do pracy - 13340 przepisów (strona:431/890)

Sałatka z marynowanymi pieczarkami, papryką i kukurydzą 124

Zapraszam na pyszną sałatkę. Jej przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy. Powstała z produktów, które w danej chwili miałam po ręką. Połączenie marynowanych warzyw z jajkiem i przyprawami było strzałem w dziesiątkę. Sałata wyszła bardzo smaczna. SKŁADNIKI: 1 słoiczek marynowanych pieczarek 1 słoik marynowanej papryki 1/2 puszki kukurydzy konserwowej  3 jajka sól pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki marynowane wyjmuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jajecznica według sposobu Gordona Ramsaya 134

niego kilku istotnych i pożytecznych rad. Dzięki nim nasza jajecznica okazała się zdecydowanie lepsza.     Składniki:   jajka (najlepiej świeże wiejskie. Mama kupuje takie od koleżanki w pracy, lub pewnego starszego pana na bazarku) masło łyżka śmietany sól (nie solimy jajek od razu, tylko doprawiamy ją dopiero na sam koniec) szczypiorek opcjonalnie do posypania jajecznicy Przygotowanie: Na zimną

Lili w kuchni
Dwukolorowe ciasto jogurtowe ze śliwkami 102

Przepis na ciasto jogurtowe z owocami. Szybko się robi i nie wymaga wiele pracy. Składniki: 3 jajka 350 ml jogurtu naturalnego 3 szklanki mąki (szklanka 220 ml) szklanka cukru 100 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao ok 250 g śliwek Przygotowanie Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jogurt, olej

e-PrzepisyKulinarne
Omlet owsiany z suszonymi pomidorami 123

pożywne.  Mąż towarzyszy mi w treningu aktywnie spędzając czas na rowerze. Dlaczego płatki owsiane są takie ważne?,  ponieważ codzienne ich jedzenie wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu, poprawiają pracę jelit i doskonale oczyszczają organizm. Jest to świetny pomysł na poranne śniadanie.  Składniki: - 3 łyżki płatków owsianych - 2 jajka - oliwa z oliwek - sól, pieprz - 3 plasterki suszonych pomidorów - pół

Pan i Pani Smith w kuchni
Wielozbożowe kanapki z domową pastą serowo-kiełkową z dodatkiem oleju lnianego. Szybkie i zdrowe śniadanie do pracy lub szkoły. 155

rzodkiewki, znów mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, próbujemy. Na 2 kromki nakładamy grubą warstwę pasty serowo-kiełkowej, następnie liść sałaty, całość przykrywamy pozostałymi kromkami. Szybkie i zdrowe śniadanie do pracy lub szkoły gotowe. Smacznego

Słodkie okruszki
Sałatka makaronowa z pomidorkami koktajlowymi i papryką 367

zrobiona na jogurcie greckim. Dodałam do niej sok z cytryny i łyżeczkę oliwy, co świetnie podkręciło smak. Sałatka idealnie nadaje się na przyjęcia domowe albo jako drugie śniadanie do pracy. Zawsze to jakaś odmiana od kanapek :-). Polecam Wam wypróbować ten przepis koniecznie!   SAŁATKA MAKARONOWA Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI I PAPRYKĄ.           Składniki na 3 - 4 porcje

Zakątek rozkoszy kulinarnych
SERNIK DYNIOWY - NAJLEPSZY 183

więcej twarogu, użyłam biszkoptów i dodałam ciemne kakao), który robiłam już kilka razy i zawsze udawał się znakomicie oraz smakował pysznie. Pracy przy nim 10 minut - zarówno składniki na spód, jak i na masę serową miksuje się tylko do połączenia i całość piecze w kąpieli wodnej. Dzięki

Słodko-Słony Świat Ilony
Kilka pomysłów na... 147

Początek roku, a ja już cały czas gdzieś pędzę, weekendu nie miałam w ogóle, bo praca (w końcu na podróże trzeba zarobić) bo "hot 18" przyjaciółki, gdzieś między tym nawet się te dwie godziny zdrzemnęłam, kawa i dalej, a w tym wszystkim króluje u mnie dynia, bo aktualnie dzień bez dyni.. nie nie ma takich dni, ile jej już

