Kolejny prosty i niezwykle smaczny pomysł na deser, który przypadnie do gustu zwłaszcza wielbicielom krówek (cukierków). Krówkowy pudding ryżowy, to pucharek pełen delikatnej słodyczy, który zaspokaja „zachciewajkę” na coś słodkiego, jednocześnie sycąc. Spróbujcie. Krówkowy pudding ryżowy 2016-04-20 22:15:06 Write a review Save Recipe Print 53 calories(...)chwilę, do lekkiego przestygnięcia. Ciepły ryżowy "pudding" krówkowy przekładamy do ulubionego pucharka*. Na wierzch układamy banana pokrojonego w plastry. Podajemy. * pucharek równie dobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno Smacznego By Magdalena beta calories 53 fat 0g protein 1g carbs 13g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiSkładniki na 1 serniczek stanowiący 2 porcje: 100 g półtłustego twarogu 1 płaska łyżka mąki ryżowej (ok. 10 g) 1 płaska łyżka płatków jaglanych (ok. 10
Vroblewska-fitlifeKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru i kremowej, aksamitnej masy serowej, która idealnie współgra z nasączonymi biszkoptami. Całość smakuje obłędnie i bardzo szybko znika z talerzy gości przy małej czarnej. Składniki: 370g okrągłych biszkoptów 6-9 łyżeczek kakao Masa serowa: 2kg twarogu sernikowego z mascarpone Président 12 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 250ml mleka Poncz(...)jedna porcja, która akurat starcza na przygotowanie domowego sernika. Z masy sernikowej przygotowanej na Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président uzyskamy doskonałe serniki zarówno na ciepło jak i na zimno. Można stosować do nich tradycyjne dodatki takie jak galaretki, sezonowe owoce, bakalie czy korzenne przyprawy. Marka Président to nie tylko producent sera, ale i towarzysz niezapomnianych chwil. To dla Was nasi
Szalona Kuchnia EwelinyPamiętam jak będąc małym dzieckiem zajadałam się rabarbarem z cukrem. Było to dawno temu i w tamtym okresie kiedy w sklepach nie było prawie nic, był to jeden z deserów na słodko. Tort eklerkowy z kremem rabarbarowym Pamiętam, iż rabarbar był tak kwaśny, że aż wykrzywiało mi buzię. Ale jak to dziecko, nadal jadłam Okazuje się , iż w dzisiejszych czasach(...)masło się rozpusci. Zdjąć z ognia, dodać przesianą mąkę. Bardzo dobrze wymieszać. Wstawić z powrotem na ogień i gotować przez minutę. Wystudzić. Masa powinna być letnia a nie zimna. Do letniej masy dodać jajka, po jednym na raz. Bardzo dokładnie wymieszać łyżką lub mikserem. Gotową masę podzielić na pół. Pierwszą połowę przełożyć do formy do pieczenia. Piekarnik nagrzać
mecookspoczęstunek dla gości. Na pewno się nie zawiedziecie a wszystkim będzie smakować. :) Moją zapiekankę zapiekałam w naczyniach ceramicznych, jeśli macie mniejsze naczynia można tak przygotować dla każdego porcję deseru. Wymiary naczyń podane poniżej. Zapraszam do zapoznania się z przepisem #świętujzlubellą Przepis: wymiary naczyń ceramicznych: 2 małe 12x8 1 duża 30x20 Składniki: 300 g #makaronlubella świderki 2 jabłka(...)Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. 10. Kiedy zapiekanka będzie gotowa, przed podaniem ścieramy na wierzch białą czekoladę. Podajemy na ciepło, lub na zimno
Mój pomysł naNiespieszna, lutowa niedziela. Ten kto może tonie w pieleszach do południa :) Dzisiejsza niedziela nie obfitowała specjalnie w słoneczne promienie, ale pachniała cynamonem i śliwkami, których ostatnią
Kuchnia w Słońcu SkąpanaJak tam po świętach? Ja czuję, że mój organizm potrzebuje odtrutki po tych wszystkich tradycyjnych specjałach ;) Ostatnio na topie były czarne lody z węglem, ja
Quinoa Raz!Mini Koblerki Brzoskwiniowe Wykorzystując sezon na przepyszne brzoskwinie przygotowałem banalnie prosty i szybki przepis na mini koblerki brzoskwiniowe. Bez glutenu, bez jajek, bez orzechów, słodzone miodem
Oslov.Nie ma Świąt Bożego Narodzenia bez pierników. Zazwyczaj kupowaliśmy już gotowe wypieki, ale w tym roku postanowiłam się zmierzyć z piernikiem staropolskim. Upiekłam go co
Szybko Tanio SmacznieBardzo pożywne ciasto można przygotować w kwadrans,. Tak, to możliwe, zwłaszcza, że zrobimy je z prostych składników, które zwykle mamy w domu. Ciasto owsiane, bo o
Moja smaczna kuchniaJuż Majowie i Aztekowie wiedzieli, że ziarno kakaowca to skarbnica wyjątkowych właściwości odżywczych. Kakao jest bogate w przeciwutleniacze, działa uspokajająco i poprawia humor. Starożytni wiedzieli także
My Chcemy Jeśćpieczenia. Ciasto szybkie do przygotowania, bardzo popularne w latach ’90-tych. Moja babcia bardzo często przygotowywała ciasto zwijane w waflu i do dziś mam sentyment do takich deserów. Jeśli nie macie piekarnika i lubicie smak kaszy manny to ciasto powinno Wam posmakować. Najlepiej wzbogacić je o domową, kandyzowaną skórkę pomarańczową (dzięki niej ciasto wspaniale pachnie!) i chrupiące bakalie, dzięki(...)dodać także domową skórkę pomarańczową, rodzynki czy posiekane orzechy. Mieszamy i jeszcze gorącą masę układamy na waflach zostawiając niewielkie brzegi. Pomagając sobie papierem do pieczenia zwijamy roladę. Gdy będzie zimna, zawijamy ją w folię aluminiową i chowamy na co najmniej 3 godziny do lodówki. Post Rolada z kaszy manny bez pieczenia pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakubędzie na słodko. Tym razem padło na tartę z pysznymi sezonowymi jeżynami i egzotycznym, przesłodkim i bardzo dojrzałym mango. To wszystko na kruchym spodzie zatopione w serku mascarpone. Świetny deser, bez dodawania cukru! Słodycz owoców i delikatność mascarpone wystarczą do tego pysznego, letniego ciasta. Tarta z jeżynami, mango i mascarpone Składniki: kruche ciasto na tartę 250 g mąki(...)wystygniętą tartę i ułożyć na wierzchu jeżyny. Całość przykryć np. miską, żeby nie przeszło innymi zapachami i wstawić do lodówki na co najmniej 2,5 godziny. Podawać na zimno. Smacznego
Pełna LodówkaInspirację znalazłam tutaj . Oczywiście surowe jajka nie wchodziły tym razem w grę, dlatego krem powstał na bazie ganache. Nam smakował wybornie, myślę że idealnie sprawdzi się
Magiczne Życie Martypodniebienia ale również dla oczu. Oczywiście, możecie upiec to danie tylko z pomidorkami, tylko z oliwkami lub wersję z samym rozmarynem. Focaccie możecie jeść na ciepło i na zimno, maczając ją w dobrej jakości oliwie. Dobrej jakości oliwa ma charakterystyczny kolor, coś między zielenią a żółcią, jak i smak i zapach. Jeśli jeszcze nie lubicie oliwy samej, to znaczy(...)stopniach ok 25 min do zrumienienia. Podajemy z oliwą. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/focaccia/ BosowKuchni Zapisz Artykuł Focaccia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku