Integracja blogerów kulinarnych z Wielkopolski pełną parą!W sobotę, tj. 1. września, reprezentacyjna ekipa spotkała się w KontenerArtnad Wartą w Poznaniu.Pomimo wątpliwości, co do pogody, mieliśmy
W kuchni Karmel-itkiPustki tutaj ostatnio, ale to właśnie oznaka tego, że coś robię, a nie siedzę ;) Aktualnie jestem w trakcie przygotowań do 2 urodzin Adasia, które w niedzielę
Kuchnia w czekoladzieAmerykanie w czwartek obchodzili w swoich domach Święto Dziękczynienia więc postanowiłam, że na moim stole w tym tygodniu też zagości indyk. A dokładniej filet z indyka
Emskie Smakizaczęłam jeść, wynagrodziło mi to starania. Nie miałam odpowiednich pucharków ani szklanek, więc wykorzystałam kieliszki. A dla mojej Zuzi w szklaneczce. Była zachwycona, gdy postawiłam przed nią taki sam deser co dla dorosłych. Co prawda za dużo dostała, ale jadła z ochotą, co chwila się śmiejąc z radości. Lepszego dowodu uznania dla mnie nie będzie. :) Sami spróbujcie. Mniam! Składniki(...)łyżką ciepłej wody wlej do szklanki. Dodaj żelatynę. Dobrze wymieszaj, do rozpuszczenia żelatyny. Dodaj do owoców i dokładnie połącz. Odstaw do przestudzenia, najlepiej na parapet (jeśli na dworze zimno:)). Nieco śmietanki odlej do szklanki, podgrzej w mikrofalówce lub wstaw do naczynia z gorącą wodą. Gdy śmietanka będzie gorąca, dodaj żelatynę i mieszaj do jej całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestudzenia. Resztę
Anioszek w kuchniproduktów 2019 wybranych przez gwiazdy i influencerów w poszczególnych kategoriach: KATEGORIA ŻYWNOŚĆ TBM SP. Z O. O. CRUNLIGHT CHRUPKI WIELOŻBOŻOWE CHRUPKI BAKALLAND S.A ŻYWNOŚĆ DELECTA „Z SERCA NATURY” DESERY GENERAL HEMP MARKETING SP. Z O.O DOBRE KONOPIE.PL HERBATKA EKSPRESOWA KONOPIELKA HERBATY GENERAL HEMP MARKETING SP. Z O.O DOBRE KONOPIE.PL OLEJ Z NASION KONOPII Z CBD OLEJE(...)MORYŃ SP. JAWNA, BURACZKI PLASTRY , PRZETWORY PURE LIFE SP. Z O. O. SP. K. KULKI OWOCOWO – ORZECHOWE SŁODYCZE VICTORIA CYMES SP. Z O. O. SOK TŁOCZONY NA ZIMNO JABŁKO- ANANAS- TRUSKAWKA – LIMONKA SOKI HPP BRACIA SADOWNICY SP. Z O. O. GĘSTE JABŁKO , SMOOTHIE BRACIA SADOWNICY SP. Z O. O. MUSUJĄCE JABŁKO, NATURALNE, NAPOJE GAZOWANE ORYGINALNYSOK
Słodkie okruszkiPróbowaliście kiedyś przygotować w domu klasyczny strudel? Mnie wykonanie go wydawało się bardzo skomplikowane. Dzięki mężowi zdecydowałam się spróbować. I wiecie co? To naprawdę świetna zabawa
Dieta bez mlekaJeśli tak jak ja masz już dość kanapek na śniadanie, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Kremowy pudding i świeże owoce łączą się tu w
W poszukiwaniu inspiracjiZatęskniłam za pieczoną owsianką i dzisiaj, w deszczowy dzień powstała kolejna jej wersja, tym razem pomarańczowa, bo są w niej kandyzowane skórki z pomarańczy. Najbardziej lubię
Moja smaczna kuchniaSos żurawinowy według tego przepisu robię już od kilku miesięcy i robię go dosyć często. Jest bardzo smaczny, zbilansowany w smaku, w miarę kwaśny, gładki, bardzo
Kuchnia ŁukaszaOstatnio moja słabością są orzechy włoskie, kilogramami zbieramy je w ogródku babci, obieramy i suszymy w piekarniku, a potem ja pochłaniam je w dość dużych ilościach
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćOstatnio dni stały się dużo cieplejsze, a sezon truskawkowy w pełni, to trzeba korzystać z okazji. Moja propozycja na ochłodę to granita truskawkowa. Po prostu ambrozja