More food, love and dreams
Kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami 148

yśmienite kruche babeczki z francuskim klasykiem-  kremem pâtissière , czyli po prostu waniliowym kremem budyniowym i owocami. Wymagają trochę pracy, ale efekt jest tego warty. Kruche spody oraz krem warto przygotować wcześniej, na przykład wieczorem, a następnego dnia nadziewać babeczki. Przygotowanie kremu, wbrew pozorom nie jest bardzo trudne, trzeba tylko poświęcić mu trochę uwagi i czasu. Masa z żółtek

Smakowity Blog Kulinarny
swojska kiełbasa z własnej wędzarenki 169

jadłospisu. Lekkie warzywne zapiekanki, musiały więc ustąpić, przed cięższym zestawem mięsiw. Ustępując naleganiom, wyjąłem z czeluści kuchennych szafek, maszynkę do mięsa, zdobiłem przegląd domowej wędzarni i zabrałem się do pracy. Sam również lubię, smak domowej kiełbasy, podanej razem ze smażonymi jajkami, czy tez nawet samej, tyko z dodatkiem zmrożonej, krystalicznej czystej.....   wody oczywiście. Składniki  na siedem kilo wyrobu

Miód i pieprz
Koktajl śliwkowy z nutą pomarańczowo-imbirową 140

Koktajl dobry o każdej porze. Czy to na śniadanie, czy drugie śniadanie, jako przekąska, podwieczorek lub gdy najdzie ochota na coś, takie coś słodkiego. Zabrać możemy go do pracy, w podróż, na wypad za miasto. Koktajl, to niekończące się możliwości - raz na mleku, raz na kefirze, maślance, innym razem tylko z owoców, z sokiem, wodą, nawet herbatą ! Pożywny lub lekki

kolorowotorcikowo
Udka z indyka pod pierzynką z pora 208

jest suche, inni się nim zachwycają. Ja uważam , że dobrze zrobiony indyk wcale nie jest suchy. Przekonać się możecie pod warunkiem , że wypróbujecie ten przepis. Nie wymaga wiele pracy. Ja kupiłam już udka indycze bez kości, ale można w łatwy sposób kość usunąć sami. Inny mój przepis na mięso z indyka  znajdziecie Tutaj Składniki: 2 udka indycze 4 łyżki

O kuchni z uczuciem
Karmelizowane bakłażany dla miłośników orientu 173

bakłażanów jest znakomitym dodatkiem do ciast, deserów i herbaty. Pachnie i smakuje cytrusami, cynamonem i kardamonem... i w niczym nie przypomina surowego bakłażana :) . Jest prosta w przygotowaniu i pracy przy niej niewiele. Serdecznie pozdrawiamy sąsiadów i dziękujemy za przywiezienie prototypu z tegorocznych wakacji w Turcji :) Porcje: 8 słoików 0,25 l Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1,5 kg bakłażanów

SzczyptaSmaQ
Gruszki Zapiekane na Słodko 136

jednak nie popaść w dość depresyjny, jesienny nastrój polecam odrobinę słodkości. Deser w postaci zapiekanych gruszek jest zdecydowanie strzałem w dziesiątkę. Jest dziecinnie prosty, nie wymaga zbyt dużo pracy, a smakuje przepysznie. Umili Wam niejeden jesienny wieczór. Mięciutkie gruszki, soczyste, z żurawiną, orzechami, z rozgrzewającym cynamonem, gałką muszkatołową, polane miodem – poezja. Podane z lodami lub jogurtem greckim smakują jeszcze

Made By Mom And Son
Podwędzany stek Bavette z bobem i papryką 96

początku lat 90. wraz z Kurtem Schellerem współtworzył w Hotelu Bristol, przeszło do legendy miasta: najlepsza kuchnia stolicy na długo wyznaczyła kulinarny poziom stołecznych restauracji. Wyzwaniem była również praca w hotelu Rialto, jednak nawet gotowanie w najbardziej stylowej warszawskiej restauracji nie wyczerpało zasobów kreatywności niepospolitego kucharza” ( z Kuchnia+ ). Obecnie jest Szefem kuchni w restauracji Ed Red w Krakowie. Warsztaty odbyły

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania