Precle bawarskie (Laugenbrezeln) - Najlepsze!

Precle bawarskie (Laugenbrezeln) - Najlepsze!

Precle bawarskie (Laugenbrezeln) - Najlepsze!

Bawarskie precle czyli laugenbrezeln to stanowczo nasza ulubiona odmiana precli. Dlaczego? Bo smakują jak słone paluszki XXL :-) Zaraz po upieczeniu są bardzo chrupiące na zewnątrz i lekko ciągnące ale nadal puszyste w środku. Potem, mimo że ich chrupkość nieco maleje, nadal są pyszne nawet dzień po upieczeniu. Długo szukałam idealnego przepisu i ... choć jest ich bardzo dużo, to niestety nie znalazłam takiego, który w 100% od A do Z usatysfakcjonowałby nasze wymagające kubki smakowe. Stworzyłam go więc sama metoda p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu maniapieczenia

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

maniapieczenia

Przepyszne domowe ciasta, ciasteczka oraz desery. Tradycyjne polskie przepisy a także słodkości z różnych stron świata. Zdrowsze wersje popularnych deserów. Słodkości bezglutenowe. Autorskie przepisy ze zdjęciami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, do pracy, pieczywo, lekkie ciasto, ciasto z bezami, pyszne ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z maniapieczenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.