Ten chlebek piekłam parę dni temu, wykorzystując serwatkę po twarogu ..przepis znalazłam tutaj ..ja swój chlebek piekłam w multicookerze.Mój chlebek troszkę za bardzo się spiekł, chyba za dużą temperaturę ustawiłam , albo za długi czas pieczenia [ jeszcze się uczę pracy z multicookrem]..no i zamiast wysmarowania misy olejem , posypałam mąką..zresztą widać to na zdjęciu. 350 g serwatki 30 g świeżych drożdży 1,5 łyżeczki cukru 400 g mąki pszennej typ 650 70 g mąki żytniej razowej 1,25 łyżeczki soli Do miski wlać... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...