rzodkiewki, znów mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, próbujemy. Na 2 kromki nakładamy grubą warstwę pasty serowo-kiełkowej, następnie liść sałaty, całość przykrywamy pozostałymi kromkami. Szybkie i zdrowe śniadanie do pracy lub szkoły gotowe. Smacznego
Słodkie okruszkizrobiona na jogurcie greckim. Dodałam do niej sok z cytryny i łyżeczkę oliwy, co świetnie podkręciło smak. Sałatka idealnie nadaje się na przyjęcia domowe albo jako drugie śniadanie do pracy. Zawsze to jakaś odmiana od kanapek :-). Polecam Wam wypróbować ten przepis koniecznie! SAŁATKA MAKARONOWA Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI I PAPRYKĄ. Składniki na 3 - 4 porcje
Zakątek rozkoszy kulinarnychwięcej twarogu, użyłam biszkoptów i dodałam ciemne kakao), który robiłam już kilka razy i zawsze udawał się znakomicie oraz smakował pysznie. Pracy przy nim 10 minut - zarówno składniki na spód, jak i na masę serową miksuje się tylko do połączenia i całość piecze w kąpieli wodnej. Dzięki
Słodko-Słony Świat IlonyPoczątek roku, a ja już cały czas gdzieś pędzę, weekendu nie miałam w ogóle, bo praca (w końcu na podróże trzeba zarobić) bo "hot 18" przyjaciółki, gdzieś między tym nawet się te dwie godziny zdrzemnęłam, kawa i dalej, a w tym wszystkim króluje u mnie dynia, bo aktualnie dzień bez dyni.. nie nie ma takich dni, ile jej już
More food, love and dreamsyśmienite kruche babeczki z francuskim klasykiem- kremem pâtissière , czyli po prostu waniliowym kremem budyniowym i owocami. Wymagają trochę pracy, ale efekt jest tego warty. Kruche spody oraz krem warto przygotować wcześniej, na przykład wieczorem, a następnego dnia nadziewać babeczki. Przygotowanie kremu, wbrew pozorom nie jest bardzo trudne, trzeba tylko poświęcić mu trochę uwagi i czasu. Masa z żółtek
Smakowity Blog Kulinarnyjadłospisu. Lekkie warzywne zapiekanki, musiały więc ustąpić, przed cięższym zestawem mięsiw. Ustępując naleganiom, wyjąłem z czeluści kuchennych szafek, maszynkę do mięsa, zdobiłem przegląd domowej wędzarni i zabrałem się do pracy. Sam również lubię, smak domowej kiełbasy, podanej razem ze smażonymi jajkami, czy tez nawet samej, tyko z dodatkiem zmrożonej, krystalicznej czystej..... wody oczywiście. Składniki na siedem kilo wyrobu
Miód i pieprzKoktajl dobry o każdej porze. Czy to na śniadanie, czy drugie śniadanie, jako przekąska, podwieczorek lub gdy najdzie ochota na coś, takie coś słodkiego. Zabrać możemy go do pracy, w podróż, na wypad za miasto. Koktajl, to niekończące się możliwości - raz na mleku, raz na kefirze, maślance, innym razem tylko z owoców, z sokiem, wodą, nawet herbatą ! Pożywny lub lekki
kolorowotorcikowojest suche, inni się nim zachwycają. Ja uważam , że dobrze zrobiony indyk wcale nie jest suchy. Przekonać się możecie pod warunkiem , że wypróbujecie ten przepis. Nie wymaga wiele pracy. Ja kupiłam już udka indycze bez kości, ale można w łatwy sposób kość usunąć sami. Inny mój przepis na mięso z indyka znajdziecie Tutaj Składniki: 2 udka indycze 4 łyżki
O kuchni z uczuciembakłażanów jest znakomitym dodatkiem do ciast, deserów i herbaty. Pachnie i smakuje cytrusami, cynamonem i kardamonem... i w niczym nie przypomina surowego bakłażana :) . Jest prosta w przygotowaniu i pracy przy niej niewiele. Serdecznie pozdrawiamy sąsiadów i dziękujemy za przywiezienie prototypu z tegorocznych wakacji w Turcji :) Porcje: 8 słoików 0,25 l Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1,5 kg bakłażanów
SzczyptaSmaQjednak nie popaść w dość depresyjny, jesienny nastrój polecam odrobinę słodkości. Deser w postaci zapiekanych gruszek jest zdecydowanie strzałem w dziesiątkę. Jest dziecinnie prosty, nie wymaga zbyt dużo pracy, a smakuje przepysznie. Umili Wam niejeden jesienny wieczór. Mięciutkie gruszki, soczyste, z żurawiną, orzechami, z rozgrzewającym cynamonem, gałką muszkatołową, polane miodem – poezja. Podane z lodami lub jogurtem greckim smakują jeszcze
Made By Mom And Sonpoczątku lat 90. wraz z Kurtem Schellerem współtworzył w Hotelu Bristol, przeszło do legendy miasta: najlepsza kuchnia stolicy na długo wyznaczyła kulinarny poziom stołecznych restauracji. Wyzwaniem była również praca w hotelu Rialto, jednak nawet gotowanie w najbardziej stylowej warszawskiej restauracji nie wyczerpało zasobów kreatywności niepospolitego kucharza” ( z Kuchnia+ ). Obecnie jest Szefem kuchni w restauracji Ed Red w Krakowie. Warsztaty odbyły
królestwo garówpieczenia- spróbujcie przygotować kilka takich babeczki. Macie w domu kilka dojrzałych bananów z którymi nie wiadomo co zrobić ? to taki deser bardzo polecam... Kosztem niewielkiej pracy mamy szybki, niecodzienny i smaczny deser. Według mnie będzie to trafienie w dziesiątkę. Chciałabym pokusić się i powiedzieć, że byłoby niczym trafienie szczęśliwych cyfr i zgarnięcie głównej wygranej bez specjalnego
Proste PotrawyMuffinki wyszły cudowne - mięciutkie, niesamowicie wilgotne, cudownie pachnące cynamonem i miodem, z dodatkiem soczystych owoców, długo utrzymujące świeżość. Z powodzeniem mogą stanowić deser, ale i drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Zawsze mi się wydawało, że wypieki z mąki pełnoziarnistej, z brązowym cukrem czy miodem skoro są zdrowsze to automatycznie muszą być mniej smaczne - nic bardziej mylnego! Polecam wypróbować
Kto ugości moich gości?diety odpowiednie składniki mineralne i witaminy, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jest to również idealne źródło ważnego w naszej diecie błonnika. Taki lunch świetnie wzmocni pracę naszego organizmu,, poprawi koncentrację oraz odżywi nasz mózg i pobudzi do działania. Składniki (10-12 batoników, forma: 15cm x 10cm): 2 opakowania Marwitek (świeżych marchewek marki Marwit) 1/3 szklanki
Mango Papajaprzeprowadźmy blanszowanie przed zamrożeniem. Zacznijmy wówczas od starannego oczyszczenia i wypłukania w zimnej wodzie grzybów. Piasek między zębami może zrujnować każdą potrawę, więc tu musimy zachować staranność. Ale nasza praca opłaci się w przyszłości, gdyż zamrożone przez nas kurki będą gotowe do praktycznie natychmiastowego użycia bez dalszych zabiegów. W kolejnym kroku zagotujmy sporą ilość osolonej (lub osłodzonej) wody. Utrzymując
Kulinarna Pokusa