przerażała mnie wizja obierania papryki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> i słusznie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> jest to dość żmudna praca... Jednak efekt jest wspaniały. Sos wychodzi gesty, aromatyczny. Zrobiłam taki aby lekko szczypał w język gdyż chciałam używać go zarówno jako sosu kanapkowego jak i np do makaronu. Przepisów
sierotka maRysia w kuchniroku i mnie totalnie zachwyciła - ciasto kruche, nadzienie kremowe, delikatne i ta genialna twardawa gruszka w środku - pycha!!! Płatki migdałów tylko dopełniły ideał całości. Tarta nie wymaga dużego nakładu pracy a efekt jest fantastyczny - polecam! Za przepis i możliwość posmakowania tarty gruszkowej dziękuję Kamili - sama nie wiem czy bym się na nią skusiła a dzięki niej odkryłam nowy, genialny smak
sierotka maRysia w kuchnisię zrobiło... więc mój organizm zaczyna się domagać konkretniejszych potraw. Dlatego też postanowiłam wypróbować przepis na schab pieczony w mleku. Jest to bardzo proste danie i nie wymaga dużo pracy a efekt jest jak najbardziej przekonujący. Idealne na niedzielny obiad gdy nie chce nam się poświęcać dużo czasu tylko wolimy poleniuchować wraz z rodziną Schab z suszonymi pomidorami
sierotka maRysia w kuchnizrobić na szybko, wspaniale pasuje do dań z grilla. Jeśli ktoś lubi można go podkręcić np bazylią lub tymiankiem. Ja wolę je dodać świeże już w daniu. Polecam bo pracy jest niewiele a smak wspaniały. Idealna propozycja do zimowych dań aby przynajmniej delikatnie przypomnieć sobie smaki lata Sos paprykowo-czosnkowy do słoików Składniki: 3 kg papryki 1 cebula
sierotka maRysia w kuchniWłaśnie takie śniadania lubię najbardziej: leniwe, weekendowe poranki dają nam ten komfort, że nie trzeba w popłochu zrywać się do pracy, a przez to obowiązków jest trochę mniej, a właściwie wcale ich nie ma. Można nieco później wstać, bez zbędnego pośpiechu napić się mocnej kawy, a następnie zabrać się za przygotowanie słodkich pyszności – w tym przypadku orzechowej kolejnej już odmiany
Roślinna - blog wegańskiwytrawne potrawy. Mięsiwa, zapiekanki, pieczywo. Bez piekarnika nie mogę żyć! jak zapewne zauważyliście ostatnio pojawia się u mnie sporo ciast i ciasteczek. Często są one świetną przekąska w pracy czy szkole. Oczywiście jemy też nie słodkie potrawy. Niestety często są one już obecne na blogu więc wśród postów królują słodycze. Dzisiaj chciałam wam pokazać ciasto, które upiekłam tydzień temu
Dzieje kuchennej Wiewiórynaszym ulubionym smarowidłem do chleba tym razem połączyłam rybę w postaci wędzonego węgorza, karmazyna wędzonego z jajami i majonezem. Pasta jest pyszna na śniadanie do świeżych bułek czy do pracy na kanapki, zachęcam do zrobienia. Pasta rybna z węgorza i karmazyna. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieśniadanie, na kolację, do pracy, na święta, spotkania rodzinne, imprezy... sałatka jarzynowa sprawdza się właściwie na każdą okazję. U mnie w domu lubi ją każdy. A jak jest u Was? * przepis rodzinny; w przypadku tej sałatki zapewne co dom, to inne zestawienia Składniki: (misa sałatki, ilość można zwiększyć) 6 średnich ziemniaków 6 jajek 3 marchewki 2 mniejsze pietruszki (korzeń
Słodkie okruszkinasiona chia, skórka otarta z cytryny, płatki chili. Ostatnio niemal do wszystkiego dodaję ziarenka chia, które tak bardzo polubiłam i polecam! Chrupiące, dobrze nadziane kanapki, można zapakować do pracy, ale też zjęśc na kolację. Jakie pieczywo wykorzystać? Takie jakie najbardziej lubicie, mogą być to razowe chleby z ziarniami, im więcej dodatków tym lepiej! Śniadaniowe kanapki na ciepło znajdziecie oczywiście
Moja smaczna kuchniaTaka mała rzecz, przy minimalnym nakładzie pracy, a cieszy- szczególnie dzieci :) Żelki na bazie skondensowanego mleka z dodatkiem cukru waniliowego, wycięte w zabawne duszki, żeby wbić się w Halloweenowy klimat. Zamiast cukru waniliowego takie żelki można aromatyzować cynamonem, kardamonem, anyżem, skórką z pomarańczy, przyprawą do piernika czy wiórkami kokosowymi Można również zdobić (dla dzieci będzie to zapewne niezła frajda) kolorowym
Kraina Miodem Płynącawłaśnie chodzi - less is more. Wszystko to czyni, wydaje się zgrany, zespół pod wodzą właściciela, który jest codziennie w lokalu, zna się na swojej robocie, a do swojej pracy używa pieca opalanego węglem (podobno jest tylko kilka takich pieców w samym Nowym Jorku). Oczywiście oprócz bardzo dobrej pizzy można spróbować innych dań. Po więcej odsyłam na stronę internetową pizzerii
Right Behind The KitchenWracając z pracy czy to z uczelni, od fryzjera bądź znajomych możemy napotkać na swej drodze wiele osób handlujących przed sklepami to tym, to tamtym. Nie mam tu na myśli tylko straganów z czajnikami i pończochami, a raczej te warzywne z domieszką owoców. Jakby nie było - różne różności oferują Ci państwo na swoich stoiskach. Jeszcze nie tak dawno można
Right Behind The Kitchenugotowaną, słodziutką - wrzucam ją czasami w całości do talerza. Ładniej jednak wygląda pokrojona w drobną kostkę. Pozostałe składniki lądują do kosza, a mięso z gotowania wykorzystuję do kanapek do pracy zamiast wędliny :P Naleśniki zwinąłem w rulon i pokroiłem na małe paseczki - jeden naleśnik na osobę. Warto czekać 5 godzin na talerz rosołu, oj warto
Right Behind The Kitchenbyśmy może i dali sobie pochwałę w formie miłego słowa albo porządny uścisk dłoni. Najważniejsze - jesteśmy szczęśliwi z naszego dzieła, a jak jeszcze mamy możliwość podzielenia się efektem naszej pracy z bliskimi, to tylko dziękować im za spędzony wspólnie czas i posiłek. Oby tylko im smakowało... Pewnego czasu pomyślałem o czymś prostym, co mógłbym zaserwować bez większego wysiłku
Right Behind The Kitchen