Ciasteczkowy PotwórNareszcie mamy lato. Niech trwa jak najdłużej. Niech będzie ciepło i słonecznie. Na przywitanie lata zrobiłam torcik „Rafaello”. Dlaczego właśnie takie ciasto? Ponieważ bardzo lubię desery z wiórkami kokosowymi. Ciasta i ciasteczka z kokosem zawsze znikają u nas jak przysłowiowe „ciepłe bułeczki”, dlatego też ten torcik zniknął w oka mgnieniu. Robiłam już różne wersje „Rafaello”. Z masą budyniową, przekładałam(...)tortu (inspirowałam się przepisem na masę z programu „Ewa gotuje”) Śmietanę ubiłam na puch. W trakcie ubijania (mikser na małych obrotach) dodawałam porcjami wystudzoną galaretkę. Galaretka ma być zimna ale nie może się ściąć. Do tej masy wsypałam wiórki kokosowe (200 g) i wymieszałam. Pozostałe wiórki kokosowe (100 g) uprażyłam na złoty kolor na suchej, gorącej patelni. Wystudziłam. Masę kokosową
Kuchnia u Krysitakim wydaniu ją pokochacie. Print Czekoladowy pudding jaglany z czereśniami Naturalnie słodki, idealnie kremowy, mocno czekoladowy pudding jaglany z sezonowymi owocami. Course FIT deser Keyword czereśnie, fit, fit deser, gorzka czekolada, kakao, kasza jaglana, mleko migdałowe, pudding jaglany Prep Time 10 minutes Czas gotowania 15 minutes Total Time 25 minutes Servings 4 porcje Ingredients Pudding: 1/2 szklanki (100 g) suchej(...)kielichowym lub za pomocą ręcznego na gładki pudding. Jeżeli pudding wyjdzie zbyt gęsty można dodać więcej mleka migdałowego. Gotowy pudding czekoladowy przełożyć do miseczek i podawać na ciepło lub zimno z czereśniami. Artykuł Czekoladowy pudding jaglany z czereśniami pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meDynia piżmowa charakteryzuje się słodkim smakiem o orzechowej nucie i zapachem piżma. Jak każda dynia idealnie nadaje się do kremowych zup, chlebów i jako składnik ciast i deserów. Dynia piżmowa jest smaczna także pieczona. Oto prosty przepis na niebanalne danie, czyli pieczoną dynię piżmową w marynacie z suszonych ziół i miodu. Składniki 1 dynia piżmowa 2 łyżki oliwy z oliwek(...)nagrzanego na 200 stopni i pieczemy ok. 30-35 minut. Dynię piżmową w ziołowo-miodowej marynacie podajemy na gorąco jako dodatek do dania głównego, ale równie smaczna jest na zimno. Fanom dyni polecam także przepis na aromatyczną dynię hokkaido
My Chcemy JeśćClafoutis to bardzo popularny francuski deser z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan. Najbardziej znanym i popularnym jest clafoutis czereśniowe, ale ja proponuję Wam tym razem clafoutis z owocami jesieni- śliwkami. Poza tym, że są one źródłem witamin i błonnika, uważam, że smakują w tym wydaniu jeszcze lepiej niż tradycyjne clafoutis czereśniowe. Czas przygotowania: 20 min Czas piecznia(...)minut, w zależności od tego, czy używasz indywidualnych kokilek czy większej formy żaroodpornej. Clafoutis powinno być lekko ścięte, puszyste i lekko przyrumienione*. Podawaj clafoutis na ciepło lub na zimno, osobiście uważam, że ciepłe smakuje najlepiej. Możesz je również posypać z wierzchu cukrem pudrem, a także podać z lodami waniliowymi. *Gdyby ciasto zbyt szybko się przyrumieniło, możesz je przykryć w połowie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska