desery na zimno - 3823 przepisów (strona:184/255)

Miodowy deser z pesso 164

Pamiętacie o  konkursie ? Zapraszam, macie jeszcze  czas do północy. Zawieruszony przepis..prosty deserek z pesso ..z dodatkiem bakalii , orzechów i miodu..Przepis z ulotki

Moje domowe kucharzenie
Cytrynowy sernik na zimno 3522

Dzisiejszy sernik to propozycja od najlepszego polskiego cukiernika, mistrza Polski cukierników, Pawła Małeckiego. W kuchni lidla zaproponował swój sernik jako deser na letnie, upalne dni. Ja zmodyfikowałam go, nadając mu jedynie intensywnego cytrynowego smaku i aromatu. Sernik jest bez pieczenia, na kruchym ciasteczkowym spodzie, a swoją konsystencją przypomina nieco piankę z wnętrza ptasiego mleczka. Na upalne dni jest idealny. Składniki(...)sztywno pozostałe 300ml śmietanki i łączymy z tężejącą masą. Wylewamy na spód z ciastek, odstawiamy do lodówki na 1,5-2 godziny. Dekorujemy według uznania Artykuł Cytrynowy sernik na zimno pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Chlebki naan a'la pizzerinki 145

Kolejny pomysł "wymieciony" spod sterty innych, który myślałam, że już dawno na blogu.  Zwyczajne ciasto, drożdżowe. Pieczone na patelni z dodatkami. Proste, a zarazem smaczne

Kuchnia w czekoladzie
Ciasta i desery - 25 przepisów 132

okazję - mam nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie lub zainspirujesz się i przygotujesz coś podobnego dla siebie, rodziny i gości. W tym wpisie znajdziesz 25 przepisów na ciasta i desery, w tym lody i kawę mrożoną. Jest też przepis na mini chlebki do koszyczka, ale to dlatego, że te zajączki słodko wyglądają :D i można je przygotować w słodkiej wersji(...)bezą Rurki z kremem budyniowym Ciasto kruche z rabarbarem, jabłkiem i budyniową pianką Lody kawowe (z 3 składników, w 5 minut, bez maszyny) Lodowa kawa mrożona Sernik na zimno z musem jabłkowym Ciasto "Stefanka"  Spodobał Ci się ten wpis? Udostępnij go! :)   Będzie mi bardzo miło, jeśli zdecydujesz się przygotować coś według przepisu z bloga.  Smacznego

Kolorowy Przepisownik
Jagody i brzoskwinie pod owsianą kruszonką / Blueberry peach crisp 192

Jagody i brzoskwinie pod owsianą kruszonką są doskonałym pomysłem na szybki i łatwy deser. Teraz, gdy owoce są najtańsze i najsmaczniejsze, można korzystać z ich dobrodziejstw bez ograniczeń. Ten deser jest idealną propozycją dla osób, które nie potrafią lub zwyczajnie nie lubią piec ciast. Tutaj wystarczy wymieszać owoce z mąką i cukrem bezpośrednio w naczyniu do zapiekania, a następnie posypać(...)kruszonka się ładnie zarumieni (pod koniec włączam funkcję grilla dla lepszego efektu). Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia przed podaniem. Jak dla mnie danie jest jeszcze smaczniejsze na zimno. Smacznego! English version Blueberry peach crisp (8 servings) Ingredients for filling: 4-5 medium peaches, peeled, stoned and cut into thick slices 1 cup blueberries 1/4 cup all-purpose flour

karmelowy
Torcik truskawkowy 164

Uwielbiam truskawki, świeże, pachnące soczyste owoce które można wykorzystać do wszystkiego! Na śniadanie, do obiadu, deser czy na kolację. Mogłabym je jeść przez cały rok, ale

Słodkie Przyjemności
Flaugnarde z borówkami 162

stosunkowo delikatne ciasto, przypominające nieco coś pomiędzy Clafoutis a pieczoneym naleśnikiem , które pojawiły się już na Przepyszniku. Tym razem jednak przepis pochodzi z Francji i funkcjonuje tam głównie jako deser, bardzo smakowity z resztą i w moim odczuciu idealnie nadający się na pyszne śniadanie. Samo przygotowanie trwa chwilkę, piecze się już nieco dłużej, ale ten czas można przyjemnie spędzić(...)głębokości formy, im cieńsza warstwa ciasta, tym mniej czasu potrzebuje, żeby się dopiec) w temperaturze 180 stopni. Podajemy samo bądź z dodatkowymi owocami albo syropem. Pyszne jest zarówno na zimno, jak i na ciepło. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
WIOSENNY KONKURS Z WŁOSKIM AKCENTEM 176

Moi drodzy! Wielkimi krokami zbliża się do nas piękna wiosna, a także święta Wielkanocne… Od razu wraca zapał, chęci do działania i dobry humor…

kuchniabellissima.wordpress.com
Biszkopt kakaowy z truskawkami 184

Pyszne ciasto, które smakuje wybornie. Może być elementem niejednej imprezy w domu. Ciasto robi się szybko, nie wymaga dużego nakładu pracy i finansów. Wygląda apetycznie i

Gotuję Testuję
Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki 836

Czas tak szybko pędzi, że nawet się nie obejrzycie a tu trzeba będzie przygotowywać potrawy na Wigilię i Boże NARODZENIE. Dlatego polecam mój kolejny zbiór świątecznych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowy kisiel jagodowy 133

Taki kisiel oprócz tego, że jest smaczny, to również jest idealnym lekarstwem przy leczeniu biegunki. I jest zdecydowanie zdrowszy od tych kupnych. Podpatrzyłam na przepis znajdujący

tojestpyszne.blogspot.com
Kisiel z jabłek i gruszek z rodzynkami i płatkami owsianymi 197

Składniki (na 4 małe porcje lub 2 duże): 2 jabłka 1 gruszka odrobina soku z cytryny 2-3 łyżeczki rodzynek 1-2 łyżeczki płatków owsianych (mogą

Anioszek w kuchni
ŞEKERPARE, czyli ciasteczka z syropem cytrynowym 160

Słodkie i bardzo delikatne ciasteczka z syropem cytrynowym, doskonałe do herbaty. Porcja dla 6 osób. Smacznego! Składniki (ciasto) 125g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki

Tureckie Przepisy
Ciasto jaglane z kruszonką cynamonową 682

Moja propozycja na aromatyczne ciasto jaglane z jabłkami z sądeckich sadów, z wiejskim twarogiem i pod pierzynką z kruszonki cynamonowej. Jakie zapachy!, gdy uchyli się drzwiczki

Apetyczna babeczka
Rabarbar razy dwa 139

widziałam - a pomyślałam, że będą smakować wyjątkowo. I, moi drodzy, nie zawiodłam się. Lody wyszły obłędne - słodko-kwaśne, intensywnie rabarbarowe. Jako dodatek proponuję karmelizowany rabarbar - w takim wydaniu deser ten stanowi kwintesencję rabarbarowatości. Zimne lody i ciepły, skarmelizowany sos - niezwykłe doznanie dla podniebienia. Pełen zachwyt gwarantowany.Lody rabarbarowe z karmelizowanym rabarbaremSkładniki:(na 0,7 l lodów)lody:4 żółtka300(...)dodać do karmelu. Gotować, aż rabarbar zmięknie. Przestudzić.Lody podawać z ciepłym lub całkowicie wystudzonym karmelizowanym rabarbarem.Smacznego!Rabarbarowy sos można zachować, przechowywać w lodówce i podawać na zimno. Też smakuje bosko

Pożeraczka, czyli raz adobrze