażdżka, jakiś obiad, a popołudniu kanaping... i tak oglądam te kulinarne programy ;) Nagle, przerwa na reklamy...ogarnia mnie nieodparta chęć przygotowania czegoś szybkiego i smacznego. Biegnę do kuchni, wyciągam kilka składników, wsypuję, mieszam, wstawiam do pieca...i znów
Kuchnia w opałachPodałam je właśnie ze wspomnianą zupą. To było pyszne połączenie. Takie tartaletki to świetna przekąska, dodatek do zupy, ale też idealna kolacja. Polecam Wam ten przepis. Nie wymaga dużo pracy, jest prosty w wykonaniu, a co najważniejsze szybko się go robi. Spróbujcie i Wy. TARTALETKI Z SEREM RICOTTA, CHEDDAR I SUSZONYMI POMIDORAMI. Składniki
Zakątek rozkoszy kulinarnychznikają u mnie wiosną i latem. Dlaczego? Dlatego, że zimą czy jesienią mam bardziej ochotę na coś ciepłego. Jednak taka granola niejednokrotnie ratuje mi życie w pracy, dlatego też zrobiłam ją i teraz. Jest z typowo jesiennych składników. Składniki: 350 g płatków owsianych zwykłych 100 g ziaren słonecznika 100 g ziaren dyni
Sto kolorów kuchnipotrzebnych nam do życia składników mineralnych. Kwas krzemowy, wapń, potas, fosfor, żelazo, magnez, cynk to minerały, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu. Zawartość lecytyny korzystnie wpływa na pracę mózgu, zdolność zapamiętywania, ogólną koncentrację, a także reguluje poziom cholesterolu we krwi. Płatki jaglane i kasza jaglana to źródło łatwo przyswajalnego białka roślinnego. Przez wysoką zawartość nierozpuszczalnego błonnika dobrze wpływają
Karo in the Kitchenczasu na chodzenie po dodatkowych sklepach. Mi samej często zdarza się kupować ubrania w Lidlu. Posiadam już wszystkim pewnie dobrze znaną kurtkę Softshell, dla mnie do chodzenia codziennego do pracy, na zakupy itp. sprawuję się bardzo dobrze. Jednak jeśli ktoś tak jak mój Mąż chciałby w niej uprawiać jakieś sporty może być mocno niezadowolony. Ostatnio do mojej szafy trafiły spodnie
Ptasia Kuchnianasze goji. Obecnie obsypane milionem malutkich fioletowych kwiatków:-) I kolejne dwie nowości- akebia pięciolistkowa zdobyta w obi i kalina- z sadzonki od mamy. A tak, żeby utrzymać ilość pracy czekającej na wykonanie, skoro dziś posadziliśmy ostatnie egzemplarze z kolejki, właśnie kupiliśmy dziesięć kilo dyni hokkaido, trochę czosnków do wsadzenia i barbulę, którą trzeba jeszcze poważnie przemyśleć. Bo nie może
les mirabellessklepiku szkolnym tylko woda i jabłka. Rodzice widzą, co smaczne i zdrowe, więc na pewno ich przekonasz do mlecznej kanapki. A jeszcze jak sami będą mieli smaczny kąsek w pracy, to zapewniam, że na stałe wpisze się do Waszego menu. Zatem spróbujcie! Biszkopt: 6 jajek pół szklanki mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku
Karczma Honoriettywitaminowa, przepełniona zdrowotnymi właściwościami a do tego przepyszna - bo kto nie lubi czekolady? :D Plusem jest także to, że możecie je zabrać ze sobą i popijać w drodze do pracy, szkoły, uczelni itd. :) Składniki: woda kokosowa - 500 ml banan - 1 szt. (120 g) daktyle suszone - 5 szt. (25 g) surowe kakao Bio Planet - 2 łyżki (20 g) (dostępne np. TUTAJ
Zdrowie na języku :PJesień i zima pachną cynamonem. Podobnie jak bułeczki, które dzisiaj upiekłam. Przepis zauroczył mnie od razu ze względu na zdjęcie jakim został opatrzony. W czasie pracy nad bułeczkami okazało się, że nie tylko zdjęcie było piękne ale i ciasto fajnie współpracuje, dobrze się wyrabia, ładnie formuje, a jak smakuje po upieczeniu! obłędnie maślane i z wierzchu chrupiące... boskie! Przepis
Dzieje kuchennej Wiewióry